Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Same old.

Ja, det var ju en upplevelse det här. Det är ju trots allt inte varje dag man får följa en Premier League-match med arabisk kommentator. Något man får uppleva desto oftare är tyvärr ett trist och oinspirerat United. Herregud så grått. Har nu sett matchen två gånger (börjar se smått asketiska drag hos mig själv, inte vad jag hoppades 2017 skulle ge..) och den blir då fan inte bättre. Alls. Första halvlek var mördande tråkig. I sann hederlig United post Fergie-anda hade vi störst del av bollinnehavet men absolut inte initiativet, och det var främst Bournemouth som stod för anfallen, som tack och lov var hyfsat ofarliga. Skulle säga att Martial var den som bar vårt anfallsspel, och självklart var den han som låg bakom målet som Lukaku så välbehövligt både för oss och honom själv fick in.
Andra halvlek var egentligen inte mer händelserik än den första. Rashford byttes in för Martial och Herrera för Lingard och det enda man väntade på vid det laget var att Mata skulle bli utbytt och att vi skulle släppa in en sen kvittering. Kom på mig själv med att zoona ut helt typ fem gånger och blev inte nämnvärt upprörd när streamen började strula. Tog för givet att det var United som laggade och inte sändningen.. Är egentligen inte speciellt nöjd med varken resultatet eller matchen. Såklart, med tanke på hur matchbilden blev så är tre poäng något vi ska vara glada och tacksamma för, men det är något jävligt olustigt i hur ofta våra segrar ser ut på det sättet och hur ofta man tröstar sig med tankar om att det är starkt att vinna även de mindre spektakulära matcherna. Som att styrkan att ta poäng trots att spelet tryter blir något slags ursäkt vi gömmer oss bakom, och maskerar det som verkligen var problemet. Vilket i onsdags kort kan sammanfattas i hur beroende vi uppenbarligen är av Pogba. Och det känns inte helt bra.
 
The good vibes:

  • Jones var strålande i stort sett matchen igenom. Och blev inte ens skadad. Sjukt.
  • Att se McTominay från start såg jag kanske inte komma, men bra blev det. Har personligen inget större intresse (mest pga tidsbrist) i Uniteds ungdomar och reserver men vad jag förstått var detta en utmärkt insats utifrån hans förutsättningar sett.
  • Lukaku som matchvinnare. Om det var något jag önskade från denna matchen så var det ett avgörande mål från honom. Jag blir helt ärligt mörkrädd när jag ser hur vissa fans uttrycker sig om honom i sociala medier. Att tycka att han är en dålig värvning, obegåvad fotbollsspelare eller annan konstruktiv kritik är kanske inget konstigt, jag kommer själv strax dra ett skämt om hur man kan hindra honom från att agera försvarsspelare, men att spy så mycket rent hat över en spelare endast på grund av måltorka under en generellt smådålig period känns ju bara sjukt. Skärpning för fan.

 
Också noterat:

  • Mkhi utanför truppen. Igen. Med en lam förklaring från Mourinho som vanligt.
  • Kan någon sätta en fotboja på Lukaku? Inte en på egen planhalva from now on. Total säkerhetsrisk defensivt två matcher i rad.
  • Denna matchen var United utan Pogba personifierat. Varken mer eller mindre.
  • Mata fick 90 minuter. Bara en sådan sak.

 
The bad vibes:

  • Nej. Jag pallar inte.