Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter West Bromwich – Manchester United 1-2

Embed from Getty Images

Manchester United lyckades besegra nästjumbon West Bromwich med 2-1 på bortaplan. Det blev onödigt spännande kan man tycka. När 2-0 gjordes efter 35 minuter räknade jag med att kunna sitta lugnt i båten resten av matchen.

För det såg ju stabilt ut. Lukaku gjorde ett fint ledningsmål efter 27 minuter då han skarvade in Rashfords inlägg, Lingard dubblade det med ett turligt 2-0 åtta minuter senare och det borde varit klart. United hade kontroll, Smalling och Jones spelade stabilt i mittförsvaret och framför sig hade de Herrera och Matic som sköldar. Men gamle Gareth Barry ville annorlunda då han, efter hörna, reducerade med knappa kvarten kvar och gav lite nerv åt matchen. United höll dock undan och tog med sig de tre poängen hem.

Romelu Lukaku

Belgaren har nu gjort mål i två raka matcher, och räknar vi in Champions League har han tre mål på de senaste fyra. Dagens mål var dessutom så gott som en karbonkopia av målet mot Bournemouth. Ett fint inlägg från vänsterkanten, idag från Marcus Rashford, som Lukaku enkelt gick upp och skarvade in till 1-0.

Embed from Getty Images

Jag tyckte dessutom att Lukaku under stora delar av matchen valde att ligga längst fram, böka mot motståndarnas mittbackar och gå på djupet istället för att försöka gå ner och hämta boll. För, när man spelar man en ensam forward, och han går ner och hämtar boll – då blir det rätt tomt längst fram. När det dessutom är Romelu Lukaku, som inte gör sig bäst med bollen vid fötterna för länge, då blir det för mig än tydligare att han inte skall gå ner och hämta boll. Så jag gillade att Lukaku mer ofta än sällan stannade längst fram och var den tunge centertanken har gör sig bäst som. Nästa steg är ju att Mourinho skall förstå att Lukaku inte skall hemåt på fasta situationer, men det är ju inte belgarens fel att han måste göra det.

Mittbacksparet

United mönstrade återigen Smalling-Jones som mittbackar. Ett spännande, ungt mittbackspar – typ 2010. Men jag måste säga att de idag var väldigt stabila. Smalling hade lite problem med Rondon tidigt i matchen (Rondon sökte sig aktivt mot Smalling istället för Jones), men efter någon halvtimme eller så spelade han upp sig och var tillsammans med Jones riktigt stabil resten av matchen. Det insläppta målet kommer efter en rörig situation på hörna, så där kan inte mittbackarna beskyllas. Och WBA:s farligaste kvitteringschans kom även den efter hörna. I det vanliga spelet hade mittbackarna, för det mesta, stenkoll. Så klart med hjälp av den fantastiske spanjoren längst bak.

En aggressiv Rashford

Marcus Rashford var den enda spelaren som varnades under matchens ordinarie 90 minuter (Matic, Rojo och Rondon varnades på stopptid). Och han tog varningen på ett sätt som kändes ganska onödigt. I en löpduell mot Ahmed Hegazi fick han en lättare armbåge på kinden/halsen, föll ihop och låg ett tag. Sedan reste han sig, förhållandevis lugnt till en början, och rusade efter Hegazi och bröstade upp sig rejält. Med mer rutin hade Rashford kanske gett igen i nästa närkamp istället för att på ett sånt tydligt sätt kliva fram mot en motståndare, men jag måste också säga att jag gillar att han visar att man inte kan behandla honom hur som helst. Ja, det var onödigt att ta en varning, men man ska veta att det gör ont att möta en Unitedspelare.

Embed from Getty Images

Res med oss till Manchester!