Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Lånekollen 17/18 – vecka 50

Återigen är det målvakterna som stått för de bästa och mest framstående prestationerna när vi summerar veckan i lånekollen. Men det och mycket mer, häng med!

Dean Henderson, Shrewsbury

Spelade hela matchen hemma mot Blackpool och höll nollan när Shrewsbury slog Blackpool med 1-0. Segern satt hårt inne men Shrewsbury var det bättre laget och vann rättvist. Henderson hade en förhållandevis lugn dag på jobbet men var väldigt stabil. Efter matchen fick han också utmärkelsen månadens spelare i november av sina lagkamrater.

Regan Poole, Northampton

Inledde matchen mot Walsall på bänken men vid ledning 2-1 på stopptid byttes Poole in för att säkra upp segern som också kom. En mycket viktig seger för Northampton i bottenstriden.

Sam Johnstone, Aston Villa

Spelade hela matchen borta mot Derby. Aston Villa, med stora skadebekymmer i backlinjen och i anfallet, fick inte till något riktigt spel och förlorade rättvist. Johnstone var Villas bästa spelare och räddade laget från en större förlust än 0-2, med bland annat två högklassiga räddningar. Johnstone får betyget 8 av Birmingham Mail, vilket är högst i laget och överlägset högst av alla försvarare.

Devonte Redmond, Scunthorpe

Satt på bänken matchen igenom när Scunthorpe spelade 2-2 hemma mot MK Dons. Scunthorpe ledde stora delar av matchen men mittfältaren Bishop visades ut och Scunthorpe tappade matchen. Det blev dock ingen speltid ändå för Redmond, trots tre byten och att det var mittfältare som behövdes. Men Redmond kan nog räkna med att få vara med i truppen nästa match med tanke på utvisningen.

Cameron Borthwick-Jackson, Leeds

Var inte med i truppen den här gången när Leeds vann hemma mot Norwich med 1-0. Pontus Jansson gjrode matchens enda mål, även Pawel Cibicki startade.

Timothy Fosu-Mensah, Crystal Palace

Startade när Crystal Palace tog emot Watford. Bortalaget tog ledningen redan efter tre minuter, då Richarlison slog in ett inlägg från vänsterkanten som Jaarmat nickade in vid den bortre stolpen. Man kan argumentera för att Fosu-Mensah skulle varit snabbare på honom för att täcka inlägget men situationen uppstod då två Palacespelare missförstått varandra och lät bollen gå ut till Richarlison. I övrigt var TFM stabil, Richarlison försökte utmana TFM i snabbhet två gånger men insåg sedan att det var fruktlöst. Blev sedan utbytt efter 70 minuter då han fick känningar i baksida lår. Palace vände sedan på steken, efter att Cleverley blivit utvisad kunde de kvittera några minuter innan stopptiden och sedan på stopptiden avgöra matchen med ett 2-1 mål.

TFM missade sedan mötet med Leicester på bortaplan när laget vann med 0-3 på grund av skadan han ådrog sig mot Watford. Eftersom Joel Ward också var skadad fick Martin Kelly hoppa in och spela högerback.

Matty Willock, FC Utrecht

Satt på bänken matchen igenom när Utrecht besegrade VVV-Venlo med 0-1 på bortaplan.
Willock fick istället spela med b-laget och gjorde så i 90 minuter när det blev förlust med 0-1 mot Telstar. Var sedan inte med i truppen när Utrecht spelade 1-1 hemma mot Heracles.

Andreas Pereira, Valencia

Spelade 80 minuter i bortamötet med Eibar. Hemmalaget tog ledningen innan Valencia kvitterade, Pereira stod för inlägget och Santi Mina stod för målet. Valencia jagade sedan ett segermål men hemmalaget var minst lika bra. Pereira stod sedan för en cynisk foul och blev varnad när han stoppade en omställning med tio minuter kvar, bara en minut efter det blev han också utbytt. Eibar stod sedan för ett segermål i den 87:e minuten och kunde ge Valencia deras blott andra förlust i ligaspelet.

Res med oss till Manchester!