Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Bristol City – Manchester United 2-1

I Ligacupens kvartsfinal spelade Manchester United 1-2 och förlorade tungt mot Bristol City på bortaplan. Vad som på förhand för många kändes som en match av det lättare slaget, visade sig vara precis tvärtom. Efter en blek första halvlek spelade United upp sig någorlunda i den andra, men fick se sig besegrade av ett frenetiskt kämpande men skickligt hemmalag. Bittert men rättvist.

I den första halvleken hade United de farligare målchanserna med både stolp- och ribbträff, men Bristol som hade mest boll var långt ifrån ofarliga. I den 51:a minuten tog det rödklädda hemmalaget ledningen med ett makalöst skott i bortre krysset, målskytt var yttermittfältaren Joe Bryant. Inte långt därefter presenterade sig vår svenske stjärna Zlatan Ibrahimovic åter sig med dunder och brak. En distinkt frispark (med lätt styrning) i det bortre hörnet såg till att ställningen åter var jämbördig. Efter många heta målchanser för United, var det Bristol City som fick sista ordet och rullade in 2-1 genom Korey Smith i den 92:a minuten. Rullgardin ned.

Embed from Getty Images

Laguppställningen

En laguppställning som på förhand såg ut att bilda en trebackslinje (eller fembackslinje om man så vill), visade sig i själva verket vara en fyrbackslinje med Daley Blind som sittande mittfältare. José Mourinho valde att ställa upp med ett på pappret ganska starkt lag, men vilade samtidigt fler än han antytt på presskonferensen före matchen. De stora utropstecknen i startelvan var Zlatan Ibrahimovic som gjorde sin första match från start för säsongen, samt Paul Pogba som gjorde en efterlängtad comeback efter den tre matchers långa avstängningen.

Att Lukaku fick vila (nåväl, åtminstone i 60 minuter) gjorde garanterat gott efter att ha spelat konstant under i princip hela säsongen. En spelare som många trodde skulle få speltid var Axel Tuanzebe, som vilades i U23-lagets 1-1-match mot Leicester i veckan. Så var dock inte fallet. Om hans icke-medverkande berodde på skada eller en ren petning är i nuläget oklart.

Att Mourinho skulle välja att spela både Marcus Rashford och Anthony Martial från start överraskade en hel del fans. De båda skapade en del oreda för Bristols försvar och närmst målprotokollet kom den förstnämnde. Med ett hårt skott i stolpens nederkant i den 21:a minuten var han ytterst nära att ge United ledningen. I den andra halvleken lyckades han dock sjabbla bort ett glasklart två-mot-ett läge, där det minst sagt krävs mer skärpa av 20-åringen.

Henrikh Mkhitaryan har under de senaste veckorna varit en synnerligen omtalad man. Mot Bristol City var han slutligen tillbaka i matchtruppen och fick även hoppa in och spela de sista 30 minuterna. Efter att ha slagit bort en enkel pass vid sin första bollkontakt tycker jag att han imponerade. “Micki” hade många fina bollbehandlingar och väggspel som så när resulterade i något mer än en målchans. Om han och Mourinho kan sluta fred, finns där stora möjligheter att han blir nyttig under fortsättningen av säsongen.

Embed from Getty Images

Något måste förändras

Den här matchen påminde på många sätt om de två senaste matcherna vi spelat i ligan, mot Bournemouth och West Bromwich. Slätstrukna insatser som skyls över av resultatet. Här har Mourinho utan tvivel något att bita i, för det här ser inte lovande ut. Spelet ser långt ifrån bra ut och i många fall ser spelarna knappt ut att känna varandra. Att Bristol är det lag som tar kommandot i matchen under den första halvleken är oerhört talande för den mentalitet som i nuläget inställer sig i laget. Många supportrar kan köpa att Mourinho vill spela snålt och riskminimerande mot ett lag som Manchester City i sitt livs form, men när laget inte kan åka till Bristol en onsdagskväll och rulla boll ordentligt är det något som inte stämmer. Något måste förändras.

Zlatan Ibrahimovic

Efter åtta långa månaders frånvaro var vår svenske anfallsstjärna till sist tillbaka från start, detta som lagkapten för dagen. Vad som på många vis var en väldigt ojämn insats kröntes till sist med en distinkt frispark till 1-1 i den andra halvleken. Det var långt ifrån en bra insats av Ibrahimovic där många halvlägen (och även bättre lägen än så) slarvades bort. I många fall kändes han misstajmad, ringrostig och inte allt för sällan ovän med bollen. Trots detta, på sitt karakteristiska vis, var det en självklarhet att han till sist skulle få in ett mål innan han i den 70:e minuten fick lämna planen.

Embed from Getty Images

Res med oss till Manchester!