Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Bristol City – Manchester United 2-1

Embed from Getty Images

Regerande ligacupmästarna Manchester United skämde ut sig ordentligt när man föll med rättvisa 2-1 borta mot Bristol City på onsdagskvällen. Därmed tog årets ligacupspel slut mot det på förhand sett mest beskedliga kvartsfinalmotståndet. Vad som är än värre är den loja inställningen och det anemiska sättet att uppträda den här tiden på året. En uppryckning måste till för att december månad inte ska bli riktigt mörk.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

Sergio Romero: 6

Cupmålvakten kan inte göra något åt de båda målen Bristol gör. Hämmas av en nysammansatt backlinje. Har inte samma pondus i duellerna som De Gea.

Matteo Darmian: 5

Utbytt 90+5′. Tillbaka i startelvan, föga överraskande. Den förmodat mest anonyma startspelaren på onsdagskväll. Utbytt först på stopptid. På tok för sent.

Victor Lindelöf: 5,5

Kanske minst dålig i backlinjen tillsammans med Luke Shaw. Blir bolltittande på ett mål, men ska inte lastas för upprinnelsen till det samma.

Marcos Rojo: 5,5

På hälarna innan 1-0, även om han förstås inte kan göra något åt det distinkta skottet. Inte alls tillbaka i form efter långtidsskadan. Smalling och Jones lär få fortsätta.

Luke Shaw: 6

Bäst i backlinjen, även om det kanske inte krävs så mycket av den gode Luke. Har problem med tempot stundtals och förlorar metrar en mot en ibland. Likväl överraskande bra.

Scott McTominay: 5

Nummer 39 är kanske tillsammans med Darmian mest osynlig i United. McTominay tar få risker, samtidigt som han inte kliver fram mot den här typen av motstånd.

Paul Pogba: 6

Tillbaka efter avstängning. Känns frustrerad och som den spelare som kanske vill mest, vilket är gott med tanke på att fransmannen kritiserats för loj inställning mot sämre motstånd. Försöker. Det är han rätt ensam om att göra.

Daley Blind: 5

Utbytt 61′. In på mittfältet, trots att de första rapporterna tydde på en plats än längre ner i banan. Visar varför han ska spela back om han spelar. Hur många matcher har han kvar?

Marcus Rashford: 5,5

Träffar stolpen med ett riktigt bra avslut. Hade det skottet gått in hade vi, kanske, haft en annan matchbild. Bra i första, får det betydligt jobbigare i andra.

Zlatan Ibrahimovic: 6

Utbytt 69′. Får närapå 70 minuter i sin första start sedan skadan. Betyget höjt tack vare målet, för Zlatans ringrost och avsaknad av matchtempo hämmar honom ordentligt. Tar felbeslut han i form inte tar.

Anthony Martial: 6

Får betyget mycket för sin inställning. Erbjuder alternativ och försöker stressa fram misstag och bolltapp hos motståndarna. Har fötter och ett sätt att tänka fotboll som egentligen bara Pogba har. Får få chanser att visa det.

Romelu Lukaku: 6

Inbytt 61′. Äntligen bänkad, var första reaktionen. Hade säkert mått allra bäst av att vila hela matchen. Skapar dock en hel del framåt och känns farlig när han kommer in.

Henrikh Mkhitaryan: 5,5

Inbytt 69′. Ersätter Zlatan för att balansera upp anfallsspelet när Lukaku kommit in drygt tio minuter tidigare. Första framträdandet på en dryg månad.

Chris Smalling: N/A

Inbytt 90+5′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

 

Res med oss till Manchester!