Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

God jävla skitjul

Embed from Getty Images
Förbannade skit.
Det skulle inte hända, det fick inte hända, men det hände. Hur Manchester United lyckades undgå att vinna den här matchen mot Leicester är ingenting annat än ett mysterium. För fan.
TRE frilägen, 11 mot 10 större delen av andra halvlek – och så en gång ett dråpslag på tilläggstid. Inte noll poäng eller utslagna i cupen mot ett Championshiplag, men den här smällen var tyngre än den tidigare i veckan.
Nåväl, vi “visste” ju redan att förstaplatsen var körd, men det hade varit så mycket skönare att öka avståndet till Chelsea.
Mästerlig:

 • Jag vill minnas att jag har hävdat det här tidigare, men om inte – eller om ingen kan minnas det – så gör jag det igen: Juan Mata är en av lagets bästa, kanske den allra bästa, avslutare i straffområdet. Kvitteringen var mästerlig i all sin enkelhet. Ingen kraft, inget tryck i panik utan bara en delikat smekning in i bortre hörnet.

Cool:

 • Anthony Martial har knappast gjort sig känd för sitt försvarsspel under sin tid i klubben. Men det han stod för i 66:e minuten när han först glidtacklade och sen reste sig och slet till sig en frispark var ytterst imponerande.

Tveksamheter, från små till enorma:

 • Med Antonio Valencia indisponibel märktes det att Uniteds kantspel förlorade en dimension. Ni vet vad jag tycker om Valencia i offensiven, men han för ändå med sig en viss respekt och har en kraft som inte Lindelöf förfogar över, speciellt inte när svensken spelat högerback regelbundet i United. Ever.
 • Varför gör Mourinho ett defensivt byte med spel 11 mot 10? Varför? Hur feg kan en tränare bli? Varför stannar Rashford upp i en omställning med potentiellt fyra mot en i slutet för att säkra upp? Irriterande i kubik. Fan, egentligen var det nog det mest deprimerande med den här matchen. Under Dödgrävaren (a.k.a Louis van Gaal) hände ändå inte sånt förrän när det var oavgjort på bortaplan (mot Arsenal).
 • Alltså, det ska inte gå att missa tre frilägen i en och samma match på den här nivån, egentligen. Men Martial, Lingard och Rashford kunde minsann bevisa motsatsen. Så fruktansvärt uselt.
 • Två mål på stopptid som huggit oss i mellangärdet har vi varit med om den här veckan. Och i början av säsongen var det tvärtom. Då gjorde United två-tre mål sista tio. Varför?
 • Och VARFÖR joggar både Lindelöf och Jones hem i kontringen vid 0-1 medan Vardy går all in?
 • Och VARFÖR VARFÖR VARFÖR spelar en handikappad Chris Smalling mittback i slutminuterna???

Sist, innan julglöggen (och gravölen) dukas fram:

 • Amartey gjorde ett mäktigt inhopp med två gula på tio minuter. Det känns som att det var länge sen vi såg en motståndare få rött? Eller?
 • Chris Smalling tar då över säsongskortet på rehabgymmet efter att Phil Jones är tillbaka. I hur många år till ska vi behöva uppleva detta?
 • Paul Pogba var bäst. Igen. Fransosen utmärkte sig framförallt i defensiven denna gång. Ville bara påpeka det innan jag gråter mig själv till sömns.
 • Förlåt för upprördheten. Det är bara så jag känner minuterna efter slutsignal. Det kommer som tur är en match till runt knuten.