Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Årets sista.

Southampton it is. Varken motivationen eller förtroendet är väl egentligen på topp just nu. Känner såhär ett par dagar efter Burnley-matchen när man fått lite perspektiv att den och de senaste matcherna tog ganska mycket kraft. Ni vet känslan av en väg som är precis tillräckligt brant för att det ska kännas jobbigt, men ändå plan nog för att lutningen uppför inte ska synas? Typ där är jag med United just nu. United är cykelbanan mellan Vägga Idrottsplats och Rosenkällan som plågade mig dagligen i ungefär hela min barndom. Eller som den där kompisen man har som ganska ofta tar mer än hen ger? Kämpigt såklart, men som med alla gamla vänner biter man ihop och ställer upp, och så även med United.
Vi behöver verkligen en seger ikväll. Dels behöver vi (obviously) tre poäng eftersom vi ganska snabbt gick från att komfortabelt sitta på andraplatsen utan någon direkt press eller realistisk förväntan på oss att komma ikapp City, till att plötsligt vara involverade i något slags stressigt mellanläge där fjärdeplatsen hotar. Dock tror jag, från en supporters point of view, att vi främst behöver den där segern för att ingjuta lite jäkla hopp i det här förhoppningsvis inte sjunkande skeppet.
Så. Southampton alltså. Som just nu inte direkt heller har någon fantastisk form att skryta med. De har en hyfsad trupp på pappret, men har liksom vi ett par viktiga pjäser borta just nu och ligger faktiskt endast två poäng över strecket för nedflyttning. Tillsammans med massa andra lag givetvis, men poäng idag skulle ge dem en massiv boost. Och det ska de såklart inte få.
Vår trupp det inte så annorlunda ut sedan sist. Fellaini, Carrick och Valencia förväntas fortfarande vara borta. Bailly, som vi alla vet och sörjer, är inte tillgänglig på ett bra tag framöver på grund av operation. Darmian, Martial och Smalling var borta senast, oklart i skrivande stund hur det är med dem i dagsläget. Mourinho hintade i presskonferensen inför matchen att det nog blir en start för Lukaku igen. Känner mig inte helt okej med detta, för om det är någon som skulle kunna behöva vila så är det han. Och känslan är väl att nu hade varit den perfekta tiden för det. Men med tanke på skadeläget i truppen var detta inte möjligt, kanske just med Zlatans situation i åtanke. Är dock säker på att bi får se Lingard från start ikväll! (Vad ska man behöva göra för att få starta en match liksom..) Sannolikt även Pogba, Matic och Mata. Det är kanske en okvalificerad gissning och önskan men det skulle verkligen glädja mig om Herrera fick spela och göra en bra match. Han har en riktigt rutten säsong just nu, men om det är någons kvaliteter som skulle behövas just nu så är det hans. En ledare med hjärta liksom. Backlinjen hoppas jag kommer bestå av Shaw, Jones, Lindelöf och Young.
Någon dag, som inte är idag, ska vi avhandla den totala glädjen (euforin snarare) över att Shaw är tillbaka och hela tiden gör små framsteg. Det är inte den Luke vi vill och förväntar oss att se såklart, men det är på gång. Äntligen. Baby steps liksom. Viktigt för honom och så otroligt viktigt för laget. Särskilt nu när alternativen inte är bra nog och till och med förväntas lämna, kanske redan i januari.
Det finns absolut ingen anledning till hybris med tanke på sista veckans resultat, där det känns som att vi fått tillräckligt med reality checks för att det ska räcka livet ut. Bristol, Leicester, Burnley. Motståndare vi kanske inte underskattade men som vi ändå trodde vi skulle klara av. Jag hoppas att vi vet bättre nu, och att vi kan vara försiktigt optimistiska inför kvällen.
Nu tar vi den. Årets sista.