Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

FA-cupen på Discovery; Mkhitaryan kopplas samman med Inter

Dagens stora Manchester United-nyhet levereras från Sverige, där det meddelas att Viasat har sålt rättigheterna för FA-cupen till Discovery. Det nya avtalet träder i kraft omedelbart och berör Uniteds match mot Derby County på fredag.

I andra nyheter slås det i Italien på stort om att Henrikh Mkhitaryan ska gå till Inter.

FA-cupen till Discovery

Discovery Networks Sweden har köpt rättigheterna till FA-cupen av Viasat. Det meddelar företaget i ett pressmeddelande. Från och med omgång 3, som spelas nu till helgen, kommer FA-cupen att visas på Discoverys kanaler (framför allt Eurosport, med vissa matcher på Kanal 5).

Därmed kommer Uniteds match mot Derby på fredag att visas på Eurosport 1.

Otvivelaktigt dåliga nyheter för oss Unitedsupportrar, då vi tidigare hade alla Uniteds matcher (som visas) samlade på Viasat. Många har säkert redan tillgång till Kanal 5 och Eurosport men för övriga kommer ett nytt abonnemang att krävas.

Om du inte kan skaffa Discovery till ditt abonnemang finns de digitala tjänsterna Dplay och Eurosport Player, som båda kostar 79 kronor i månaden.

Det framgår inte hur länge Discoverys avtal för FA-cupen gäller, om det bara är den här säsongen eller om de har tagit över hela Viasats avtal. Viasat ägde rättigheterna till och med säsongen 2023/24, ett avtal de förlängde så sent som i våras.

Spalletti vill ha Mkhitaryan

Inters tränare Luciano Spalletti vill värva Henrikh Mkhitaryan från Manchester United, det påstår italienska Corriere dello Sport idag. Tidningen verkar vara ganska säker på sin sak, då de trycker upp nyheten på sin förstasida.

Friend dömer på fredag

Uniteds FA-cupmatch mot Derby kommer att dömas av Kevin Friend. Michael McDonough och Neil Davies blir assisterande domare, med David Coote som fjärdedomare.

Friend har gjort 14 Unitedmatcher (11-2-1). Hans senaste Unitedmatch var 1-1-matchen mot Bournemouth i mars förra (2017) året.

Derby har haft Friend vid fem tillfällen (1-3-1). Senast i Championship i april 2015, då de fick 2-2 hemma mot Watford.

Länktips: Mitten om Lingard

Över på GQ skriver Andy Mitten bra om Jesse Lingard.