Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Manchester United – Stoke City (redaktionsresans fjärde dag)

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Manchester Uniteds hemmamatch mot Stoke City. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, matchreaktion och matchfakta.

I matchdagsbloggen kommer vi också att för fjärde dagen i rad liveblogga från vår redaktionsresa. Tredje dagens liveblogg hittar ni här!


Senast uppdaterad: 2018/01/16 00:08Manchester United – Stoke City 3-0 (2-0)

Premier League, omgång 23 • 2018-01-15, 21.00 • Old Trafford, Manchester • publik: 74 726 • domare: Anthony Taylor


 1-0 (9) Antonio Valencia (Pogba)
 2-0 (38) Anthony Martial (Pogba)
     (63) Jesse Lingard
     (67) Romelu Lukaku
     (68) Stephen Ireland
 3-0 (72) Romelu Lukaku (Martial)


Manchester United

De Gea; Valencia, Smalling, Jones, Shaw; Pogba, Matic; Mata (McTominay 83), Lingard (Fellaini 80), Martial (Rashford 80); Lukaku

Avbyare: J Pereira, Lindelöf, Rojo, Herrera

Stoke City

Butland; Bauer, Zouma, Martins Indi, Tymon (Wimmer 46); Allen, Fletcher; Shaqiri, Ireland, Choupo-Moting (Sobhi 61); Crouch (Diouf 70)

Avbyare: Grant, Afellay, Adam, EdwardsUpdated: 2018/01/16 14:15
 • 0
 • Share


2018/01/16 00:08
Segeröl på 57

Som så ofta avslutar vi på 57 Thomas Street. Som alltid har vi haft en fantastisk tid i Manchester. Tack till alla som var med och till alla underbara läsare!

/Österdahl

 • 1
 • Share


2018/01/15 23:26
José Mourinho om Alexis Sanchez

Mourinho har pratat med pressen:

Om Alexis: “Inga nyheter om Alexis Sanchez, han är en Arsenal-spelare. Om han stannar är det bra för Arsenal. Om han kommer till oss så är det bra för oss. Om han går till en annan klubb är det bra för dem.”

Mer om Alexis: “Jag kommer inte prata om hypotetiska situationer. Förmodligen är det andra klubbar intresserade, förmodligen andra klubbar som försöker. Han är en Arsenal-spelare.”

Om att Mkhitaryan eventuellt kan bytas bort mot Alexis: “Är det möjligt att han involveras i affären? Det är möjligt. Det är också möjligt att han stannar.”

 • 0
 • Share


2018/01/15 23:18
Paul Pogba vid mikrofonen

Paul Pogba har intervjuats av Sky Sports:

Om matchens lirare: “Jag har spelat mer offensivt, jag har mer frihet att gå framåt och påverka offensiven. Jag kan nyttja mer av mina egenskaper att gå framåt, min styrka, mitt skott och assistera. Det passar mig bättre skulle jag säga.”

Om tabelläget: “Vi ser Manchester City framför oss som förlorade. De är först och vi kommer försöka jag dem, så det var bra att de förlorade. Men vi tänker på oss själva och att vinna. Det är bra att de tappar poäng men vi måste komma tillbaks till vinnarspåret eftersom vi tappat många poäng. Vi måste kämpa hårt för att komma ikapp dem igen.”

 • 0
 • Share

Matchen är slut och det blev en oerhört solid trepoängare till hemmalaget efter fullständig dominans i andra halvlek. Matchen slutade tillslut 3-0 till United efter att Romelu Lukaku blivit andra halvleks enda målskytt. Detta efter att han vänt bort sin försvarare och dunkat bollen i nät i den 72:e minuten.


Överlag en väldigt stabil insats av United. Det var egentligen bara en period under första halvlek där Stoke oroade. Annars var det ingen snack om saken. United var riktigt bra och Paul Pogba bäst.

Nu inväntar vi intervjuer.

 • 0
 • Share


2018/01/15 21:53
Vi leder med 2-0 efter första

Manchester United går till halvtidsvila med en 2-0-ledning hemma mot Stoke. Matchen stod och vägde under en period i början och mitten av halvleken, men under andra delen av första halvlek har United dominerat.


Redan efter nio minuters spel tog United ledningen – och vilket mål det var! Antonio Valencia, av alla människor på denna jord, drev in från högerkanten och bombade in bollen i krysset med vänsterfoten! Helt sanslöst mål av en spelare som anses ha en av världens sämsta vänsterfot.

Efter målet började Stoke vaska fram lite chanser. Den allra farligaste fick Eric Maxim Choupo-Moting efter att Peter Crouch besegrat David De Gea i en luftduell. Avslutet från mannen med det icke textvänliga namnet täcktes dock heroiskt av Phil Jones.


Innan halvleken var över hann Anthony Martial göra 2-0. Ytterligare ett fantastiskt mål där Paul Pogba spelade in bollen från högerkanten och där Martial mötte bollen med höger insida. Bollen borrade sig sedan rakt upp i krysset.

Ett mål i vardera kryss. Elegant!

 • 0
 • Share


2018/01/15 20:57
This Is the One

 • 0
 • Share


2018/01/15 20:20
Om laget

Ni har sett laguppställningarna inför matchen och där kan vi konstatera att Jesse Lingard infinner sig. Puhhh. Tänk att man 2018 skulle dra en lättnande suck över Lingards medverkan.

Strax innan elvorna släpptes spekulerades det vilt i ifall Michael Carrick skulle starta. Några minuter senare kunde det konstateras att Carrick inte ens var med i matchtruppen.

Victor Nilsson Lindelöf ställs åt sidan till förmån för Phil Jones och Chris Smalling centralt och Antonio Valencia till höger.

Joel Pereira tar en bänkplats.

Varken Henrikh Mkhitaryan, Daley Blind eller Matteo Darmian är med i matchtruppen. Lämnar någon/några/alla nu i januari?

Kan inte klockan slå 21 någon gång?

 • 0
 • Share


2018/01/15 20:03
Stokes lag


 • 0
 • Share


2018/01/15 20:02
Kvällens lag

 • 1
 • Share


2018/01/15 19:40
Rashford på plats

Manchester Evening News har publicerat en bild på Marcus Rashford tillsammans med resterande del av laget på väg till Old Trafford. Rashford är alltså med i matchtruppen. Än så länge inget nytt om Lingard.

Manchester Evening News spekulerar även i huruvida Alexis Sanches kan presenteras innan eller under matchen. Känns mest som raljerande dock. De spekulerar helt enkelt om ifall Alexis kan presenteras på samma sätt som Paul Pogba eller Diego Forlan. Pogba presenterades en timme innan match för 1,5 år sedan. Forlan presenterades under halvtid i en match för 16 år sedan. Personligen tror jag inget utav alternativen är aktuellt.

 • 0
 • Share


2018/01/15 19:38
Tollgate före match

Vi laddar för match på Tollgate. Inledde inne men dags att gå ut nu.

 • 0
 • Share


2018/01/15 18:29
Luke Shaw om Mourinhos förtroende

Från ett kylslaget och regnigt Manchester till ett minst lika kyligt, dock ej regnigt, Sverige. Ja, för medan våra utrikeskorrespondenter förbereder sig för avspark på bästa möjliga sätt (ni har sett hur i både blogg och vlogg) så kliver nu jag (Johannes) in i bloggandet och bidrar med ett nyktert perspektiv hemma från soffan.

I mitt Alexis-stinna Twitter-flöde har det inte hittats några direkta nyheter kring var Jesse Lingard håller hus. Vi väntar alltså fortsatt spänt på uppdateringar. Medan vi väntar kan vi ta del av vad Luke Shaw har sagt till programbladet angående Mourinhos hyllningar av honom:

“‘Det är härligt att höra. Managern har varit väldigt bra och gett mig extra självförtroende. Han har sagt till mig att gå att och njuta av matcherna och det är vad jag har gjort.”

Shaw berättar även att fansen stöttat honom på ett fantastiskt sätt och att matcherna under julperioden varit bra för att testa hans hållbarhet.

/Johannes

 • 0
 • Share


2018/01/15 17:25
På Lingardfronten intet nytt

Vi söker och söker efter information om var Jesse Lingard och Marcus Rashford kan tänkas befinna sig.

Det som stör mig (Gustav) mest just nu är att ingen av de brittiska tidningarna, vad jag har hittat, ens nämner spelarnas frånvaro som något konstigt. Det kan ju vara positivt, det vill säga att de faktiskt är med i truppen och att Manchester Evening News helt enkelt bara missade att skriva med dem i sin rapportering. Men nu har det gått så många timmar att någon borde ha upptäckt felet i så fall. Men, men, vi får se.

Vi börjar dra oss ut mot Old Trafford nu, med 3,5 timmar kvar till matchstart. Det blir säkerligen någon supporterpub på vägen där vi ger bilder från. Det brukar vara bra drag.

Updated: 2018/01/15 17:27
 • 0
 • Share


2018/01/15 16:50
Några bilder

Österdahl flikar in med bilder från Rudy’s, där vi åt en fantastisk pizza, och Seven Brothers Beerhouse, precis bredvid Rudy’s där vi spelade in en vlogg.

 • 0
 • Share


2018/01/15 14:43
Debut på Crown and Kettle

Efter en frukost på Trof har vi promenerat till Crown and Kettle. Sedan ska vi vidare till Kents favorit Rudy’s som är en napolitansk pizzeria.

Oroas lite av att Gustav noterar att Jesse Lingard saknas i truppen.

/Österdahl

 • 0
 • Share


2018/01/15 14:31
Tidiga lagnyheter

Det verkar som att laget inte samlades på hotellet igår, som brukligt är inför match. Istället har spelarna trillat in nu under förmiddagen. Kanske ändå rimligt, med tanke på att matchen inte startar förrän klockan åtta på kvällen (21.00, svensk tid).

Följande spelare har, enligt Manchester Evening News, anlänt och är med i den stora matchtruppen.

Målvakter: David de Gea, Joel Pereira, Kieran O’Hara

Försvarare: Antonio Valencia, Matteo Darmian, Phil Jones, Marcos Rojo, Victor Lindelöf, Axel Tuanzebe, Chris Smalling, Luke Shaw

Mittfältare: Ander Herrera, Marouane Fellaini, Nemanja Matic, Scott McTominay, Paul Pogba, Michael Carrick, Juan Mata, Henrikh Mkhitaryan

Anfallare: Anthony Martial, Romelu Lukaku

Hela 21 spelare, som alltså skall ner till 18. Vi kan kallt räkna med att O’Hara är en av de som sitter på läktaren, men mer om målvaktssituationen nedan.

För, det finns en hel del saker att prata om. För det första så har de varken sett Marcus Rashford eller Jesse Lingard anlända, om de inte är så enkelt att de glömt skriva med deras namn i sin lista. Det som gör mig mest förvirrad är att de inte ens nämner dem, vilket (om de saknas) jag tycker borde vara en självklarhet. Fotograferna kan ju helt enkelt ha missat dem, men just nu får vi avvakta om Rashford och Lingard är med eller inte. I gårdagens “early team news” på Manchester Uniteds officiella hemsida står ingenting om att någon av de skulle saknas. Vi håller utkik.

En annan som saknas är Sergio Romero. Och där tror jag helt enkelt att han saknas, eftersom att De Gea, Pereira och O’Hara är med som målvakter. Hade Romero varit där så skulle O’Hara inte varit med i truppen, så enkelt är det.

Däremot verkar både Antonio Valencia, Anthony Martial och Michael Carrick vara redo för spel, då samtliga tre är med i truppen. Martial var tveksam efter någon ospecificerad skada i Dubai, men skall alltså vara redo. Valencia har saknats något längre och Carrick har ju bara medverkat i en match under säsongen då både skador och hjärtfel satt stopp för honom. Men samtliga tre är alltså med i bruttotruppen.

Till sist kan vi konstatera att Henrikh Mkhitaryan, som ryktas bort emellanåt, är med i truppen även han.

Updated: 2018/01/15 14:34
 • 0
 • Share


2018/01/15 14:18
Giggs presenterad

Innan vi ger de tidiga lagnyheterna kan vi nu bekräfta att Ryan Giggs är ny förbundskapten för Wales, som vi skrev om i vår artikel från tidigare idag.

Lycka till Giggsy!

 • 0
 • Share


2018/01/15 14:00
Redaktionsresans fjärde dag

Äntligen är det dags igen. Manchester United spelar, efter alldeles för lång tid, match igen. Det görs på Old Trafford, för motståndet står ett Stoke som under förmiddagen presenterat Paul Lambert som mannen som skall ta över tränarsysslan och försöka rädda kvar laget i Premier League. Han gör det dock först från imorgon, så ikväll står laget fortfarande utan fast manager. Hur Stokespelarna reagerar på att ha fått sin nya tränare presenterad kan vi bara spekulera i. Förhoppningsvis gör United kort (och därmed eventuellt försätter Lambert i någon form av depression över vad han tackat ja till), eller så finns ju risken att de samlar sig och vill visa sig från sin bästa sida.

Lite drygt halva Muss redaktion, i stort sett hela styrelsen, ena hälften av bloggen och större delen av Musspodden kommer vara på plats ikväll. De flesta av oss har spenderat förmiddagen med att äta god engelsk frukost på någon pub i närheten av hotellet, och sedan vandrat runt lite på stan i regnet.

För det skall bli regn idag. Just i skrivande stund (ca klockan ett engelsk tid) är det faktiskt uppehåll vad jag kan se från hotellrummet. Men frukta icke, väderrapporterna har utlovat ett härligt, strilande regn på spelarna under match, så alla skall nog känna sig som hemma.

Unitedspelarna har nyligen samlats på Lowry Hotel (mer om det snart) och det skall bli intressant att se om det blir någon skillnad i spelet jämfört med före detta tiodagarsuppehåll vi utsatts för. Mourinho har sagt att de haft tid att nöta på saker de normalt sett inte har tid att nöta på under säsong, om dessa saker innefattar fasta situationer skulle jag i alla fall bli glad.

 • 0
 • Share