Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Pogba – en klass för sig

Embed from Getty Images
Få saker är skönare för hälsan än när Manchester United cruisar mot en enkel 3-0-seger. Det här var efterlängtat.
Och jag fick bara ännu mer vatten på min Paul Pogba-kvarn. Vilken match! Kanske den enskilt bästa match av en Unitedspelare den här säsongen.
Superbement !

  • Som sagt: Paul Pogba var i en klass för sig – och då menar jag en klass för sig – under i princip hela matchen. Han gjorde lite som han ville i det mesta och var, som engelsmännen säger, unplayable. Nu bjöd vare sig Fletcher eller Allen något omänskligt motstånd, även om Ireland rörde till det lite innan han också gav upp kampen, men det var ändå en fullständig njutning att se fransmannen på det här humöret. Det var både lekfullt, effektivt och åh, så vackert. Jag skulle inte byta honom mot en enda mittfältare i världen när han spelar fotboll som vore det på skolgården med ett gäng kids som förgäves jagar honom och bollen. Nu gäller det att få honom att agera så här två gånger i veckan i ungefär fyra månader till och se vart det leder.
  • När man ser Antonio Valencia göra ett sådant mål med den foten förstår man åtminstone lite varför folk tror på övernaturliga fenomen. Var har kaptenen gömt den där vänsterbössan i alla år? Eller är det därför han varit bort de senaste veckorna? Hursomhelst: En fullständigt magnifik träff.

Goodie:

  • Lukaku såg pigg ut igen. Lite skadevila verkar ha gjort honom fortsatt gott och det kändes verkligen som att det här var en typ av match som en “Lukaku-säkrar-trean-i-slutet” skulle komma. Och mag-arm-m
  • Anthony Martial kanske äntligen har vuxit upp efter reaktionen på sin fenomenala debutsäsong. 1+1 blev facit i dag med dels en klassisk Tonyplacering i krysset och dels en allt annat än kompisaktig assist till Lukaku.

Oroväckande:

  • Alltså, försvarsspelet första 45 var inte optimalt och till och med De Gea darrade vid något tillfälle. Smalling och Jones känns fortfarande, 2018, som det minst pålitliga mittbackspar vi har att ställa på benen och då är det knappast Jones fel. Blir Smalling till och med sämre för varje gång han spelar? Jones
  • Luke Shaws vänsterkant var väldigt öppen, främst under första halvleken. Väldigt.
  • Jag är fortfarande lite skakig av Nemanja Matics skakighet. Serbens senaste tid har varit fylld av små misstag här och där. Sådana vi inte såg skymten av tidigare under säsongen. Som mot Stoke där han lät Ireland enkelt jogga ifrån och få ett jätteläge att kvittera.

Sist:

  • Ingen Mkhitaryan ens i matchtruppen var väl svaret på Sanchez frånvaro i går som Arsenal sökte. Det verkar onekligen som att vi har sett det sista av armeniern i Unitedfärgerna. Trist i så fall, men det är som bekant ingen social verksamhet det handlar om. Levererar man inte får man till slut inte vara med längre.
  • Tolv poäng upp nu “bara”. Inte för att det blir spännande, men avståndet blir mindre i alla fall i stället för generande stort.
  • Jag blir alltid lika glad när jag ser Marcus Rashford komma in med den farten och de finurligheterna som han gör ibland. Han förtjänade ett mål, som han ofta gör. Nästan lika ofta som han förtjänar frisparkarna han heller aldrig får med sig.