Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United och Sánchez överens; Mata kan lämna på fri transfer; Mourinho slåss för Fellaini

I Manchester United-världen handlar det fortfarande framför allt om Alexis Sánchez. Arsenals chilenare ska nu vara överens med United om det personliga avtalet. Gårdagens nyheter sa att Henrikh Mkhitaryan avgör affären men där har vi nya bud idag.

Vi går också igenom en massa andra rykten och lite annat.

United och Sánchez överens

Matt Law på Telegraph (som primärt jobbar med att bevaka Londonfotbollen) rapporterar att Alex Sánchez är överens med Manchester United om ett kontrakt på fyra och ett halvt år, värt 14 miljoner pund efter skatt. Huruvida Sánchez blir en Unitedspelare hänger på om Henrikh Mkhitaryan kan övertalas att gå till Arsenal, skriver Law.

Jamie Jackson på Guardian hävdar emellertid att Sánchez kan bli Unitedspelare även om United inte säljer Mkhitaryan. José Mourinho ska ha tron att Ed Woodward ska kunna acceptera kostnaden för Sánchez även utan intäkter från en försäljning av Mkhitaryan.

Det ska finnas ett visst missnöje hos United med hur Mkhitaryans agent Mino Raiola hanterar affären.

Miguel Delaney på Independent skriver mer om hur Raiola förhalar affären. Där andra gärna jobbar effektivt för att en affär ska gå igenom så snabbt som möjligt gör Raiola gärna tvärtom.

Mourinho desperat att behålla Fellaini

Enligt James Ducker på Telegraph pressas Uniteds hierarki av José Mourinho att göra allt för att behålla Marouane Fellaini. Mittfältaren har fortfarande inte signerat ett nytt kontrakt och han fri att förhandla med utländska klubbar om klubbyte efter säsongen. En försäljning i januari är utesluten.

Att Michael Carrick med största sannolikhet gör sin sista säsong i United stärker Mourinhos vilja att behålla Fellaini. Det skulle helt enkelt vara väldigt svårt att ersätta två etablerade mittfältare inför nästa säsong.

Mata kan lämna i sommar

Enligt Rob Dawson på ESPN riskerar Manchester United att tappa Juan Mata på fri transfer i sommar. Detta då klubben inte ska ha aktiverat optionsåret i hans kontrakt. Både Inter och Valencia ska vara intresserade men Matas vilja ska vara en fortsättning i United.

United ska ha aktiverat optionsåren för Luke Shaw och Ander Herrera medan Daley Blind och Ashley Young, precis som Mata, väntar på besked från United.

Tidigare har det rapporterats att United har aktiverat optionsåret för alla de fem aktuella spelarna. Från officiellt håll har vi ännu inte fått några nyheter.

Troligen Villa för Tuanzebe

Dörren är öppen för en flytt på lån för Alex Tuanzebe, har José Mourinho bekräftat, enligt Birmingham Mail. Ett lån kommer emellertid inte att sanktioneras förrän i sista stund, för att gardera mot eventuella skador (som i så fall helt och hållet skulle stoppa en flytt).

Om det blir en temporär flytt för Tuanzebe talar det mesta för att han hamnar i Aston Villa.

Shaw jagar första målet

“Jag har varit nära men nära är inte tillräckligt bra!” säger Manchester Uniteds mållösa vänsterback Luke Shaw.

“Jag vill verkligen göra mål och förhoppningsvis blir det på hemmaplan. Jag kommer att fortsätta kämpa för ett mål men mitt jobb är att försvara och så länge vi fortsätter hålla nollor och vinna matcher så kommer jag att vara nöjd. Men jag skulle verkligen älska att göra mitt första mål för United. Jag tar vad som helst, ett skott som styrs, vad som helst, så länge det är mitt mål.”

Assistkungen Pogba

Paul Pogba är den spelare i de största ligorna som är bäst på att göra assists. Pogba har den här säsongen en assist var 126:e minut i ligan.

Dean dömer mot Burnley

Den inte sällan kontroversiella domaren Mike Dean får ansvaret när Manchester United på lördag möter Burnley. Dean gav nyligen West Brom en tveksam straff i mötet med Arsenal, vilket fick Arsène Wenger att rasa, med avstängning som följd.

“Han lutade sig väldigt aggressivt mot mig, han pekade aggressivt mot mig och sa ‘du är inte ärlig’ vid ett flertal tillfällen,” berättar Dean i den officiella rapporten (kan laddas hem från FA:s hemsida (länken laddar ner en PDF)).

“[Wenger] sa sedan ‘du har gjort det här mot oss många gånger, det är meningen att du ska vara professionell, du är en skam.'”

Dean får på lördag sällskap av Simon Long och Ian Hussin som assisterande domare med Mike Jones som fjärdedomare.

United har haft Dean 61 gånger förut (33-12-16). Den här säsongen vid två tillfällen, i förlusten mot Bristol City i ligacupen och i 4-0-segern mot Crystal Palace.

Dean har gjort 27 Burnleymatcher (9-10-8). Den här säsongen deras 1-0-seger hemma mot Newcastle.

Trots det stora antalet matcher som Dean har gjort med de båda klubbarna har han ännu inte dömt något möte mellan United och Burnley (vilket förklaras av att Dean inte har gjort så värst många Premier League-matcher med Burnley).

Proffskontrakt för Puigmal

Juniorspelaren Arnau Puigmal signerade i fredags sitt första proffskontrakt med Manchester United.

Walcott klar för Everton

Theo Walcott lämnar Arsenal för Everton.

Länktips: Uefas klubblagsrapport

Uefa har idag släppt sin klubblagsrapport. Rekommenderad läsning. En sammanfattning finns på Uefas hemsida där hela rapporten (126 sidor) också går att läsa i webb- och PDF-format.