Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mourinhos presskonferens: Inget nytt om Sánchez, inte många bättre vänsterbackar än Shaw

José Mourinho höll på fredagen presskonferens inför morgondagens match mot Burnley. Alexis Sánchez och Henrikh Mkhitaryan var förstås på agendan.

Annars fick managern diskutera Luke Shaw och sitt eget kontrakt.

I andra nyheter kopplas United samman med Nices Jean Michaël Seri.

Mourinhos presskonferens

Föga förvånande var det Alexis Sánchez som dominerade dagens presskonferens. Vi fick dock besked om truppen inför imorgon: Daley Blind (lättare skada) och Henrikh Mkhitaryan (inte uttagen) missar morgondagens match, i övrigt är alla spelare tillgängliga, undantaget Bailly och Ibrahimovic som är långtidsskadade.

När det gäller Sánchezaffären har vi inget nytt att rapportera idag, utöver vad José Mourinho sa. Förhandlingarna pågår.

Hur ser truppen ut inför helgen?

”Bara Eric [Bailly] och Zlatan [Ibrahimovic]. De rehabiliterar sig fortfarande. Idag hade vi – inte ett stort problem – ett litet problem med Daley Blind. Inget stort men det stoppar honom från att vara tillgänglig för den här matchen. Bortsett från det är alla okej, i form och starka, med en vilja att spela.”

Betyder det att Henrikh Mkhitaryan är aktuell för spel?

”Nej, inte uttagen. Men han är i väldigt bra skick och tränar väldigt bra. Han är i perfekt skick, som de andra.”

Vad kan du säga om försöken att värva Alexis Sánchez?

”Inget nytt. Jag tror att det är tydligt att alla vet att vi är där. Framför allt när Arsenals manager pratar så tydligt som han gjorde finns det ingen anledning att förneka eller gömma.

”Men inte klart, inte alls klart.

”Så för tillfället är Mkhitaryan vår spelare, Sánchez är Arsenals spelare. Med match imorgon vill jag koppla bort och fokusera på det viktigaste, vilket är matchen imorgon.”

Kan affären ske även om inte Mkhitaryan går till Arsenal?

”Jag vet inte. Jag vet inte. Ibland tror folk att övergångar involverar mycket, managerna, managerna i förhandlingarna. Det beror på klubbarnas profil. Det beror på hur vi etablerar vårt jobb. I mitt fall, när det går till förhandlingsbordet, gillar jag att vara ute. Jag är ute. Jag väntar lugnt på nyheter. Inte mer än så.”

Vad kan Sánchez tillföra?

”Jag kommer att prata med er om vi en dag värvar honom. Då kan jag prata om honom och vad han kan tillföra. För tillfället är det meningslöst.”

Och om ditt eget kontrakt. Vi har förstått att förhandlingarna är långt gångna…

”Mitt kontrakt tar slut juli 2019. Så gott om tid. Jag vet att klubben är nöjd och styrelsen och ägarna är nöjda. De vet att jag är nöjd. När så är fallet kommer vi att göra det enkelt den dagen vi bestämmer oss för att göra någonting. Men gott om tid.”

När Mourinhos kontrakt löper ut 2019 så finns också ett optionsår, så det är näppeligen någon brådskande fråga.

Vad är det som gör tidsskalan så komplicerad när det kommer till Sánchez? Vad håller emot?

”Jag vet inte. Jag vet inte. Jag vet inte. Jag är bara involverad i situationen genom att säga anledningarna till varför jag skulle vilja ha spelaren. Inte mer än så. Jag är ute.”

Tror du att det skulle vara bra för truppen om det går igenom?

”Låt oss prata senare. Om det händer. Om det inte händer finns det ingen poäng.”

Ashley Young är tillbaka efter avstängning. Luke Shaw har gjort flera matcher som vänsterback. Har han vänt sin situation den senaste tiden?

”[Shaw] har spelat väldigt bra. Han förbättrade sig redan och spelade bra när jag började spela honom efter den långa tiden utan minuter. Jag kommer ihåg den första gången han spelade, Champions League. Han kom steg för steg. Och nu med flera matcher i rad och också med kontinuitet och att han spelade som han gjorde mot Everton, till exempel, två dagar efter en tidigare match.

”Bra, solid. Fysiskt mycket bättre. Mentalt mycket bättre. Taktiskt förstår han spelet mycket bättre och vad vi behöver från honom i olika skeden och omständigheter. Jag är väldigt nöjd. Ni gillar transfermarknaden – för tillfället ser jag inte många vänsterbackar bättre än denna Luke Shaw.”

Det blir onekligen mycket intressant att se vem som startar på vänsterbacken imorgon, för det kan argumenteras att både Shaw och Young förtjänar att starta. Personligen skulle jag välja Shaw, för uppsidan om Shaw lyckas är mycket större än om Young gör det.

United ger sig in i kampen om Seri

United ser ut att ha vunnit kampen om Alexis Sánchez. Det tycks ge blodad tand då det nu rapporteras att United vill tampas med Manchester city om Nices ivorianska mittfältare Jean Michaël Seri.

En övergång ska i så fall vara aktuell inför nästa säsong.

Nytt för reservlaget

Reservmatchen mot Swansea, som sköts upp, har nu fått nytt datum. Den kommer att spelas söndagen den 18 mars med avspark 14.00. Två dagar senare ska reserverna spela en träningsmatch borta mot Brentford, också då med avspark 14.00.

Martials mål från alla vinklar

Anthony Martials mål mot Stoke var en riktig pärla. Här är det i alla vinklar.

Men påminner det inte om något…