Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Burnley – Manchester United 0-1

Embed from Getty Images

De spelmässiga kontrasterna mellan dagens match mot Burnley och måndagens vinst hemma mot Stoke kunde knappast ha varit större. Mot Stoke var United rörliga, kreativa och ville verkligen spela fotboll. Att man då bjöd på inte mindre än två drömmål gjorde inte saken sämre. Idag var det precis tvärtom. Det kändes som att Unitedspelarna inte vill vara där, tempot var nere på noll, passningsspelet extremt dåligt och målchanserna lös med sin frånvaro. Tack och lov att vi har en fransman som kan hitta på magi med sin högerfot.

Alltså, vad hände?

Dagens första halvlek alltså. Att kalla det för ett totalt jävla mörker är väl inte korrekt, då krävs det baklängesmål i min värld. Istället var det bara ett enda stort “meh”. United hade noll skott på mål, ett bedrövligt passningsspel där de avgörande passningarna hela tiden satt en halvmeter fel och det offensiva kombinationsspelet lös med sin frånvaro.

Embed from Getty Images

Vad var positivt? Tjae, Ashley Young hade Uniteds egentligen enda chans, en chans han skapade helt på egen hand genom att rycka sig förbi in från vänsterkanten och curla ett skott utanför den bortre stolpen. Martial hade något som man väl, med lite god vilja, kan kalla för en halvchans precis i slutet av halvleken dessutom. I övrigt var det faktiskt i princip ingenting.

Tony Martial scores again

“50 million down the drain, Tony Martial scores again.” 

Embed from Getty Images

Andra halvlek inleddes inte mycket bättre än den första. Det var fortsatt långsamt, tempofattigt och fantasilöst. Men så, en fin prestation utav Romelu Lukaku gav Anthony Martial i ett en mot en-läge något till vänster i straffområdet. Där vet ju vi, och även Burnleyförsvaret, att Martial gärna viker in och skjuter mot bortre hörnet. Men icke den här gången, den här gången skjuter han överraskande tidigt, och mot första hörnet. Och det är ett fantastiskt avslut han får till; långt ut i hörnet och via ribban in i målet. För mig föll det inom avdelningen “blixt från klar himmel”. Framförallt för att jag satt och bannade Lukaku sekunden innan avslutet kom, då han inte spelade fram Lingard som hade möjlighet att bli fri. Lukaku vet ju dock vad som gäller för tillfället; ge bollen till Martial så sitter bollen någonstans i regionen kring krysset.

Martials mål idag innebär att han nu gjort mål i tre raka Premier League-matcher för United, något som aldrig hänt förut.

Ingen uppryckning trots det

Martials mål till trots, som föll i matchminut 54, så tog Uniteds spel egentligen inte fart i den andra halvleken heller. Det var fortsatt så som beskrivits ovan, men ett oinspirerat anfallsspel. En stor chans till 2-0 fanns dock, när Paul Pogba drev fram bollen och helt plötsligt befann sig i ett tre mot ett-läge med Lukaku och Martial bredvid sig. Istället för att friställa någon av lagkamraterna gick han dock själv på avslut – och sköt rakt på den enda kvarvarande försvararen. Ett horribelt beslut som gjorde att United inte punkterade matchen med kvarten kvar.

Även Martial hade ett fint läge att utöka Uniteds ledning, detta med knappa fem minuter kvar. Hans hårda vänsterskott räddades dock fint av Pope i Burnleymålet.

Embed from Getty Images

Tack och lov gick det bra ändå. Ett offensivt svagt Burnley, de har nu spelat 24 ligamatcher och endast gjort 19 mål, mäktade inte med att få in en kvittering. De hade några halvfarligheter, alltid på långa bollar, inlägg eller hörnor där United ju av någon märklig anledning har det svårt. Men med hjälp av sina utespelare lyckades David de Gea hålla nollan för 14 gången i årets Premier League. United är i och med segern fortsatt tvåa i ligan, nio poäng bakom Manchester City (som har en match mindre spelad i skrivande stund) och tre poäng före trean Chelsea.