Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Yeovil Town – Manchester United

Embed from Getty Images

Det är dags för den fjärde omgången av FA-cupen och åter dags för en fredagsmatch för Manchester United. Resan går mot söder för möte med League Two-laget Yeovil Town F.C. Motståndet är det lägst rankade som är kvar i turneringen, men historien visar att man kunnat gäcka lag från högre divisioner. Matchen är också intressant så till vida att den lär bli Alexis Sánchez debutmatch i tröja nummer 7. 

Manchester United

Manchester United är åter i elden efter ett drygt veckolångt uppehåll från serie- och cupspel. 1-0-segern borta mot Burnley i lördags har följts av ett par dagars ledighet där José Mourinho gav de spelare som ville möjlighet att träffa familjen eller annars bara koppla av. Jesse Lingard hör till spelarna som tog tillfället i akt. Mittfältaren följde, om vi ska tro sociala medier, värvningen av Alexis Sánchez från Barcelona.

Just Sánchez har ofrånkomligen varit det hetaste samtalsämnet under veckan som gått. 29-åringen är tillgänglig mot Yeovil och det logiska är väl egentligen att han får en startplats i en på pappret rätt behaglig match inför betydligt hårdare duster. Tottenham väntar på Wembley på onsdag, och Sánchez får mer än gärna vara varm i tröja nummer 7 då.

I övrigt lär José Mourinho rotera en del, det har vi ändå vant oss vid då det gäller cuperna. Sergio Romero lär, som den cupmålvakt han är, vakta målet medan det också är sannolikt att Victor Lindelöf och Marcos Rojo finns med i backlinjen. Luke Shaw spelade inte senast och kan tänkas vara aktuell för en vänsterbacksplats. Axel Tuanzebe går på lån inför en match där han borde ses som given.

Embed from Getty Images

På det defensiva mittfältet vore jag personligen förvånad om Ander Herrera och Marouane Fellaini inte tog plats. Dels beroende på Nemanja Matics närapå anemiska insats mot Burnley men också mot bakgrund av att serben behöver vila. Scott McTominay är den som knackar på dörren där i första hand om ovanstående duo inte spelar. Lagkapten Michael Carrick ska också vara nära spel, och även om motståndet vore lämpligt är det väl ändå sannolikt att han inleder på bänken. Framåt så ska tre positioner fyllas, om vi utgår från att Sánchez tar en. Paul Pogba behöver visa mer än han gjorde mot Burnley och får gärna ta positionen bakom anfallaren.

Embed from Getty Images

Då återstår två platser och då Romelu Lukaku är opetbar och Anthony Martial är i toppslag gör det att Marcus Rashford, Lingard och Juan Mata får nöja sig med en plats på bänken.

Möjlig startelva:

Romero
Lindelöf, Smalling, Rojo, Shaw
Fellaini, Herrera
Sánchez, Pogba, Martial
Lukaku

Yeovil Town

Fredagskvällens motståndare Yeovil Town må vara en uppstickare i FA-cupen, men något storlag sett till seriespelet är man inte. För närvarande parkerar man på en 21:a plats i League Two, där två av 24 lag degraderas i maj. Ner till Forest Green Rovers som ligger under strecket i skrivande stund är det blott två poäng. Läser man tabellen kan man konstatera att Yeovil förlorar lika ofta som man tar poäng. Hittills har man mäktat med sju segrar, sju oavgjorda och 14 förluster. Dagsformen kan vi anse vara rätt dålig då man inte vunnit sedan Boxing Day. Då slog man Cheltenham med 2-0 på bortaplan.

På skadelistan hittar vi walesiske backen Daniel Alfei men också lagkaptenen och mittfältaren James Bailey. Bägge dras med knäskador och gör Oscar Gobern sällskap i sjukstugan. På minussidan för coach Darren Way hittar vi också det faktum att Otis Kahn är avstängd i fem matcher med start på fredag. Kahn, som har en bakgrund i Manchester Uniteds juniorled, knuffade domaren i lördagens möte med Chesterfield och fick en lång avstängning som ett brev på posten.

Embed from Getty Images

Wee har hittills formerat sitt lag i en rätt rak 4-4-2-uppställning. Det brukar betyda polacken Artur Krysiak i mål och duon Bevis Mugabi/Nathan Smith i mittlåset. Det brukar också betyda Ryan Dickinson på vänsterbacken och, i Alfeis frånvaro, Tom James som högerback. Som bottenspelare på mittfältet har Wee matchat tidigare Crystal Palace-spelaren Jake Gray tillsammans med Barnsley-lånet Jared Bird. Bird utgick senast och ersättaren, Lewis Wing, gjorde mål mot Chesterfield. På kanterna lär vi få se Jordan Green och kanske Connor Smith. Den senare blev inbytt senast när Kahn synade rött.

Embed from Getty Images

Framåt, i ett rätt profilfattigt lag, tror jag Francois Zoko, lagets bäste målskytt i år, får chansen. Ivorianen har harvat på i de lägre serierna i England och har hunnit bli 34 år. Sedan 2015 tillhör han Yeovil och det är egentligen där han kommit till sin rätt. Bredvid honom antar jag att reslige Sam Surridge, på lån från Bournemouth petas in.

Möjlig startelva:

Krysiak
Dickinson, Mugabi, Smith, James
Green, Gray, Bird, Smith
Zoko, Surridge

Historik

United har mött Yeovil tre gånger genom historien. Alla tre gångerna har det handlat om FA-cupen. Senaste mötet är från säsongen 2014-15 och det är också enda gången United gästat Huish Park. Den gången vann United med 2-0 efter mål av Ander Herrera och Angel Di Maria.

Visste ni att…

..linjedomaren Sian Massey-Ellis är enda kvinnliga domare i Selected Group och att hon 2017 tilldelades Brittiska imperieorden (MBE)?

Matchfakta

Yeovil Town
Manchester United

Matchinformation

Turnering: FA Challenge Cup, omgång 4
Tid: Fredagen den 26 januari 2018, 20.55
Plats: Huish Park, Yeovil
Teve: Eurosport 1, Dplay, Eurosport Player

Manchester United

Skador:

  • Bailly (vrist, februari-mars)
  • Ibrahimovic (skadad, februari)
Tveksamma:

  • Blind (skadad)
  • Carrick (hjärta, vad, stor chans)
Avstängda:

  • inga avstängda
Position: 2:a16-5-349-1653
Borta:3:e7-3-222-1124
Bästa målskytt: Lukaku (11)
Disciplin: 41 GK, 1 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
O26/12BurnleyHPL2-2
O30/12SouthamptonHPL0-0
V1/1EvertonBPL2-0
V5/1DerbyHFA2-0
V15/1StokeHPL3-0
V20/1BurnleyBPL1-0

Yeovil Town

Skador:

  • Alfei (knä, inget datum)
  • Bailey (knä, inget datum)
  • Gobern (hamstring, inget datum)
Tveksamma:

  • Browne (vrist)
Avstängda:

  • Khan (första matchen av fem)
Position: 21:a7-7-1438-5028
Hemma:15:e5-4-520-1619
Bästa målskytt: Zoko (9)
Disciplin: 51 GK, 7 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
F29/12MorecambeBL23-4
F1/1CrawleyHL21-2
V6/1BradfordHFA2-0
V9/1Forest GreenHLT2-0
O13/1Port ValeBL21-1
F20/1ChesterfieldHL21-2

United mot Yeovil

Totalt: 33-0-013-0
FA-cupen: 33-0-013-0
Borta: 11-0-02-0
SENASTE MÖTENA
V1938-01-08HFA3-0
V1949-02-12HFA8-0
V2015-01-04BFA2-0

Domare: Paul Tierney

Assisterande: Child, Massey-Ellis, fjärdedomare: Stroud
M
PL 2017/18:924001
PL 2016/17:1030110
PL totalt:2469111
Snitt (2016-18):2,80,050,050,05
Alla domare 2016/17:3,60,050,060,21
MVOF
Dömt United:0000
Dömt Yeovil:4112