Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Lottning: Huddersfield/Birmingham väntar i FA-cupen

Embed from Getty Images

Under måndagskvällen ägde lottningen till FA-cupens femte omgång rum. Efter att Manchester United städat av Yeovil Town på bortaplan i fredags med klara 4-0 väntar nu ett möte med antingen Huddersfield eller Birmingham på bortaplan. Då lagen spelade 1-1 i det första mötet får vi ett avgörande den 6:e februari istället, där Birmingham står som hemmalag. Vinnaren i den matchen tar sedan emot United helgen mellan den 16:e-19:e februari, där det exakta datumet spikas längre fram.

Oavsett vilket av det två lagen United till sist får möta, så är det en match som skall vinnas. Det blir sannolikt en tuff match hur som helst, men vi skall ha både en och två växlar för mycket för de här lagen. Detta trots att det åktes på torsk senast vi var på besök i Huddersfield (i ligan). FA-cupen är kanske den enda riktigt stora titelchansen kvar den här säsongen, och är därför något José Mourinho och hans mannar bör ta på högsta allvar!

Manchester United slog tidigare ut Derby County på hemmaplan med 2-0 och har alltså ännu inte släppt in något mål i turneringen. För bara två år sedan vann Louis Van Gaals United FA-cupen för första gången på 12 år efter att ha slagit Crystal Palace i finalen. Där var det Wembley-specialisten Jesse Lingard som avgjorde i förlängningen med ett otroligt vackert mål. Visst vill vi uppleva något liknande igen…

Motståndar-kollen

Huddersfield slog tidigare ut Bolton efter att ha vunnit med 2-1 på bortaplan. Efter att managern David Wagner ställt upp ett blandat lag nivåmässigt, såg Rajiv van La Parra och Danny Williams till med var sitt mål på två minuter i den andra halvleken att laget tog sig vidare. I Premier League-tabellen ligger Huddersfield i nuläget på en 14:e plats med 24 inspelade poäng. Trotts detta är laget i allra högsta grad indragna i bottenstriden, där det minst sagt är ett stort enda getingbo i den undre halvan av tabellen.

Birmingham i sin tur slog ut Burton Albion på hemmaplan med 1-0 i lagets tidigare omgång av FA-cupen. Då var det den 22-åriga anfallaren Sam Gallagher som stod för segermålet i den 56:e minuten. Birmingham placerar sig för närvarande på en 23:e plats och näst sist i Championship efter en tuff säsong. Det är dock oerhört tight i botten av tabellen och laget har alla möjligheter att hålla sig kvar med en bättre formkurva framöver. Det skiljer endast, i skrivande stund, fem poäng mellan de sju sista lagen i andradivisionen.

http://gty.im/911103318

När de båda lagen möttes i helgen skrevs resultatet till 1-1, och gissningsvis var det inget av lagen som kände sig särskilt nöjda med att behöva spela ytterligare en match i en redan intensiv period av säsongen. Huddersfield tog kommandot i matchen genom Steve Mounies 1-0-mål i den 21:a minuten, men Birminghams Lukas Jutkiewicz såg sedan till att jämna ut resultatet till 1-1 vilket även blev matchens slutresultat.

Lottningen i sin helhet

Återigen fick vi inte någon stormatch mellan topplagen. Istället blev det en ganska gynnsam lottning för de flesta Premier League-lagen. Tottenham behöver dock vinna mot Newport, där det blev 1-1 och alltså omspel efter den första matchen, för att ta sig vidare till den femte omgången. Liverpool och Arsenal är sedan tidigare utslagna ur turneringen.

Huddersfield/Birmingham – Manchester United
Wigan – Manchester City
Sheffield Wednesday – Notts County/Swansea
West Brom – Southampton
Chelsea – Hull City
Leicester – Sheffield United
Millwall/Rochdale – Newport County/Tottenham Hotspur
Brighton – Coventry

Res med oss till Manchester!