Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Tottenham – Manchester United 2-0

Embed from Getty Images

Tottenham Hotspurs besegrade under kvällen Manchester United på ett oerhört rättvist sätt. United hade en fin period under första halvlek men överlag stod våra grabbar för en urusel insats. Tottenham var inte sena att utnyttja detta faktum och vann tillslut matchen med 2-0 efter att det varit spel mot ett mål under hela andra halvlek.

Inför matchen

På förhand handlade allt i United-kretsar givetvis om Alexis Sánchez ligadebut. Chilenaren fick förtroendet att starta som vänsterytter. I övrigt var det en relativt väntad elva José Mourinho ställde på benen. Personligen kan jag dock inte förstå varför Ashley Young prioriteras före Luke Shaw, men det är ju bara min amatörmässiga åsikt.

Första halvlek

United inledde matchen på det värsta tänkbara sätt man kan tänka sig. Direkt efter avspark skickade Spurs en långboll mot Harry Kane, Kane vann luftduellen mot Phil Jones och bollen hamnade slumpmässigt hos Christian Eriksen. Dansken tryckte, utan problem, bollen i nät bakom en chanslös David De Gea. Då hade det gått elva sekunder. Elva sekunder!

Embed from Getty Images

United tog sig i kragen och visade per omgående fina tendenser offensivt. Romelu Lukaku kom till några halvlägen men framförallt var det Jesse Lingard som fick det allra finaste till en inledning. Lingard lyckades dock inte lyfta bollen över en utrusande Hugo Lloris i Spurs-målet.

I den 29:e matchminuten kom så nästa kalldusch. Kieran Trippier blev helt allena ute på sin högerkant efter att United helt missat markering. Trippier som besitter en fin inläggsfot svingade in ett lågt inlägg längs med backen, dock helt utan adress. Men vad gör det när Phil Jones helt ostört skjuter in bollen i egen kasse. Bedrövligt!

Embed from Getty Images

Efter 2-0-målet tappade United all form av offensiv, istället osade det betydligt mer katt i bakänden. Tottenham hotade ständigt, särskilt via sina omställningar där United-spelarna var helt vilse. Rent generellt kan vi konstatera att Uniteds defensiv under första halvlek var under all kritik.

Andra halvlek

Under andra halvlek spelade Spurs en oerhört effektiv fotboll och de gjorde det på få tillslag. Gång på gång spelade de sig igenom United-försvaret. Det var liksom inget snack om att hemmalaget trumfade United på alla positioner över hela planen. Medan Uniteds offensiva pjäser såg ut att spela med skidpjäxor på fötterna så flöt Spurs fram med graciösa danssteg. Hemmalaget var helt enkelt dominant och det var nästintill pinsamt att se de rödklädda på planen.

Embed from Getty Images

United stod för misstag efter misstag. Felpass, märkliga positioneringar, förlorade närkamper, usla dribblingar med mera. Med mera. Med mera. Usch. Andra halvlek kan vara bland det mest lamslagna och tafatta jag har sett. Då har vi ändå bevittnat mängder med chansfattiga 0-0-matcher under de senaste säsongerna. Då har det oftast varit uselt offensivt. Idag var det uselt i alla riktningar. Tottenham var överlägsna. God natt.

Res med oss till Manchester!