Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Newcastle – Manchester United (En trendbrytande match?)

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Manchester Uniteds bortamatch mot Newcastle i Premier League. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, matchreaktion och matchfakta.


Senast uppdaterad: 2018/02/11 18:30Newcastle United – Manchester United 1-0 (0-0)

Premier League, omgång 27 • 2018-02-11, 15.15 • St James’ Park, Newcastle • publik: 52 309 • domare: Craig Pawson


     (64) Chris Smalling
 1-0 (65) Matt Ritchie
     (88) Antonio Valencia


Manchester United

De Gea; Valencia, Smalling, Jones, Young; Matic (McTominay 77), Pogba (Carrick 66); Martial, Lingard (Mata 66), Alexis; Lukaku

Avbyare: Romero, Lindelöf, Rojo, Shaw

Newcastle United

Dubravka, Yedlin, Lascelles, Lejeune, Dummett, Ritchie, Shelvey, Diame, Kenedy (Atsu 84), Perez Hayden (90+4), Gayle (Joselu)

Avbyare: Darlow, Manquillo, Merino, MurphyUpdated: 2018/02/11 17:44
 • 0
 • Share


2018/02/11 18:30
Snackisar ute, betyg på väg

Med citaten från vår tränare och Phil Jones tackar vi för oss.

Snackisar ligger ute, betyg är på väg. Läs dem.

http://muss.se/2018/02/11/snackisar-efter-newcastle-manchester-united-1-0/

Tack för idag!

 • 0
 • Share


2018/02/11 18:29
Mourinho även i MUTV

José, vad är dina tankar överlag idag?

”Vi kunde vara här i tio timmar utan att göra mål, det är känslan när du ser antalet chanser vi missade. Började i första halvlek med Anthony [Martial] fri mot målvakten. I andra halvlek hade vi Alexis med ett öppet mål, och sen har vi en mängd chanser där det är makalöst att vi inte gör mål.

”Men jag tycker vi måste säga att målet är ett misstag. Frispark från långt håll, vi förlorar första duellen i luften för att vi inte försökte, och sen förlorar vi andra längs gräset och från det bara att, vi kan säga att Newcastle hade tur, men vi kan också säga att Newcastle kämpade.”

Kom det till en punkt när ni kände att det här inte var er dag eftersom allt rensades från mållinjen och räddades av målvakten?

”Man måste tro till slutet, vilket var vad vi gjorde. Om jag älskade sättet Newcastles spelare kämpade till slutet älskade jag också hur mina spelare kämpade de sista 20-25 minuterna för att försöka förändra resultatet.”

Topp fyra tror du att det kommer gå hela vägen med alla lag som är med i kampen?

”Ja, vi är tvåa så vår position är bättre än alla som ligger bakom oss, det är uppenbart. Men det är fortfarande många matcher att spela om så vi måste kämpa för vår position.”

 • 0
 • Share


2018/02/11 18:23
Phil Jones efter matchen

Mittbacken har pratat med MUTV.

Vad säger du?

”Dåligt, dåligt. Startade långsamt och slarvigt. Publiken var på tårna och gav dem momentum. Sen hittade vi lite momentum i mitten av första halvlek. I andra halvleken hade vi några chanser som rensades på mållinjen. Men vi var inte bra nog idag.

Kom det till en punkt när ni kände att det här inte var er dag?

”Ja, ja. Andra halvek, de sista 10-15 minuterna hade vi tre, fyra bollar som rensades från linjen. Du vet, de kämpar för sitt liv längst bak och de det var turen de behövde och de fick den idag. Men det handlade inte om tur idag, vi var helt enkelt inte bra nog.”

Var starten viktig, att publiken kom in och de fick en bra nog start?

”Ja, vi vet hur det är att spela här. Att om publiken kommer igång får de momentum och ja, blir en tolfte man och vi inledde för långsamt och kom inte in i vår rytm. Av någon anledning var vi inte bra nog idag och vi måste spela mycket bättre om vi ska bli bättre.”

Vad det en besvikelse att släppa in [ett mål] på det sättet, för de skapade egentligen inte jättemycket?

”Nej det gjorde de inte, inte ens när publiken var på tårna. De hade några halvchanser som många trodde var en mot en. Men du vet, vi hade några chanser själva och kunde gjort mål. Men jag tror resultat ändå var rättvist, jag tycker inte vi gjorde tillräckligt för att vinna idag.”

När du ser på topp fyra, tror du att det kommer gå hela vägen med alla lag som kämpar om topp fyra?

”Ja, många lag runt oss fortsätter spela oavgjort, tappa poäng, och det är fortfarande mycket att spela om. Besvikelse idag, men vi måste fortsätta igen. Det är allt vi vet, allt vi kan. Besvikna, förstörda idag, men vi måste förbättra oss.”

Updated: 2018/02/11 18:23
 • 0
 • Share


2018/02/11 18:10
Mourinhos presskonferens efter matchen

Vad tyckte du om lagets insats och resultat?

”Jag tycker först av allt att Newcastles spelare, och ledare, gav allt de hade och inte hade. Och jag tycker det är en vacker sak i fotboll. De kommer hit idag, för att fightas för en poäng, men de fann sig själva i att leda med 1-0. Och i den stunden gick de över alla gränser vad gäller ansträngning och att offra sig, av precis allt vad en manager vill se.

”Jag tyckte i mitt lag, att efter 1-0, att jag såg den önskan att spela och försöka att kämpa till sista sekund, vilket vi gjorde. Jag kan tänka mig att Benitez är mer än nöjd med sina spelares insats. Hade de tur? Ja det hade de. Ja det hade de. Men ibland har man den turen genom sin inställning, och jag tycker att efter 1-0 kämpade Newcastlespelarna för sitt liv och jag tycker det är en vacker sak i fotboll.”

Du pratade om honom före matchen, vad tror du Sir Bobby Robson skulle säga nu efter det resultatet?

”Efter vissa förluster sa han ibland, ’var inte så ledsen, om du tittar och tänker på lyckan för de andra’. Så måste vara sättet, jag vet att Newcastlespelarna och -fansen och Benitez och alla kopplade till klubben är väldigt glada med de här tre poängen, är väldigt glada med att fotbollsgudarna var med dem idag. Så jag har åtminstone det lilla leendet, men självklart är jag besviken för jag tycker att vi gjorde mer än tillräckligt för att åka härifrån med en förlust.”

Var du besviken över försvarandet vid målet?

”Ja, självklart. Det är en frispark från en ganska ofarlig position, långt från mål. Spelarna vet vilka positioner de måste vara i. Men vi missade duellen i luften. Jag minns klart, utan tv, bara från minne från sidlinjen en Newcastlespelare som hoppade och två av mina spelare som tittade på honom och stannade på marken. Så killen vann bollen i luften och den andra killen framför David.

Har du klagomål på frisparken, och att Chris Smalling varnades för filmning?

”Nej, inga klagomål. Nej, jag gillar inte att klaga på domaren om såna här situationer. Ungefär som med första målet mot Tottenham. Jag skulle kunna klaga att målet borde underkänts, att Harry Kane var tio meter in på vår planhalva [vid avspark]. Men jag tycker det är mer logiskt att klaga på våra misstag vid långbollen. Och idag, jag vet inte, jag vet inte om det är frispark eller inte. Vad jag vet är att vi missade en duell i luften och vi missade den andra bollen. Jag coachar mina spelare, jag coachar inte domarna, jag måste vara mer missnöjd med mina spelare att de förlorade duellen.”

Hur tycker du Paul Pogba var?

”Jag analyserar inte spelarna individuellt.”

Har menar han säkert att han inte gör det individuellt i media.

Är det en oro med sättet som målet kom till idag, att ni släppte till en långboll mot Tottenham, det var några i derbyt – är det något som är en oro?

”Du vet, vi tränar och arbetar. Vi organiserar oss. Spelarna har sina individuella jobb i situationer när vi försvarar i zon. Spelarna vet vad de skall göra, men jag är säker på att du redan sett målet på TV några gånger, det har inte jag gjort. Så jag är säker på att du vet saker jag inte vet. Du vet vem som förlorade duellen i luften, så jag tycker det är bättre om du inte sätter mig i en position där jag måste kritisera en spelare. Och du gör själv din analys.”

 • 0
 • Share


2018/02/11 17:50
Strax citat

Vi kollar på Mourinhos presskonferens i detta nu, återkommer med citat alldeles strax.

 • 0
 • Share


2018/02/11 17:08
Det var det

Manchester United har förlorat igen. En oerhört dålig insats gjorde att Newcastle, på nedflyttningsplats när matchen startade, tog alla tre poäng.

Matchens enda mål gjordes efter 65 minuter, efter att Newcastle fått en offensiv frispark tack vare en filmning av Chris Smalling. Oddsen på att Smalling får ”vila” nästa helg är låga.

Intervjuer och andra reaktioner kommer om en liten stund.

 • 0
 • Share


2018/02/11 16:20
Efter matchen

Efter matchen kan ni gå in på Facebook, där kommer Muss köra en Facebook Live och prata ned matchen. Sök på Manchester United Swedish Supporters så hittar ni ni rätt sida.

Här kommer vi efterhand publicera intervjuer med Mourinho och andra reaktioner efter matchen också naturligtvis.

 • 0
 • Share


2018/02/11 16:08
Mycket boll – lite fotboll

Så kan man väl sammanfatta Uniteds första halvlek. Ett bollinnehav på 63 %, men inte var United bra för det. En rejäl skärpning krävs till andra halvlek.

 • 0
 • Share


2018/02/11 15:12
Nu kör vi, Pogba är med

Dags för match. Om Pogba ådrog sig något var det i alla fall inte för allvarligt, för han är med i startelvan.

Kom igen nu, United!

 • 0
 • Share


2018/02/11 15:07
Enligt Luckhurst

Enligt Samuel Luckhurst, på Manchester Evening News, värmer Martial upp som att han skall spela till höger.

Låt oss hoppas att han har fel…


 • 0
 • Share


2018/02/11 15:06
Ingen Pogba?

Twitter gick nyss bananas över att Paul Pogba lämnade uppvärmningen med en känning. Kanhända vi får klara oss utan fransmannen idag? Han gick i alla fall ner i spelartunneln tidigare än resten av laget.

 • 0
 • Share


2018/02/11 14:53
Newcastle just nu under strecket

Huddersfield har just besegrat Bournemouth. Efter att ha gjort 19 mål på sina första 26 matcher tog Huddersfield sig i kragen och gjorde fyra i denna. Kanske inte sina fyra svåraste, försvarsspelet i Bournemouth var sådär, och det sista var dessutom på straffspark. Men ändå.

Men, resultatet i den matchen har påverkan på Newcastle, och därför potentiellt även för matchen. Just i detta nu, med den haltande tabellen, ligger nämligen Newcastle på nedflyttningsplats. Det är visserligen ingen panik, vid seger går laget upp till plats 13 (så jämnt är det). Men ändå gör det att Newcastle behöver en seger lite mer nu än för bara en liten stund sedan.

 • 0
 • Share


2018/02/11 14:33
Muskelskador på Herrera och Rashford

José Mourinho har, till Sky Sports, sagt att både Herrera och Rashford har muskelskador och att det är oklart exakt hur länge de blir borta. Förhoppningsvis inte så länge.


Updated: 2018/02/11 14:33
 • 0
 • Share


2018/02/11 14:23
Tankar om elvan

Okej, vi kan konstatera en sak om José Mourinho och det är att om han hyllar Luke Shaw på en presskonferens, så sätter han honom också obönhörligen på bänken i matchen efter. För det är där han är idag, med Ashley Young i startelvan istället. Ett, för mig, helt obegripligt byte, men så är det.

I övrigt ser vi att jag fick som jag ville, och det är att Phil Jones är tillbaka i startelvan på bekostnad av Rojo. Rojo finns istället på bänken, som är väldigt försvarstung, Även Victor Lindelöf och Luke Shaw sitter där, alltså tre försvarare vilket inte tillhör vanligheterna. Detta beror sannolikt på att både Herrera och Rashford saknas helt, båda två sägs vara borta med lättare skador.

På mittfältet ser vi att Matic, föga förvånande spelar. Pogba är tillbaka, Lingard är där, Alexis är där och Martial är där. Uniteds sociala medier team har ställt upp det som att Martial är till vänster. Detta skall dock tas med 15-16 grova nävar salt då de inte får några förhandsbesked från Mourinho. Det kan lika gärna vara så att Martial spelar till höger, med Alexis till vänster.

I mål, givetvis, De Gea, och längst fram Lukaku. Som det skall vara.

Sammantaget en elva som skall kunna dominera och göra mål mot Newcastle. Dock lite oroväckande att det inte finns någon renodlad anfallare på bänken. Enda riktiga offensiva alternativet som finns är Juan Mata. Visst, både Alexis och Martial kan kliva fram om så krävs. Men jag föredrar att ha en spelare som kan kliva in från bänken, det kan vara svårt att byta position och tankesätt under en match.

Updated: 2018/02/11 14:26
 • 0
 • Share


2018/02/11 14:16
Och Newcastle


 • 0
 • Share


2018/02/11 14:15
Dagens elva

Så här ställer Manchester United upp idag.


 • 0
 • Share


2018/02/11 13:44
En viss Rooney också

Och till sist, det kanske allra finaste. En förbannad Wayne Rooney gjorde ett mål som för normala spelare skulle vara ett once in a lifetime. • 0
 • Share


2018/02/11 13:39
Lite Cleverley på det

Ja, även denne killen, som inte riktigt nådde den potential vi hoppades på, har gjort ett riktigt fint mål mot Newcastle. • 0
 • Share


2018/02/11 13:31
Januzaj kunde han också

Det fanns också en tid när Adnan Januzaj kunde göra mål. Detta efter ett utsökt samarbete med Juan Matas häl. • 0
 • Share


2018/02/11 13:27
Fler fina mål

Inte bara den här säsongen har United gjort fina mål mot Newcastle. Säsongen 2002/03 gjorde exempelvis Paul Scholes hattrick på St James’ Park.

Det kanske mest sevärda kommer dock 2.20 in i filmen, när John O’Shea bryter fram på vänsterkanten, gör en underbar tvåfotare och sen drar ett hästeskott i ribban. Legendar! • 0
 • Share


2018/02/11 13:21
Så här gick det sist

United tog en rejäl seger i höstas, 4-1 blev slutresultatet.

En sämre start, som många (felaktigt enligt mig) skyllde på Lindelöf följdes dock upp av en fin vändning. • 0
 • Share


2018/02/11 12:51
Låt oss fantisera

Med i runda slängar 90 min till laguppställning och ytterligare en timme till matchstart, vad kan vara mer rimligt än att spekulera och leka lite med en tänkt startelva.

Vi börjar med vad jag nu tror.

De Gea

Valencia – Smalling – Rojo – Shaw

Matic – Pogba

Mata – Lingard – Sanchez

Lukaku

Enkelt, om än att det kan finnas enstaka positioner där jag får fel. Det kan mycket väl bli Jones (som jag hoppas) och Young i försvaret, det kan bli Martial till höger eller eventuellt en Rashford om han är frisk.

Personligen skulle jag dock önska ett något annat lag, jag skulle faktiskt vilja se ett 4-1-4-1, likt det United spelat i ett par matcher.

De Gea skall givetvis stå i mål, i backlinjen hoppas jag på Jones istället för Rojo, annars vill jag ha de fyra som jag skrivit ovan.

På mittfältet tycker jag det är dags för Nemanja Matic att få vila. Det kommer inte hända, men jag skulle vilja att han får två veckor utan match för att få återhämta sig. Istället skulle jag vilja se Michael Carrick få en start. United skall dominera den här matchen, och Carrick skall kunna agera sköld framför mittbacksparet. Det är också en av anledningarna till att jag skulle vilja se den mer stabila Jones istället för Rojo.

I fyran framför vill jag se Sanchez i en fri roll till höger, Lingard och Pogba centralt och Martial till vänster. Jag skrev om det i införrapporten, jag tycker Mourinho borde kunna se att Sanchez kan utgå från höger för att på så sätt ge Martial chansen att spela på sin vänsterkant. Jag är övertygad om att United blir ett bättre lag på det sättet. Centralt skall Lingard och Pogba agera framför Carrick, och Lingard skall ha lika stort (om inte större) defensivt ansvar än fransmannen.

Längst fram kommer vi få se Lukaku idag, och med hans statistik mot Newcastle är det en självklarhet. Så, detta är elvan jag skulle vilja se.

De Gea

Valencia – Smalling – Jones – Shaw

Carrick

Alexis – Lingard – Pogba – Martial

Lukaku

 • 0
 • Share


2018/02/11 12:20
Tidiga lagnyheter

Manchester United har tagit flyget den korta vägen upp till Newcastle. lite onödigt kan tyckas, ett tåg eller till och med en bussresa borde ju kunnat vara tillräckligt med tanke på den korta distansen.

Oavsett så var Manchester Evening News ute på flygplatsen när spelarna kom dit. Tidningen har inte rapporterat en fullständig lista på vilka spelare som var med, med all säkerhet beror det på att de inte sett alla. Men med tanke på att United inte skall ha några fler skador jämfört med Huddersfield antar vi att det Mourinho har exakt samma spelare att välja bland som sist, alltså dessa (som vi skrev om tidigare).

Målvakter: David de Gea, Sergio Romero, Joel Pereira

Försvarare: Antonio Valencia, Matteo Darmian, Phil Jones, Victor Lindelöf, Chris Smalling, Marcos Rojo, Luke Shaw, Ashley Young 

Mittfältare: Nemanja Matic, Michael Carrick, Scott McTominay, Ander Herrera, Paul Pogba, Jesse Lingard, Juan Mata 

Anfallare: Romelu Lukaku, Alexis Sanchez, Marcus Rashford, Anthony Martial

 • 1
 • Share


2018/02/11 12:10
Svarta armband

Med anledning av Liam Millers bortgång i fredags kommer Manchester United idag att bära svarta sorgeband för att hedra irländaren.

Updated: 2018/02/11 12:12
 • 0
 • Share


2018/02/11 10:18
Scholesy

Förr om åren hade vi ju en rödhårig liten mittfältare som gillade att skjuta. För elva år sedan gjorde han det helt okej borta mot Newcastle.

 • 0
 • Share


2018/02/11 09:54
Extra tidiga lagnyheter

Det är inte mycket som i skrivande stund kommit ut om vilka som rest med till Newcastle.

Det vi kan konstatera är att Mourinho dock verkar ha samma trupp till förfogande som han hade förra veckan, alltså dessa.

Målvakter: David de Gea, Sergio Romero, Joel Pereira

Försvarare: Antonio Valencia, Matteo Darmian, Phil Jones, Victor Lindelöf, Chris Smalling, Marcos Rojo, Luke Shaw, Ashley Young 

Mittfältare: Nemanja Matic, Michael Carrick, Scott McTominay, Ander Herrera, Paul Pogba, Jesse Lingard, Juan Mata 

Anfallare: Romelu Lukaku, Alexis Sanchez, Marcus Rashford, Anthony Martial

Om Mourinho valt att plocka med samtliga dessa spelare till Newcastle eller inte har vi inte hört något om än, vi återkommer med detta så fort vi vet.

Men, räkna inte med några större förändringar i matchtruppen gentemot senast mot Huddersfield. Även om undertecknad tror på några, bland annat att Pogba kommer ingå i startelvan och att Phil Jones troligen gör det också efter en matchs frånvaro.

 • 0
 • Share


2018/02/11 09:41
En trendbrytande match?

Åtta dagar, det är orimligt att det skall gå åtta dagar mellan två Unitedmatcher. Men nu har veckan äntligen sprungit hela vägen till söndag, vilket innebär att Manchester Uniteds spelare skall få knyta skorna och kliva ut på St James’ Park gräs för att göra fler mål än Newcastle.

Det är en match där det inte är osannolikt att ett par trender bryts. De vi har att ta hänsyn till är dessa:

* Jose Mourinho har aldrig vunnit en Premier League-match på St James’ Park.

* Manchester United har fyra bortamatcher utan förlust mot Newcastle.

* Newcastle har inte vunnit på åtta raka hemmamatcher i ligan (kan tangera ”klubbrekordet på nio raka hemmamatcher utan seger idag).

* United har aldrig förlorat med Craig Pawson som domare.

* Newcastle är enda nuvarande PL-laget som Alexis Sanchez har spelat mot i minst två matcher (han har mött dem fyra gånger) utan att göra mål.

* Romelu Lukaku har kanske inte en trend mot Newcastle, men att han gjort ett mål eller en assist var 65 minut är värt att nämna, anledning nedan.

För, Lukaku tog jag med av en enda anledning egentligen. Ser man till de andra finns det en uppenbar lucka i mitt trendbrytarresonemang. Ett 0-0 skulle göra att alla trender bara fortsätter, men tack vare Lukakus fina mål- och assist-facit kommer jag undan det. Man får inte vara dum.

För United har bra statistik mot Newcastle (både i nutid och historiskt) och med Pawson blir det oftast seger. Lukakus förmåga att vara taskig mot skatorna är ytterligare en sak som gör att mycket talar för United. Newcastles egen förmåga att inte vara en superförening för tillfället är också lovande med Unitedögon

Men så har vi också två nyckelpersoner som inte gjort lika bra ifrån sig mot dem tidigare. José Mourinho och Alexis Sanchez. Där ser jag gärna ett trendbrott idag. En 4-0 seger med hattrick från Alexis hade inte suttit fel. Sannolikt, nej. Men klockan är före tio på en söndagsmorgon, då får man drömma lite.

Personligen hoppas jag att det här är matchen där Mourinho tar sitt förnuft till fånga och spelar Martial till vänster med Sanchez i en fri roll från högerkanten. Jag kommer säkert inte få som jag vill, men jag tänker hoppas. Mer om mina förhoppningar på laget tar vi dock när vi fått en trupp bekräftad.

Nu startar vi den här dagen. Mot vackert spel, mot många mål, mot tre poäng – moooot Sherwoodskooooooogen!

PS: För den som inte kan sin tecknade Robin Hood blev det där sista helt oförståeligt. Så kan det vara. DS.

Updated: 2018/02/11 09:42
 • 0
 • Share