Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Många osäkra inför onsdag; Mata kommenterar VAR; Lite Bebe

Embed from Getty Images

Manchester United laddar upp för fullt inför onsdagens inträde i Champions League-slutspelet. Det är en bortamatch i Spanien, mot Sevilla, som väntar och José Mourinho påstår sig ha långt ifrån alla spelare tillgängliga.

Utöver det har det även plockats fram domare till onsdag, dessutom har Juan Mata kommenterat det omdiskuterade VAR-beslutet från i lördags.

Orosmoln inför onsdag

Den del av José Mourinhos presskonferens efter Huddersfield som var på embargo finns nu tillgänglig. Men det är, om det inte är mind games från Mourinho, inte de roligaste tre minutrarna en Unitedsupporter hört.

Portugisen påstår att han inte vilade någon i lördags, utöver David de Gea i målet. Och i korta drag säger Mourinho att han tror att Rashford, Herrera och Valencia ”har en chans” att vara med på onsdag. Paul Pogba, som var borta på grund av sjukdom, vet han inte (Pogba skall dock ha tränat som vanligt under måndagen), och av Rojo, Jones, Fellaini och Zlatan tror han inte någon har chans att bli redo för spel redan till onsdag.

Hur Jones och Rojo skadat sig framgick inte. Rykten säger att de både tryckte lite för hårt på gaspedalen när de skulle köra från Carrington och sträckte varsin vadmuskel.

Utöver onsdag pratade han lite om att det blev Brighton i nästa omgång av FA-cupen

Franska domare på onsdag

UEFA har presenterat domarna till onsdagens match mot Sevilla. Det blir ett helfranskt domarteam, med Clément Turpin i spetsen

Domare: Clément Turpin (FRA)
Assisterande domare: Nicolas Danos (FRA), Cyril Gringore (FRA)
Straffområdesomare: Ruddy Buquet (FRA), Nicolas Rainville (FRA)
Fjärdedomare: Hicham Zakrani (FRA)

Turpin är en 35-årig domare med ganska god erfarenhet, även om han på Champions League-slutspelsnivå är ganska oprövad. Det är enligt worldfootball.net hans 14 match i Champions League, men blott hans andra i själva slutspelet. Den första kom förra året då han dömde Sevillas seger hemma mot Leicester. Övriga matcher har alltså varit i gruppspelet, plus att han dömt en del i kvalet, en hel del Europa League, en EM-match samt knappt 170 ligamatcher i franska högstaligan.

Det är dock första gången han får äran att döma United, och för Sevilla är det tredje gången fransmannen håller i pipan. Utöver matchen mot Leicester dömde han dem även i kvalet nu i augusti. Även den matchen slutade med 2-1 seger för Sevilla.

Mata tycker till om VAR

Juan Mata blev som bekant inte avblåst för offside i lördags, utan gjorde 2-0 för United i slutet av första halvlek. Ett mål som dock underkändes efter videobedömning, ett på samma gång både korrekt och felaktigt beslut eftersom att Mata faktiskt var offside, men att teknologin endast skall användas vid uppenbara misstag vilket detta inte ens med god vilja kan påstås vara då det knappt med VAR gick att bedöma om han var offside eller inte.

Spanjoren skriver själv, som vanligt ödmjukt och utan att anklaga någon, om upplevelsen på sin blogg, läs den här.

Lite om Bebe

Minns ni honom? Han är fortfarande aktiv och stretar på i sin karriär. Läs detta från Manchester Evening News om ni vill uppdatera om vad han gör nu.

En övertaggad man?

Visst, han har inte mycket med United att göra numera. Men visst måste man ändå bli glad över Patrice Evras leende och den bild han lyckas förmedla av sig själv via sociala medier?

Undrar ni vad jag menar? Titta här.