Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Sevilla – Manchester United

Embed from Getty Images

Det är dags att, för Manchester Uniteds del, sparka igång utslagsrundan i världens bästa klubblagsturnering. Champions Leagues åttondelsfinaler drog igång redan förra veckan, och nu är det Uniteds tur att ge sig in i elden. För motståndet står Sevilla, ett lag som kändes överkomligt i samband med lottningen. Nu, med skador och tveksam dagsform i ryggsäcken, känns det inte fullt så överkomligt.

Manchester United

Manchester United studsade tillbaka på ett förhållandevis okej sätt efter katastrofen mot Newcastle när man skickade ut Huddersfield ur FA-cupen i helgen. Spelmässigt var det mycket som fallerade, bland annat det faktum att Huddersfield under stora delar av första halvlek bokstavligen rullade ut United. Romelu Lukaku stod dock för ett klassmål per halvlek (han gjorde de där målen han som nummer 9 förutsätts göra) och det om något är förstås värt att plocka med sig nu när matcherna tätar och allvaret blir större.

I övrigt så handlar en det mesta om det förvärrade skadeläget. José Mourinho deklarerade på gårdagens presskonferens att det finns ”en chans” att Anthony Martial, Marcus Rashford och Antonio Valencia kan spela mot Sevilla, medan det är helt klart att vi inte kan räkna med kvartetten Marcos Rojo, Phil Jones, Marouane Fellaini och Zlatan Ibrahimovic. Lägg då till att Paul Pogba varit sjuk i helgen och alternativen defensivt och centralt på mittfältet ter sig som rätt få. Vi ska förutom detta komma ihåg att Nemanja Matic sett minst sagt sliten ut efter nyår, att Ander Herrera är ur slag och att Michael Carrick inte har tempot som krävs.

Embed from Getty Images

David De Gea lär stå i mål, trots att det är cup. Den saken är säker. Backlinjen kan mycket väl bli den mot Huddersfield, med tanke på att ovanstående spelare saknas. Det betyder Victor Lindelöf ihop med Chris Smalling centralt och Ashley Young och Luke Shaw på varsin ytter. Hade materialet funnits kunde Mourinho ha spelat med tre mittbackar. Nu finns det inte, och då torde det bli så här. På det defensiva mittfältet tror jag fortsatt på Matic och Pogba, tyvärr. Tyvärr i det hänseendet att Pogba där är på fel plats.

Embed from Getty Images

Framåt känns inte alternativen, som sagt, som så många heller. Alexis Sánchez får vänsterkanten i Martials frånvaro medan Juan Mata lär få högern. Det ger Jesse Lingard i positionen bakom Lukaku. Närmast en plats i startelvan förutom kanske Carrick är Scott McTominay. Mourinho ser mycket som andra inte ser i ynglingen och han kan mycket väl vara ett alternativ på det defensiva mittfältet, om Pogba inte kan spela eller flyttas upp i banan.

Möjlig startelva:

De Gea
Young, Smalling, Lindelöf, Shaw
Pogba, Matic
Mata, Lingard, Sánchez
Lukaku

Sevilla

Onsdagskvällens motståndare heter som sagt Sevilla. Det är ett lag som främst gjort sig kända för att vinna Europa League (de tog tre segrar i rad innan United vann i våras) och för att kanske inte gå sådär jättebra i vare sig ligan eller Champions League. 2015-16 tog äventyret slut i gruppspelet och ifjol ändades resan i åttondelsfinalen. I år har man tagit sig till slutspel i ur en grupp där Liverpool, Spartak Moskva och Maribor ingick. Det blev två segrar, mot Maribor och Spartak och tre oavgjorda matcher, vilket gav en andraplats i december.

http://gty.im/877558336

I ligan parkerar Sevilla för närvarande på en femteplats. Den placeringen skulle ge en plats i Europa Leagues gruppspel nästa säsong. Kanske är det då här i Champions League, eller i Copa del Rey, som krutet ska läggas under våren. Gapet upp till Real Madrid på fjärde plats är sex poäng och då har Zidanes mannar en match till godo. Sevilla tränas sedan den 28 december av Vincenzo Montella. Romaikonen tog då över efter Eduardo Berizzo som hann träna klubben ett drygt halvår.

Sevilla har värmt upp inför mötet med United med att besegra Las Palmas borta med 2-1 och rapporterar inga direkta frånfall på grund av skador. Däremot är en radda spelare osäkra. Där finner vi bland andra argentinske mittfältare Ever Banega och anfallaren Nolito som är tillbaka i spansk fotboll efter misslyckandet i Manchester City.

Montella lär ställa Sergio Rico i målet och formera en fyrbackslinje framför honom. I den är det troligt att lagkaptenen Nicolas Pareja bildar mittlås tillsammans med franske Clement Lenglet. På ytterbackspositionerna lär Portolånet Miguel Layun och Jesus Navas fortsätta. Navas har alternerat mellan positionen som yttermittfältare och ytterback under säsongen. Spelar Montella 4-2-3-1 lär det defensiva navet bestå av Steven N’Zonzi och nyförvärvet för säsongen, Guido Pizarro.

Embed from Getty Images

Framåt hittar vi lagets bäste målskytt Wissam Ben Yedder på topp, och bakom honom Franco Vazguez. Kanterna lär gå till Joaquin Correa och Pablo Sarabia, förutsatt att Banega inte kan spela. Correa utgick med skadekänning senast och kan inte han spela finns Sandro Ramirez och Roque Mesa att tillgå.

Möjlig startelva:

Rico
Navas, Pareja, Lenglet, Layun
N’Zonzi, Pizarro
Sarabia, Vazquez, Correa
Ben Yedder

Historik

Historiken är rätt kortfattad. United har aldrig mött Sevilla i en tävlingsmatch tidigare. Däremot har lagen drabbat samman i Rio Ferdinands testimonial i augusti 2013. Då vann Sevilla med 3-1.

Visste ni att…

..Sevilla med sina fem segrar är mest mästare i Europa League?

Matchfakta

Sevilla
Manchester United

Matchinformation

Turnering: Uefa Champions League, åttondelsfinal, 1:2
Tid: Onsdagen den 21 februari 2018, 20.45
Plats: Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, Sevilla
Teve: Viasat Sport Premium, Viaplay

Manchester United

Skador:

 • Fellaini (knä, slutet mars)
 • Ibrahimovic (matchform, inget datum)
 • Jones (okänd anledning, inget datum)
 • Rojo (okänd anledning, inget datum)
Tveksamma:

 • Blind (fot)
 • Herrera (muskel)
 • Pogba (sjuk)
 • Rashford (muskel)
 • Valencia (okänd anledning)
Avstängda:

 • inga avstängda
Position: 2:a17-5-551-1956
Bästa målskytt: Lukaku (12)
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
V20/1BurnleyBPL1-0
V26/1YeovilBFA4-0
F31/1TottenhamBPL0-2
V3/2HuddersfieldHPL2-0
F11/2NewcastleBPL0-1
V17/2HuddersfieldBFA2-0

Sevilla

Skador:

 • inga skador
Tveksamma:

 • Banega (muskel)
 • Corchia (ljumske)
 • Correa (hamstring)
 • Kjaer (rygg)
 • Nolito (ljumske)
Avstängda:

 • inga avstängda
Position: 5:e12-3-931-3539
Bästa målskytt: Ben Yedder (6)
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
O28/1GetafeHligan1-1
O31/1LeganesBcupen1-1
F3/2EibarBligan1-5
V7/2LeganesHcupen2-0
V11/2GironaHligan1-0
V17/2Las PalmasBligan2-1

United mot Sevilla

Inga tidigare möten.

United mot Spanien

Totalt: 5013-20-1762-70
Borta: 233-10-10

Sevilla mot England

Totalt: 135-4-424-22
Hemma: 53-1-1

Domare: Clement Turpin

Assisterande: Danos, Gringore, målområde: Buquet, Rainville, fjärdedomare: Zakrani.
M
CL 2017/18:310000
CL 2016/17:414004
CL totalt (kval exkluderat):1243017