Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U19: Liverpool – Manchester United 2-0

Embed from Getty Images

Manchester United är utslaget ur årets upplaga av UEFA Youth League. Liverpool var två mål bättre i åttondelsfinalen som avgjordes under onsdagseftermiddagen. Nicky Butts mannar hamnade i ett tidigt underläge och repade sig sedan aldrig. 

Manchester United, med såväl Angel Gomes som Tahith Chong och Ethan Hamilton i startelvan, gästade Liverpool i åttondelsfinalen i årets upplaga av UEFA Youth League under onsdagseftermiddagen. Slutspelsmatcherna i turneringen avgörs inte i dubbelmöten som i Champions League, utan i en enda match. Liverpool fick fördel av hemmaplan och på ett svårspelat Prenton Park fick man in ett tidigt ledningsmål. Ben Woodburn satte pannan till på ett inlägg från höger och Alex Fojticek, som vaktade Uniteds mål, förmådde inte att parera. 1-0 redan efter elva spelade minuter.

Uniteds bästa chans till en kvittering kom strax innan paus. Ethan Laird spelade in bollen till Chong som fick se en bra avvägd volley träffa trävirket bakom Liverpools målvakt Kamil Grabara. Efter paus testade såväl Aidan Barlow som Chong Liverpoolförsvaret och Grabara. Barlows avslut räddades spektakulärt av hemmamålvakten medan Conor Masterson hann få undan Chongs avslut på mållinjen. Liverpool skapade sedan en del möjligheter utan att det blev riktigt farligt nere hos Fojticek.

Chong hann med ytterligare en stolpträff innan Liverpool stängde matchen. En slarvig boll från Gomes snappades upp av målskytten Woodburn. Han i sin tur hittade fram till inhoppande portugisen Rafael Camacho som överlistade Fojitcek med ett praktavslut. Bollen gick i en båge över Unitedmålvakten och in i mål.

https://twitter.com/Salahlicious/status/966352027105333248

Liverpools 2-0-seger innebär avancemang till kvartsfinal. Där väntar Manchester city.

Liverpool– Manchester United 2-0 (1-0)

United: Fojticek; Laird, R. Williams, O’Connor (Burkart, 81), Warren (Tanner, 60); Garner (Mellor, 81), Hamilton, Barlow; Chong, Gomes, Bohui