Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens: McTominay förtjänar tilliten, Pogba har reagerat professionellt

Embed from Getty Images

Det är upplagt för batalj mellan José Mourinho och Antonio Conte, då Manchester United på söndag möter Chelsea på Old Trafford i Premier League. De båda lagens managers, som tidigare har bråkat med varandra via media, fick idag snacka upp matchen.

  • Ander Herrera kommer att vara ute i några veckor.
  • Inga spelare kommer tillbaka till den här matchen.
  • Mourinho ville inte diskutera Conte. Från Chelseas manager fick vi samma svar.
  • Romelu Lukaku, Scott McTominay och Paul Pogba var också föremål för diskussion.

Vidare noterar vi:

  • Tid och datum för FA-cupkvartsfinalen mot Brighton har nu bekräftats.
  • England och Skottland slåss om Scott McTominay.
  • David de Gea uppges vara när nytt kontrakt.
  • Angel Gomes och Ethan Hamilton registrerade i Champions League-truppen.
  • Det spekuleras vidare om Paul Pogba.

Inför: Manchester United – Chelsea

Mourinhos presskonferens

José, Chelsea kommer till staden. Antonio Conte också. Vissa saker sades tidigare och det är oavsett alltid en stor match mot Chelsea. Har allting lugnat sig nu?

“Nej. Du har rätt. För de senaste 10-15 åren har Manchester United mot Chelsea varit stora matcher. Det här är en till. Omständigheterna är annorlunda för många gånger var det matcher om titeln. Den här gången är vi båda, vi och dem, måste vi vara överens om att så inte är fallet. Men vi båda spelar för topp 4 och det är en stor match oberoende av vad som står på spel. Förra säsongen slogs de för att bli mästare och vi slogs inte ens för topp 4, det blev en stor match.”

Betyder det mer nu med vad som har hänt mellan dig och Antonio?

“Nej. Nej. Att spela mot Chelsea kommer att betyda mindre och mindre och mindre med åren. Givetvis lämnade jag för ett par år sedan. […] Steg för steg försvinner känslan av att jag var deras manager. Det stora betydelsen är att det är två av Englands största lag som möts.”

Finns respekten för dig kvar i Chelsea? För du gjorde saker som ingen annan har gjort där…

“Jag har ett bra förhållande med styrelsen. […] Med spelarna har jag inga problem, inga stenar på mina skor. Fansen är fansen. Med många av dem, på gatan, känner jag empati. Reaktioner på arenan är bara reaktioner.”

Du har en tuff relation med Antonio Conte och han har…

“Jag vill inte prata om det. Jag har sagt det tidigare att jag inte kommer att prata om det. Inte alls.”

Kommer du att prata med honom?

“Det är inte poängen. Det är inte poängen. En väldigt bra manager, ett fantastiskt lag. Det är vad som är viktigt för mig. Bara det.”

Vad är dina tankar om Paul Pogba inför den här matchen? Är han i rätt sinnesslag för att spela?

“Ni såg matchen mot Sevilla. Det är alltid svårare att komma in än att starta. En spelare som startar har en annan sorts förberedelse och det är enklare. Att vara på bänken och komma in utan att ens värma upp, i minut 15, och komma in i matchens tempo är inte lätt.

“Jag tycker att han hade en väldigt positiv match.

“Ibland är detaljer detaljer. Ibland tar spelare på bänken fem minuter för att vara redo att spela. De har inte benskydden, kläderna… Han tog tio sekunder på sig att vara redo. Han visade att han trots att han var på bänken var redo att hjälpa laget, vilket var vad han gjorde.”

Tycker du att han svarade på bli bänkad på rätt sätt?

“Jag tycker att han svarade på ett professionellt sätt båda gångerna han var på bänken.”

Romelu Lukaku har gjort 21 mål den här säsongen men har inte lyckats göra mål mot något annat topp 6-lag. Varför tror du att det är så?

“Jag vet inte. Men jag är inte orolig. 21 mål är inte alls illa. Jag mäter inte spelarnas prestationer på samma sätt som ni gör. Jag har andra punkter att analysera. Jag är nöjd med Romelus prestationer även när han inte gör mål.”

Du sa att Ander Herrera har en allvarlig skada. Hur är det med honom? Och kommer någon annan spelare tillbaka?

“Ander är ute. Jag har inte den slutliga diagnosen men jag vet att han kommer att vara borta i några veckor. Jag vet inte om det är 2-3-4-5-6.

“Kommer tillbaka från skador… Ingen annan.”

Scott McTominay har spelat bra de senaste matcherna och är uppenbarligen en spelare du litar på. Hur viktig är den tilliten?

“Jag tror inte att jag litar på spelare gratis. Det är den andra vägen. Det är inte upp till managern att lita på spelaren. Det är upp till spelaren att få managern att lita på honom. Så enkelt är det.

“Ibland ser det ut som att vi måste ge allt till spelarna och att de inte behöver ge något tillbaka. Jag tänker inte så. Tilliten och självförtroendet jag visar Scott har han förtjänat. Sedan dag ett. Sedan han kom till a-lagets träningar. Steg för steg, givetvis med mycket att lära och en lång väg att gå. Även nu efter runt åtta starter har han mycket att lära.

“Men sedan första stunden har han förtjänat det med sitt sitt att prestera.

“Givetvis kommer han att göra dåliga matcher, misstag. Givetvis kommer han att vara på bänken, givetvis kommer han att inte vara uttagen. Men jag vet att när jag vill att han ska spela vet jag vilken mentalitet, jag vet vilken spelare jag utvecklar. Jag vet vilka kvaliteter som kommer att göra honom till en bra spelare. Jag vet vad han är bra på och vad han måste utveckla. Jag tror att han kommer att bli en väldigt bra spelare.”

McTominay har startat 8 matcher den här säsongen och han startade 1 match förra säsongen. I tillägg har han 7 inhopp, varav 6 den här säsongen.

Contes presskonferens

Antonio Conte snackade också upp matchen på en presskonferens idag. Här är en snabb sammanfattning, via Football.london.

Skadeläget: David Luiz, Tiémoué Bakayoko och Ross Barkley är fortsatt ute. Chelsea har inga andra skadebekymmer.

Om United: “United är alltid farliga. De har fantastiska spelare och laget är väldigt fysiskt.”

Om Mourinho: “Vi har båda sagt saker. För mig är det okej. Jag är inte intresserad av att prata om det här ämnet.”

Om Pogba: “Jag förväntar mig att se honom på planen. Pogba visar i United att han är en toppspelare.”

Om Giroud: Conte säger att Giroud är aktuell för en plats i startelvan men beslutet ännu inte är fattat.

Sen lördag i FA-cupen

Det blir sen lördagsmatch när United möter Brighton i FA-cupen den 17 mars. Avspark på den ovanliga tiden 20.45.

Times: De Gea närmar sig nytt kontrakt

Paul Hirst på Times rapporterar att David de Gea är nära att signera ett nytt kontrakt med Manchester United. Målvakten ska få en veckolön på mer än 220 000 pund.

De Geas nuvarande kontrakt löper ut först efter nästa säsong och då har United dessutom ett optionsår. Det nya kontraktet ska åtminstone gälla till 2021.

Skottland och England i kamp om McTominay

Scott McTominay har fått sitt genombrott den här säsongen. Mittfältaren har ännu inget landslagsspel på meritlistan. Född i England men med skotska rötter kan han spela både för England och Skottland.

Enligt Mark Ogden på ESPN ska England nu göra ett försök att säkra McTominay. Det kan innebära en landslagschans redan i mars, dock för U21-landslaget snarare än a-landslaget.

Skottland däremot kan ha trumf på hand, då de potentiellt kan locka med a-landslagsspel redan i mars. Definitivt något att hålla koll på när landslagstrupperna tas ut (det är landslagsuppehåll efter matchen mot Brighton den 17 mars).

Seri in, Pogba ut?

Mirrors David McDonnell rapporterar att Manchester United har ökat försöken att värva Jean Michaël Seri från Nice. Mittfältaren har vid flera tillfällen kopplats samman med Manchester United. José Mourinho har bekräftat att han är ute efter en mittfältare i sommar.

Samtidigt skriver McDonnell att relationen mellan Mourinho och Paul Pogba blir alltmer ansträngd. Det ska potentiellt kunna leda till ett klubbyte för Pogba, ifall relationen inte kan repareras.

Det är förstås en stor näve salt som gäller i detta skede. Vad som händer med Pogba den närmaste framtiden blir oavsett mycket intressant att följa. Mot Chelsea på söndag skulle det ändå förvåna ifall inte Pogba startar. Med Ander Herrera och Marouane Fellaini på skadelistan finns helt enkelt inte så många alternativ.

Hamilton och Gomes i Champions League-truppen

Manchester United har registrerat Angel Gomes och Ethan Hamilton på b-listan i Champions League-truppen. Att de ska få någon speltid i turneringen får ses som närmast uteslutet. Oavsett är det säkert kul för ungdomarna ändå.

Samtidigt har Demetri Mitchell och Axel Tuanzebe plockats bort från truppen. Inte mycket att orda om, då spelarna är utlånade och därför inte får spela.

Scholes, Ferdinand och Lampard om Pogba

Vi avslutar idag med en video där Rio Ferdinand, Paul Scholes och Frank Lampard diskuterar Paul Pogba. Diskussionen ägde rum före matchen mot Sevilla i onsdags.