Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Manchester United – Chelsea 2-1

Embed from Getty Images

Manchester United tog en oerhört viktig och välbehövlig 2-1-seger mot Chelsea i en match där inget lag ville förlora. En stor snackis den senaste tiden gav till sist utfall och vi fick (äntligen) se en 4-3-3-uppställning, där Paul Pogba agerade till vänster i en offensivare roll och skötte det med bravur. Det största samtalsämnet inför matchen: Givetvis duellen mellan Mourinho och Conte.

Efter flera försvarsmisstag kunde Willian skjuta in 1-0 till Chelsea när United äntligen jobbat sig in i matchen. En kalldusch som dock inte tog allt för lång tid att kvittera ut. Efter ett fint samspel centralt utanför straffområdet kunde Anthony Martial snyggt spela fram Romelu Lukaku som kliniskt placerade in 1-1 mot sitt gamla lag. Belgaren stod sedan för en lysande framspelning till inhoppande Jesse Lingard som kunde nicka in 2-1 och de tre poängen till United.

Försvarslinjen

United ställde för dagen upp med en backlinje bestående av Antonio Valencia som högerback, Victor Lindelöf och Chris Smalling centralt samt Ashley Young till vänster. Det var en uppsättning som på förhand oroade många supportrar och det dröjde inte länge innan vi fick en fingervisning av vad som komma skulle. Alvaro Morata prickade ribban efter bara någon minut och försvaret kändes långt ifrån synkat.

I den 32:a minuten lyckades Chelsea ta sig igenom och trycka in 1-0 bakom David De Gea efter flera försvarsmisstag, där vår spanske målvakt (tro det eller ej) gjorde ett sällsynt misstag. Det största misstaget i mitt tycke stod dock Scott McTominay för som totalt släppte Willian som enkelt kunde löpa sig fri för Chelsea.

Den andra halvleken kändes tryggare defensivt och gav laget möjlighet att kliva fram än mer än tidigare. Smalling gjorde (faktiskt) det mycket bra och Lindelöf kändes totalt sett lugn och trygg bortsett från en felpass som gav Chelsea ett kvitteringsläge. Även Ashley Young spelade upp sig och bidrog med mycket bredd till spelet, likaså Antonio Valencia.

Embed from Getty Images

Romelu Lukaku

Uniteds belgiska anfallare stod, för första gången i United-tröjan, för en mycket fin insats mot ett annat topplag. Jag tyckte att han hade det mycket tufft de första tjugo minuterna i sina bolltouch men jobbade sig sedan in beundransvärt i matchen. Den stora anfallaren placerade säkert in 1-1-målet i den 39:e minuten efter en fin framspelning av Anthony Martial.

I den andra halvleken stod Lukaku för en magnifik framspelning till Jesse Lingards segermål. Efter att först ha sökt sig ut till högerkanten och enkelt lurat bort två Chelsea-försvarare prickade han snyggt Lingards panna som sedermera gav United 2-1 i matchen.

Efter att Lukaku varit hårt ifrågasatt under i princip hela sin karriär på grund av ett mindre smickrande facit mot topplagen, dämpade nu Lukaku dessa kritiker ordentligt i och med dagens insats. Givetvis har han fortfarande en hel del att bevisa, men detta var en insats som gav mersmak, Romelu! Man of the match, i min mening.

Embed from Getty Images

Racet om Champions League-platserna

Dagens resultat för åter Manchester United till andraplatsen, som vi så tryggt haft i vårt förvar under nästintill hela säsongen. Efter en tid med svagare resultat var segern mot Chelsea kolossalt viktig och gav laget någon form av andrum nedåt, till nu femteplacerade Chelsea. Den luckan kan möjligtvis växa sig ännu större då Chelsea möter Manchester City på bortaplan i nästa omgång. En vinst för United borta mot Crystal Palace skulle då samtidigt ge ett försprång på hela nio poäng.

Mourinho vs Conte

Det stora samtalsämnet inför matchen bestod unisont av duellen mellan de båda lagens tränare, Chelseas Antonio Conte och Uniteds José Mourinho. Det hela startade egentligen i Januari där de båda kastade en hel del hårda ord mot varandra under respektive lags presskonferenser. Det satte fart på en stor följetång som sedermera lett fram hela vägen till dagens match. Trots ett par frostiga blickar valde de båda tränarna att skaka hand med varandra inför matchen. Vi fick till och med se en tendens till smilgropar efter att de bytt ett par ord under den första halvleken.

Embed from Getty Images

Alexis Sanchez

Efter att chilenaren nu fått några matcher i laget bör vi också kunna börja ställa lite krav. Alexis har absolut inte varit direkt dålig, han har i många fall varit vår enda kreativa spelare under vissa matcher. Men, det är en spelare av väldigt hög kaliber och därefter följer också kraven. I den här specifika matchen mot Chelsea önskade jag faktiskt mer, det skapades helt enkelt för lite. Alexis tappade en hel del boll och missade även flertalet passningar.

Det stora problemet handlar nog om att Alexis bästa position är till vänster i anfallet, men det är också Martials. Man får ut mest av Alexis till vänster, man får ut mest av Martial till vänster. Där har Mourinho ett pussel att lägga, och det måste lösas.

Trots allt är Alexis Sanchez karriär i United än så länge väldigt kort och det tar alltid olika lång tid för nyförvärv att passas in i laget med de andra spelarna. En nyckel till framgång under resterande del av säsongen är att lösa det här gryende problemet, lyckas Mourinho och laget med det skall vi kunna avsluta säsongen i positiv anda. Alexis köptes för att hjälpa laget, inte för att stjälpa det.

Embed from Getty Images