Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Pogba-problem förnekas; Klopp pikar Mourinho; VAR närmar sig PL; Oväntad United-statistik

Embed from Getty Images

Med två dagar kvar till matchen mot Crystal Palace på bortaplan samlar vi ihop det senaste i nyhetsväg kring Manchester United och allt som berör i övrigt. Bland annat har Mino Raiola sagt sitt om Paul Pogbas nuvarande situation i klubben och Jürgen Klopp har pikat José Mourinho(?). Månadens mål har även blivit utsett och det är ett som ligger nära till hands i minnet.

Pogba skall ingenstans

I en artikel från Goal.com, som hänvisar till en intervju från Rai Sport, redogör ”superagenten” Mino Raiola för situationen kring hans klienter. Däribland främst Paul Pogba, som haft en stormigare sista tid i klubben efter ett par petningar och en påstådd ansträngd relation mellan honom själv och José Mourinho.

”Jag tar ingen någonstans, jag är ingen taxi eller något flygplan. Självklart, om saker inte gick bra skulle jag vara redo att göra mitt jobb, vilket skulle vara att hitta en lösning för spelaren och klubben. Det finns inget problem med Mourinho dock, Paul vill vinna med Manchester United”, berättar Mino Raiola.

Embed from Getty Images

Personligen är jag fortfarande osäker kring Pogba och hans nuvarande situation i klubben. Någonting säger mig, efter vad som gått att utläsa de senaste veckorna, att allt inte är frid och fröjd hos vår franska storstjärna. Läget oroar givetvis lite grann, men förhoppningsvis kan Pogba, Mourinho och klubben reda ut det hela och ingen behöver därmed lämnas kvar olycklig.

Klopp pikar Mourinho?

Med en vecka kvar till matchen med stort ”M”, den mellan Manchester United och Liverpool, har Merseyside-lagets manager Jürgen Klopp pratat med den engelska pressen. (Hela artikeln från Mirror kan du läsa här.)

”Om vi (Liverpool) skulle parkera bussen kontinuerligt i hemmamatcher skulle folk vissla ut oss från arenan för att de skulle tycka att det inte är någonting de vill titta på, och (samtidigt) vinner vi ingenting. Så vi behöver komma från den andra sidan, vi behöver dominera fotbollsmatcher. Att spela, att göra, att vara spännande. Det är vår enda väg”, sade Klopp bland annat.

I vad som påtagligt kan uppfattas som en pik mot José Mourinho och Manchester United, fortsatte Klopp sedan med att hylla det blå laget från Manchester som inte får nämnas vid namn.

”Det är inte som att de (Man City) är ett lag som tar sig igenom matcher på något vis med hjälp av stolpen, ribban eller något liknande och vinner med 1-0. De kommer att vinna titeln.”

Embed from Getty Images

Det är tydligt att Klopp vill pika/psyka Mourinho en aning inför mötet på Old Trafford som kan bli avgörande för de båda lagens slutplacering i ligan den här säsongen. Visst, Liverpool spelar en mer utpräglad offensiv fotboll, men fotboll handlar samtidigt om att vinna. Där har United och Mourinho varit bättre till detta datum.

Vi håller alla tummar för att Mourinho tystar sina kritiker och övertygande sätter dit Klopp och hans lag ordentligt nästa helg, det är trots allt det bästa sättet att svara upp på.

VAR närmar sig Premier League

VAR (video assistent referee) tycks vara allt närmre ett inträde i Premier League. Efter att ha använts i såväl FA-cupen och andra storligor (så som Serie A och Bundesliga) har VAR ifrågasatts ett oändligt antal gånger. Den största kritiken ligger egentligen mot att varje beslut tar så mycket längre tid, men även att det inte alltid blir rätt trots hjälpen av TV-bilder. Det skall dock inte vara bestämt än huruvida VAR skall användas i Premier League kommande säsong.

https://twitter.com/skysports_bryan/status/969914599704276993

https://twitter.com/skysports_bryan/status/969915430692446209

https://twitter.com/skysports_bryan/status/969917654055170048

”Fosu-Mensah den tuffaste motståndaren”

Manchester Citys yrväder Leroy Sané har haft ett stort inflytande på lagets framgångar under säsongen. I en intervju med Sky Sports svarar den tyska landslagsmannen på frågan om vem som varit den tuffaste motståndaren för honom.

”Det var tidigare när jag mötte Kyle Walker. Och högerbacken Timothy Fosu-Mensah i Crystal Palace, jag har mött honom två gånger den här säsongen, och även förra säsongen, han hade mig mycket väl under kontroll och jag berättade för honom hur glad jag var över att möta honom”, berättade Sané för Sky Sports Jamie Redknapp.

Embed from Getty Images

Timothy Fosu-Mensah spelar för Crystal Palace den här säsongen efter att ha skrivit på ett säsongslångt lån för klubben i somras. Fosu-Mensah har fått mycket beröm under tiden i London-klubben och förhoppningen är att han sedan skall komma tillbaka till United och ordentligt utmana om platserna kommande säsong.

Månadens mål korat

Efter att fansen har sagt sitt, står nu Jesse Lingards vinnarmål mot Chelsea från förra helgen som segrare till klubbens egna tävling ”Månadens mål” för februari månad. En välförtjänt vinnare i mina ögon, främst på grund av Lukakus mycket fina förarbete och målets betydelse i sig.

United näst bäst i topp-6-möten

En för mig oväntad statistik visar att Manchester United har varit det näst bästa laget vad gäller inbördes möten mellan de sex bästa lagen i ligan. Det faktum att det känns förvånande har förmodligen att göra med sättet vi tagit oss an den här typen av matcher (i de flesta fallen), vilket inte varit allt för smickrande. Men, visst är det en förbättring gentemot tidigare.

Att ta poäng mot de andra topplagen är allt som oftast helt avgörande för vilken slutplaceringen skall bli i ligan, och därmed ligger vi också tvåa i nuläget och inte sexa vilket vi gjorde förra säsongen. Sedan var det givetvis andra faktorer som också spelade in för ett år sedan.