Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Crystal Palace – Manchester United (säkrar vi Champions League idag?)

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Manchester Uniteds bortamatch mot Crystal Palace. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, matchreaktion och matchfakta.


Senast uppdaterad: 2018/03/06 14:30Crystal Palace – Manchester United 2-3 (1-0)

Premier League, omgång 29 • 2018-03-05, 21.00 • Selhurst Park, London • publik: 25 840 • domare: Neil Swarbrick


 1-0 (11)   Townsend
     (42)   McTominay
 2-0 (48)   van Aanholt
 2-1 (55)   Smalling (Valencia)
     (57)   Young
     (74)   Townsend
 2-2 (76)   Lukaku
 2-3 (90+2) Matic
     (90+3) Matic


Manchester United

De Gea; Valencia (Mata 67), Lindelöf, Smalling, Young (Shaw 67); McTominay (Rashford 46), Matic, Pogba; Lingard, Lukaku, Alexis

Avbyare: Pereira, Bailly, Darmian, Carrick

Crystal Palace

Hennessey; Wan-Bissaka, Kelly, Tomkins, van Aanholt, Townsend, McArthur, Milivojevic, Schlupp (Riedewald 80), Benteke, Sörloth

Avbyare: Cavalieri, Delaney, Jach, Souare, Rakip, Lee • 0
 • Share


2018/03/05 23:59
Det blev alltså seger

Efter en bedrövlig första halvlek inledde United alltså andra med att Rashford kom in och försökte direkt. Istället blev det 0-2 och många trodde att det var över.

Istället vände United matchen, för första gången under Mourinhos tid låg laget under med 2-0 och tog ändå hem segern.

En spelmässigt dålig match får man ändå säga, United hade tur att Crystal Palace inte är ett bra fotbollslag just nu.

Videos verkar inte ha kommit ut än, därför tar vi och stänger den här bloggen och siktar på att få ut dem imorgon.

Tack för visat intresse!

 • 0
 • Share


2018/03/05 23:55
Matic har också pratat med Sky

Nemanja Matic fick, naturligtvis, även han prata med Sky Sports. Konstigt vore det annars efter att ha gjort sitt första mål för United, ett mål som dessutom avgjorde matchen.

“Vid 2-0 var det väldigt svårt att komma tillbaka, eftersom de hade publiken bakom sig. Vi visade karaktär och vi trodde hela vägen till slut och vi gjorde exakt vad managern ville ha från oss. Han sa vid halvtid att vi behövde göra bättre ifrån oss än vi gjorde i första halvlek och det är vad vi gjorde, och jag är glad att vi fick de tre poängen.”

Om målet.

“Det var ett bra mål. När jag fick bollen och den studsade visste jag att det skulle bli ett bra skott, men jag visste inte att det skulle bli mål. Jag är glad över att ha gjort mitt första mål, jag vet att det inte är mitt jobb men jag är glad över att göra mål och är glad över att vi fick tre poäng. Jag försökte bara skjuta och i den stunden har du inte tid att tänka så mycket, så i mitt huvud var det bara att skjuta och göra mål och jag är glad att det gick in.”

 • 0
 • Share


2018/03/05 23:51
Mourinho till Sky Sports

Mourinho mötte Sky Sports i en intervju efter matchen. Detta är vad han sa.

“En match som denna är bara möjlig med två lag. Eller, med tre lag. För, domaren lät matchen gå och behåll intensiteten i spelet, jag tycker han hade ansvar i den har matchen.

“Jag tycker det var en fantastisk match för den framför tv:n och de på läktaren. Svår match för mig eftersom mitt lag gjorde så många misstag, men vi hade en fantastisk attityd, och väldigt bra kvalitet i andra halvlek. Men vi gjorde så många defensive misstag, jag pratar inte bara om mina försvarare, jag pratar om laget generellt.

“Jag gillade inte att mitt lag tappade organisationen, men en fantastisk fotbollsmatch och en fantastisk comeback och en väldigt viktig seger för oss. Vi är nio poäng före femman med nio matcher att spela vilket inte är fantastiskt men det är okej.

“Om vi inte släpper in det andra [målet] och vi kommer direkt från omklädningsrummet för att förändra resultatet skulle jag säga att jag gjorde någonting bra i andra halvlek. Men, men det fruktansvärda, barnsliga, so många adjektiv för det andra målet som förändrade allt. Men spelare behåll en fantastisk attityd. Jag tycker Lingard som en “fejk högerback” skapade problem och Mata hittade yta inne. Rashford till vänster gav drog ut deras högerback på kanten och gav oss mer yta i mitten. Det var attityd och du behöver lite tid, men det var en fantastisk match.”

Updated: 2018/03/05 23:59
 • 1
 • Share


2018/03/05 23:34
Ber om ursäkt

Jag ber om ursäkt, vloggandet tog längre tid än jag trodde. Intervjuer och sådant kommer alldeles nu.

 • 0
 • Share

Manchester United vände och vann! 0-1 i halvtid blev 0-2 tidigt i andra, Manchester United lyckades dock, efter mål och Smalling, Lukaku och ett drömmål av Nemanja Matic vände och ta hem de tre poängen. Helt ofattbar match.

Vi återkommer med citat och annat från efter matchen. Gå först till Manchester United Swedish Supporters på Facebook och var med på vår vlogg som vi kör där nu.

Underbar måndagskväll!

 • 0
 • Share


2018/03/05 21:50
Det här var ju tråkigt

Alltså, den här första halvleken. Ett visserligen hyfsat oturligt baklängesmål, men spelet alltså. Komplett uselt. Passningar sitter inte, det enda som hänt framåt är ett par kombinationsförsök som nådde fram till nästannästanlägen, mer är det inte.

Om det inte blir minst ett, kanske två, byten i halvlek blir jag genuint förvånad.

 • 0
 • Share


2018/03/05 21:07
Vlogg efter match

Efter matchen snackar Björn Appelgren och, troligen, jag (Gustav Brinck-Larsen) ner matchen på vår Facebooksida. Häng med där med frågor, direkt efter match.

 • 0
 • Share


2018/03/05 20:58
Då kör vi!

Dags för match, kom igen nu United! Mot tre poäng!

 • 0
 • Share


2018/03/05 20:51
Tio kvar – Viasat igång

Tio minuter kvar till match. Jag vill se ett snabbt och rappt Manchester United som gör ett tidigt mål och sedan fortsätter pumpa på. Snälla, kära Pogba, Sanchez, Lingard och Lukaku – ordna det för mig.

 • 0
 • Share


2018/03/05 20:39
Alla tre värmer upp

Det ser ut som att samtliga tre matcher värmer upp, vilket i sig inte är ovanligt. Det som är ovanligt är att Mourinho alltså valt Joel Pereira på bänken istället för Romero.

 • 0
 • Share


2018/03/05 20:30
Lindelöf till MUTV

Victor Lindelöf har gjort en av de där fantastiskt givande intervjuerna i MUTV…

“Varje match är svår, särskilt när vi spelar mot ett lag som kämpar för att överleva. Vi måste vara väldigt fokuserade på vad vi ska göra där och vara redo för en svår match.”

 • 0
 • Share


2018/03/05 20:24
Mourinho förklarar Martials frånvaro

José Mourinho har pratat med officiella hemsidan och förklarar Martials frånvaro så här:

“Skadad – jag vet inte så bra men igår kände han sig inte redo för match. Vi litar på de andra spelarna, vi klagar aldrig. Vi säger alltid att en skada innebär en möjlighet för en annan spelare och, så klart, Jesse är en väldigt bra spelare. Inga probem.”

Updated: 2018/03/05 20:31
 • 0
 • Share


2018/03/05 20:22
Har ett misstag begåtts?

Enligt Rob Dawson på ESPN är Sergio Romero ute och värmer upp, men det är alltså Joel Pereira som enligt den officiella laguppställningen skall sitta på bänken.

Det kan ju ha blivit ett misstag, även om det känns osannolikt. Vi får se vem som i slutändan sitter på bänken. Det är än så länge oklart om även Pereira är ute och värmer.
 • 0
 • Share


2018/03/05 20:15
Tankar om elvan

Tjae, det var alltså den elva vi trodde. Martial ut (inte ens med på bänken) och Lingard in från start. Med tanke på hur Chelseamatchen såg ut hade kanske den förändringen skett ändå, Martial hade inte sin bästa match och Lingard avgjorde. Men att fransmannen inte ens fick med på bänken utan att vi har tre försvarare där är för mig ett tydligt tecken på att han är skadad.

I övrigt noterar vi att Pereira återigen sitter på bänken, istället för Romero. Romero var dock med i truppen som reste ner, så idag får vi anta att det är ett taktiskt val. Om inte argentinaren känner av något lättare och Mourinho ändå känner sig trygg med Pereira.

Och som vi trodde, Shaw och Bailly fortfarande på bänken. Två spelare jag tror hade kunnat göra skillnad idag. Nu blir det upp till Smalling att kunna spela fotboll, och Young att leverera inlägg som bara han kan.

 • 0
 • Share


2018/03/05 20:00
Palaces elva

Och här är hemmalagets startelva.


 • 0
 • Share


2018/03/05 20:00
Dagens elva

Uniteds startelva har kommit. Det är den vi trodde.

De Gea

Valencia – Smalling – Lindelöf – Young

McTominay – Matic – Pogba

Lingard – Lukaku – Sanchez


 • 0
 • Share


2018/03/05 19:44
Passningsfötter

Föra att United skall vinna idag krävs med all säkerhet bra passningsfötter, framförallt centralt i banan. Dels i backlinjen, där Lindelöf som ändå har en okej fot finns men vi också har Chris Smalling. Det är egentligen den största anledningen till att jag vill han in Bailly ikväll, han kan hantera en fotboll klart bättre än Chris Smalling. Jag håller alla tummar jag har på att Mourinho också insett det, och valt att sätta in ivorianen.

Men det är kanske framförallt på det centrala mittfältet som två spelare måste visa att de kan spela mer snabb fotboll. Jag tänker dels på Nemanja Matic, som inte skall ta speciellt många offensiva löpningar, men skall kunna fördela boll från sin tillbakadragna position.

Men kanske framförallt tänker jag på Scott McTominay. Idag blir det en annan utmaning för honom; att bidra framåt. Han måste dels ta löpningar in i straffområdet för att fylla på i offensiven, men också visa att han har ett snabbt passnings- och kombinationsspel för att komma förbi Palaces defensiv. Har han det som krävs? Låt oss hoppas.

 • 0
 • Share


2018/03/05 19:22
Påminner om truppen

United anländer snart till arenan, vi påminner om de 19 spelare som bekräftats vara med.

Målvakter: David de Gea, Sergio Romero, Joel Pereira

Försvarare: Antonio Valencia, Matteo Darmian, Victor Lindelöf, Chris Smalling, Eric Bailly, Ashley Young, Luke Shaw

Mittfältare: Paul Pogba, Scott McTominay, Michael Carrick, Nemanja Matic, Jesse Lingard, Juan Mata

Anfallare: Alexis Sanchez, Marcus Rashford, Romelu Lukaku

Små surriga rykten, från tveksamma källor jag inte vill nämna här, pratar om att Martial är borta på grund av en lättare skada. Är han skadad får vi hoppas att det stämmer, så att han kan vara tillbaka till lördagens match mot Liverpool.

 • 0
 • Share


2018/03/05 18:30
Mina förväntningar

Vi är cirka två och en halv timmar från matchstart, och en timme kortare tills vi får de officiella laguppställningarna. Så detta kan väl vara en bra tidpunkt i att helt fritt spekulera om kvällens match. Det behöver inte bli speciellt långt, men det kan bli det ändå beroende på hur min trötta hjärna spinner iväg.

För jag, Gustav, förväntar mig inte en härlig, sprudlande match tyvärr. Som vi skrivit om tidigare saknar Palace drygt en startelva, vilket inte lär göra att det blir mer offensiva än de hade varit med samtliga de spelarna tillgängliga.

Däremot tror jag att United, i stil med många tidigare matcher, kommer ha svårt att spela sig igenom den köttmur vi sannolikt får möta. Jag tror dock det blir seger, men ingen målrik match. 1-0, kanske ett sent andra mål också.

Men förhoppningen är så klart att United gör ett tidigt mål, för att tvinga fram Palace. Precis som i höstas.

 • 0
 • Share


2018/03/05 17:36
Läckt elva?

Manchester Evening News hävdar i sina liveuppdateringar att dagens startelva för United redan skall ha läckt.

Enligt MEN skall det vara den elva jag spekulerade om förut, alltså dessa spelare:

De Gea

Valencia – Smalling – Lindelöf – Young

McTominay – Matic – Pogba

Lingard – Lukaku – Sanchez

Återstår att se om det stämmer. Den brittiska tidningen redogör inte varifrån de får sina uppgifter.

Updated: 2018/03/05 17:38
 • 0
 • Share


2018/03/05 17:24
Ett mindre fräscht minne

För den som inte minns det så var det på Selhurst Park som Eric Cantona tog fram sina kunskaper från Karate Kid och gick till attack mot en supporter efter att ha blivit utvisad. Inte det smartaste beslut som någon tagit i en Unitedtröja.

Fransmannen tog sitt straff och var tillbaka nio månader senare. Idag vet vi att det är helt okej att slå motståndarfans, i och med att Serigio Agüero klarade sig utan straff för några veckor sedan, men det är en annan historia. • 0
 • Share


2018/03/05 17:05
Senaste på Selhust

Förra säsongens bortamatch gav en seger. Det var inte enkelt, men tack vare Pogba och ett sent avgörande av Zlatan Ibrahimovic blev det tre poäng. • 0
 • Share


2018/03/05 16:17
Mourinho till RT i sommar

Nej, Mourinho skall inte byta klubb. Men han skall tydligen agera någon form av expert för RT, före detta Russia Today, under fotbolls-VM.

En, tjae, minst sagt kontroversiell nyhetskanal. Ägd och kontrollerad utav ryska staten, vilket inte alltid anses som det mest fräscha.

Det verkar som att även Peter Schmeichel skall jobba för kanalen då han är med i filmen också. • 0
 • Share


2018/03/05 15:37
Sist det begav sig

United har bra facit mot Crystal Palace genom alla tider. Faktum är att de senaste fem matcherna har slutat med seger för United, och de senaste tio har förlust undvikits.

Senast United förlorade mot Palace var i ligacupens femte omgång säsong 11/12, då Londonlaget vann på Old Trafford. Senaste förlusten i ligan var 11 maj 1991, alltså pre-Premier League.

Så här såg höstens möte ut, en match där United för omväxlings skulle gjorde ett tidigt mål och sedan fortsatte pumpa på. • 0
 • Share


2018/03/05 14:48
Tidiga lagnyheter

Vi hämtar, som vi i princip alltid gör, nyheter om vilka som är med i truppen från Manchester Evening News, vars fotografer var på Stockport Station när Mourinho med sin ledarstab och spelarna boardade tåget ner till London.

Och en nyhet som kan vara av modell större är att ingen Anthony Martial sågs till på stationen. Ingenting har sagts om att han skulle vara skadad, dock kan det ha varit något som dykt upp sent men att United inte vill ge Palace nyheterna än. Det har också hänt förr att vissa spelare tagit sig ner på egen hand, så vi skall inte till fullo utesluta att Martial medverkar ikväll.

Dessa 19 är de som är bekräftade att de är nere i London.

Målvakter: David de Gea, Sergio Romero, Joel Pereira

Försvarare: Antonio Valencia, Matteo Darmian, Victor Lindelöf, Chris Smalling, Eric Bailly, Ashley Young, Luke Shaw

Mittfältare: Paul Pogba, Scott McTominay, Michael Carrick, Nemanja Matic, Jesse Lingard, Juan Mata

Anfallare: Alexis Sanchez, Marcus Rashford, Romelu Lukaku

Om vi utgår från dessa (alltså att Martial verkligen saknas) kan vi också utgå från att Pereira är den som hamnar på läktaren och att samtliga övriga är med i truppen. Och då är laget som Mourinho ställer ut rätt givet för mig, även om jag inte nödvändigtvis håller med:

De Gea

Valencia – Smalling – Lindelöf – Young

McTominay – Matic – Pogba

Lingard – Lukaku – Sanchez

Jag skulle, som jag skrev i mitt förra inlägg, vilja se Bailly och Shaw istället för Smalling och Young. Eller, faktiskt, att Young spelar till höger och att Valencia får vila. Jag tycker inte han varit på topp det senaste.

Men jag tror Mourinho ställer upp laget ovan, sen kanske det blir mer av den 4-2-2-2-variant han körde mot Chelsea. Sannolikt att Sanchez kliver upp som en av två forwards, med Lingard och Pogba bakom. Nu när tänker på detta skulle det ju egentligen öppna för Rashford, att han ersätter Martials jämfört med sist. Men nej, Lingard kom in först mot Chelsea, och var också den som avgjorde. Så om vår nummer 11 saknas har Lingard gjort sig förtjänt av en start.

 • 0
 • Share


2018/03/05 14:20
Säkrar vi Champions League idag?

Premier League is back! Det här när det går över en vecka mellan Uniteds matcher, borde inte engelska drottningen kunna förbjuda det? Det är ju outhärdligt.

Men, nu är i alla fall tillbaka med match igen. Det är, som ni vet, i London matchen spelas. Selhurst Park närmare bestämt, där ett Crystal Palace på nedflyttningsplats väntar. Bra, kan man spontant tycka, med Palacespelarna vet att vid seger idag går det från plats 18 till plats 13 i ligan. Något som naturligtvis motiverar dem något fruktansvärt.

De gör det dock inte lätt för sig. För det första får Fosu-Mensah inte starta, låneavtalet ser ut så att han inte får möta United. Utöver han saknas (om rapporterna stämmer) även Cabaye, Dann, Loftus-Cheek, Puncheon, Sakho, Sako, Speroni, Ward, Wickham och även lagets största stjärna, Wilfried Zaha. Lägg där till att Kelly och Schlupp rapporteras vara osäkra. Palace har med andra ord något av ett pussel att lägga.

För Uniteds del finns det bara en sak som gäller: Tre poäng. Och idag är en sådan dag där jag skiter högaktningsfullt i hur det ser ut, tre poäng skall med till Manchester. Med dessa poäng har United nämligen nio poäng ner till Chelsea på femte plats, med nio omgångar kvar att spela. En marginal som United inte skall kunna tappa, utan då skall fokus kunna ligga på att hålla även Liverpool och Tottenham bakom oss, för att plocka hem andraplatsen.

På skadefronten är det intet nytt som gäller. Ingen skall vara tillbaka jämfört med sist, men ingen skall heller ha åkt på någon ny skada. Med tanke på att spelet ändå fungerade rätt okej mot Chelsea, efter ett tag, räknar jag med hyfsat samma startelva. Detta skulle innebära att Eric Bailly och Luke Shaw får fortsätta på bänken, även om jag gärna skulle se dessa två istället för Smalling och Young. Möjligen kan Jesse Lingard få starta istället för Martial, men det är ju alltid en gåta hur Mourinho tänker.

Nu drar vi igång den här uppladdningen.

 • 0
 • Share

Res med oss till Manchester!