Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Umtiti på Uniteds radar; Pawson dömer på lördag; Mitchell skadad

Det är mindre än tre dagar kvar tills det är dags för Manchester United att tampas med Liverpool på Old Trafford. Ligatvåan tar emot ligatrean och matchen kan mycket väl avgöra vem som blir bäst av de 19 förlorarna i Premier League.

För United gäller det att kanalisera vändningen i måndags och låta segern mot Crystal Palace vara början på något stort.

Umtiti på Uniteds radar

Enligt Duncan Castles ska Manchester United ha ställt in siktet på att värva Barcelonas franska mittback Samuel Umtiti. Den franska landslagsmannen har en utköpsklausul på 60 miljoner euro, vilket är rena reapriset i dagens fotboll.

Kruxet? Umtitis önskan ska vara att stanna i Barcelona. Så varför kan vi inte bara vifta bort det hela? Jo, Barcelona är inte så värst sugna på att möta mittbackens finansiella krav. Den spanska klubben har en pressad ekonomisk situation och har svårt att matcha den lön som United kan erbjuda Umtiti.

Umtiti ska inte vara beredd att förlänga med Barcelona om klubben inte erbjuder honom en marknadsmässig lön. Det påstås att han nu har en årslön på 4 miljoner euro och United är beredda att erbjuda honom 9 miljoner årligen.

De Gea väntar på kontraktserbjudande

Vi fortsätter hos Duncan Castles, som rapporterar att David de Gea fortfarande väntar på ett kontraktserbjudande från Manchester United. Det är i motsats till tidigare rapporter vi har fått.

Uniteds policy är för tiden att vänta in i det längsta med kontraktsförlängningar. Det är en taktik som kan ifrågasättas. Till exempel riskerar United att tappa Marouane Fellaini på fri transfer i sommar. Nu är det säkert så att många skulle bli glada ifall United tappade Fellaini men det kan knappast vara positivt för klubben att tappa en spelare som managern José Mourinho är desperat att behålla.

Det har också rapporterats att Anthony Martial ska vara besviken på att ett nytt kontraktsförslag inte har erhållits från United.

Samma missnöje menar Castles uttrycks från De Gea. “[United] är för långsamma,” ska en vän till målvakten ha sagt. “Det är alltid så här.”

Uniteds misslyckande med att tinga De Gea till ett nytt kontrakt gör att Real Madrid återigen kan komma in i bilden. Keylor Navas ska ånyo vara på väg bort och den tänkta ersättaren Kepa Arrizabalaga förlängde med Athletic Bilbao. Thibaut Courtois är förstås ett annat namn på Reals målvaktsradar, men det är onödigt av United att öppna för spekulation. Allra helst då det rapporteras att målvakten ska ha önskat ett förlängt kontrakt.

Pawson dömer på lördag

Det blir Craig Pawson som får i uppdrag att döma matchen mot Liverpool på lördag. Gary Beswick och Peter Kirkup springer på linjerna med Martin Atkinson som fjärdedomare.

Pawson har redan hunnit med fyra Unitedmatcher den här säsongen. Dels båda matcherna mot Newcastle och dels båda matcherna mot Southampton. Förlusten mot Newcastle var Uniteds första förlust på 14 matcher med Pawson som domare (10-3-1).

Liverpool har haft Pawson 16 gånger (9-4-3). Den här säsongen fyra gånger, bland annat i toppmatcherna mot Arsenal (hemma, seger 4-0) och Everton (1-1 hemma).

Matchen på lördag blir första gången han dömer den största matchen i England.

Mourinho slipper straff

När vi snackar domare kan det vara på sin plats att påpeka att José Mourinho inte kommer att straffas för att han sparkade på en vattenflaska i matchen mot Crystal Palace.

McTominay valde Skottland

En nyhet med några dagar på nacken är att Scott McTominay har valt att spela landslagsfotboll för Skottland. Vi kan väl anta att han får chansen till landslagsdebut i mars.

Mitchell skadad

Tråkiga nyheter från Skottland, där det meddelas att Demetri Mitchell är ute en längre tid med en knäskada. Mitchell har gjort succé på lån i Hearts men får nu vara glad om han är tillbaka i spel innan säsongen är över. Sky Sports tror att säsongen är över medan BBC gissar på upp till åtta veckors frånvaro.

Mitchell själv skriver på Twitter att han hoppas vara tillbaka i spel innan säsongen är över.