Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United – Sevilla

Embed from Getty Images

Knappt har dammet efter lördagens 2-1-seger mot Liverpool hunnit lägga sig över Old Trafford innan det blivit dags för nästa kraftmätning. Sevilla kommer till Manchester för den andra av två åttondelsfinaler i Champions League. Den första slutade som vi alla minst 0-0, något Manchester United ska vara klart mest nöjt med. Nu krävs mål, nu krävs det seger och nu krävs det en försvarsinsats likt den i lördags.

Manchester United

Ska Manchester United spela kvartsfinal i Champions League våren 2018 krävs det en seger mot Sevilla på tisdag kväll. Det är den krassa verklighet José Mourinhos mannar ställs inför efter 0-0-matchen i Spanien för drygt tre veckor sedan. En slätstruken insats då, utan bortamål, gör att det nu krävs ett United som går framåt och som är minst lika bra defensivt som mot Liverpool. Då är oddsen för att United är ett av Europas åtta bästa lag i vår goda.

United kommer från två halvlekar fotboll som gav rätt olika svar. Första 45 mot Liverpool visade på behovet av fart, rörlighet och beslutsamhet. Det definierades rätt långt av Marcus Rashford och gav en 2-0-ledning i paus. Andra halvlek gav sedan svaret att United minsann kan spela försvarsspel, men att det krävs motstånd av en viss kaliber för att det ska ske (case Ashley Young) och en general i mittlåset (Eric Bailly).

Embed from Getty Images

David De Gea har varit Uniteds målvakt i Europa i år och fortsätter givetvis att vara det nu. I försvaret är det högst osannolikt att det blir några förändringar jämfört med mötet med Liverpool. Dels spelade hela kvartetten bestående av Antonio Valencia, Eric Bailly, Chris Smalling och Ashley Young bra och dels är alternativen inte de hetaste. Skador stör centralt medan Luke Shaw, hur bra han än må vara, absolut inte petar Young nu.

På mittfältet är det heller inga större förändringar att vänta. Scott McTominay och Nemanja Matic lär axla det defensiva ansvaret medan Marcus Rashford, Juan Mata och Alexis Sánchez lär vara de tre som backar upp Romelu Lukaku. Här finns det förstås fler frågetecken att räta ut. Dels handlar det ju långt om huruvida Paul Pogba är redo efter skada. Svaret på den frågan är antagligen nej, trots att han tränat lätt under måndagen. Marouane Fellaini gjorde comeback mot Liverpool men lär inte peta McTominay som trots allt var bra då. Alexis Sánchez kunde petas, men då Anthony Martial gått skadad och då Jesse Lingard trivs bäst centralt bakom anfallare nu för tiden lär chilenaren starta.

Embed from Getty Images

Summa summarum? Samma startelva som mot Liverpool.

Möjlig startelva:

De Gea
Valencia, Smalling, Bailly, Young
McTominay, Matic
Sánchez, Mata, Rashford
Lukaku

Sevilla

Tisdagskvällens motståndare Sevilla har hunnit med fyra matcher i La Liga sedan 0-0-mötet på Ramón Sánchez Pizjuán. På de fyra matcherna har man spelat in totalt sex poäng, och man har gjort det mot på pappret sämre motstånd. Malaga och Athletic Bilbao har besegrats med 1-0 respektive 2-0 medan det blivit tunga förluster mot Ateltico Madrid (2-5) och Valencia (0-2). Förlusterna mot de bägge topplagen gör att Sevilla med största sannolikhet får rikta in sig på spel i Europa League till hösten.

Embed from Getty Images

Sevilla har gjort minst antal mål av de sju lag som just nu är på väg ut i Europa från La Liga. 36 mål på 28 matcher skvallrar om ineffektivitet hos Vincenzo Montellas mannar, en ineffektivitet vi ska hoppas håller i sig över 90 minuter fotboll på Old Trafford på tisdag.

Skadeläget i Sevilla får betecknas som tämligen gott, sett ur spanjorernas synvinkel. Franske mittbacken Sébastien Corchia, som inte fanns med mot United sist, är tveksam med en ljumskskada medan Jesús Navas hämmas av en muskelskada som tvingade honom att utgå mot Atletico Madrid.

Sergio Rico lär fortsätta mellan stolparna och kan Navas inte spela så lär Miguel Laýun ta hand om vänsterbacksplatsen. I mittlåset lär Montella förlita sig på Clément Lenglet och Gabriel Mercado. Duon startade mot United och behövde inte förta sig den gången. Vänsterbacken känns vigd åt tredjekaptenen Sergio Escuredo. På det defensiva mittfältet lär Steven Nzonzi och Ever Banega spela. Banega, som var osäker på spel mot United i första matchen, spelade fulla 90 minuter mot Valencia och tenderar att vara fullt återställd efter skada.

http://gty.im/930214976

Franco Vázquez var den enda av de fyra offensiva spelarna som fick spela fulla 90 minuter mot just Valencia i helgen. Montella valde att plocka av Pablo Sarabia, Nolito och Luis Muriel inom loppet av 18 minuter i andra halvlek. Av de fyra nyss nämnda startade alla utom Nolito i första matchen, varför man kan anta att Montella ville spara spelarna inför tisdagen. Wissam Ben Yedder, lagets bäste målskytt i år, fick 19 minuter mot Valencia och nötte bänk hela matchen mot United.

Möjlig startelva:

Rico
Laýun, Lenglet, Mercado, Escuredo
Nzonzi, Banega
Sarabia, Vázquez, Correa
Muriel

Historik

Mötet med Sevilla i februari var lagens första tävlingsmatch mot varandra. 0-0 betyder således att Sevilla hör till lagen som United varken har plus- eller minusstatistik mot.

Visste ni att…

…Sevilla spelat oavgjort fyra av sex gånger mot engelskt motstånd denna säsong, om man räknar in försäsongen?

Matchfakta

Manchester United
Sevilla

Matchinformation

Turnering: Uefa Champions League, åttondelsfinal, 2:2
Match 1:Sevilla – United 0-0
Tid: Tisdagen den 13 mars 2018, 20.45
Plats: Old Trafford, Manchester
Teve: Viasat Sport Premium, Viaplay

Manchester United

Skador:

 • Herrera (muskel, inget datum)
 • Ibrahimovic (matchform, inget datum)
Tveksamma:

 • Blind (fot)
 • Jones (okänd skada)
 • Martial (okänd skada)
 • Pogba (okänd skada)
 • Rojo (okänd skada)
Avstängda:

 • inga avstängda
Position: 2:a20-5-558-2365
Bästa målskytt: Lukaku (14)
Position och bästa målskytt avser den inhemska ligan.
FORM
F11/2NewcastleBPL0-1
V17/2HuddersfieldBFA2-0
O21/2SevillaBCL0-0
V25/2ChelseaHPL2-1
V5/3PalaceBPL3-2
V10/3LiverpoolHPL2-1

Sevilla

Skador:

 • inga skador
Tveksamma:

 • Corchia (ljumske)
 • Navas (muskel)
Avstängda:

 • inga avstängda
Position: 5:e14-3-1136-4245
Bästa målskytt: Ben Yedder, Muriel, Sarabia (6)
Position och bästa målskytt avser den inhemska ligan.
FORM
V17/2Las PalmasBligan2-1
O21/2Man UnitedHCL0-0
F25/2A MadridHligan2-5
V28/2MalagaBligan1-0
V3/3A BilbaoHligan2-0
F10/3ValenciaHligan0-2

United mot Sevilla

Totalt: 10-1-00-0
Hemma: 00-0-00-0
SENASTE MÖTENA
O2018-02-21BCL0-0

United mot Spanien

Totalt: 5113-21-1762-70
Hemma: 239-10-4

Sevilla mot England

Totalt: 145-5-424-22
Borta: 60-3-3

Domare: Danny Makkelie

Assisterande: Diks, Steegstra, målområde: Blom, Jochem, fjärdedomare: De Vries.
M
CL 2017/18:37101
CL 2016/17:26000
CL totalt (kval exkluderat):817105