Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Lånekollen 17/18 – vecka 10

Återigen är det målvakterna som imponerar mest när vi nu går igenom veckans lånekoll.

Dean Henderson, Shrewsbury

Höll nollan när Shrewsbury tog sig till final på Wembley i EFL trophy efter 1-0 mot Yeovil.

Han höll också nollan när Walsall besegrades med 2-0 på hemmaplan. I en haltande tabell är det väldigt jämnt om direktplatsen till The Championship men laget fortsätter att imponera och Henderson släpper knappt in några mål så det ser väldigt positivt ut. Henderson gjorde förstås en bra match igen och ser verkligen till att bidra med trygghet.

Regan Poole, Northampton

Han verkar vara skadad och var inte med i truppen när Northampton spelade 1-1 borta mot Bristol Rovers. Viktig poäng i bottenstriden för Northampton.

Sam Johnstone, Aston Villa

Hade en ganska lugn kväll på jobbet när Aston Villa enkelt besegrade Sunderland på bortaplan med 3-0. Den enda svåra räddningen han fick göra kom på svenske Joel Asoros skott men Johnstone stod emot. Allt annat var rutinmässiga ingripanden och Birmingham Mail ger honom ett så högt betyg som 8.

Johnstone stod förstås när Villa slog serieledarna Wolves med klara 4-1 på hemmaplan. På Wolves mål skedde ett missförstånd mellan Chester och Johnstone, svårt att peka på vems felet är men det var ett suveränt inspel som var svårt att hantera. I övrigt var Johnstone stabil och såg säker ut i målet medan Villa fortsätter att imponera nu under våren.

Axel Tuanzebe, Aston Villa

Skadad och missade därmed Villas seger mot Sunderland.

Han missade även mötet med Wolves men bör snart vara tillbaka i spel igen.

Timothy Fosu-Mensah, Crystal Palace

Spelade inte mot United på grund av låneavtalet. Men med tanke på Crystal Palaces stora skadeproblem och inte så imponerande försvarsinsats bör TFM ha en bra chans att ta sig in i startelvan igen, antingen som ytterback eller som mittback.

TFM fick dock, en aning överraskande, sitta på bänken i bortamötet med Chelsea. Det blev dock ingen lyckad dag för Crystal Palace ändå som släppte in två mål och mittbacken Martin Kelly gjorde självmål. Istället för TFM valde Hodgson att satsa på ungdomsspelaren Bissaka, som förvisso är äldre än TFM.

Matthew Willock, St Johnstone

Satt på bänken hela matchen när St Johnstone förlorade borta mot Kilmarnock med 2-0. Trots tre byten blev han alltså kvar på bänken, inte särskilt positivt för Willock som hittills varken platsat i Utrecht eller St Johnstone vid snart 22 års ålder.

Var sedan inte ens med på bänken när St Johnstone vann borta mot Dundee FC med 4-0.

Andreas Pereira, Valencia

Är på väg tillbaka i spel men inte riktigt redo ännu och fick sitta på läktaren när Valencia besegrade Sevilla med 2-0 på bortaplan. Starkt gjort, något Manchester United känner till.

James Wilson, Sheffield United

Är fortsatt skadad och var inte med när Sheffield United förlorade den tuffa bortamatchen mot Fulham med klara 3-0. Det var en smärtsam förlust i jakten på playoff-platser. Fulham är kanske ligans allra bästa lag just nu, så förlusten kom inte som någon chock.

Fick sedan inleda på bänken i bortamötet med Ipswich. Sheffield United hade behövt en seger för att hänga på i playoff-striden men matchen slutade 0-0. Wilson kom in med drygt 20 minuter kvar men lyckades inte heller spräcka målnollan.

Demetri Mitchell, Hearts

Är skadad och fanns inte med i truppen när Hearts förlorade borta mot Hibernian med 2-0. Mitchell har varit en nyckelspelare för Hearts och det märks att han är saknad. Tyvärr verkar han bli borta ett tag men satsar på att komma tillbaka innan säsongens slut.

Charlie Scott, Hamilton Academical

Satt på bänken hela matchen när Hamilton vann hemma mot Motherwell med 2-0.

Res med oss till Manchester!