Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Patetiskt, pinsamt, piss

Embed from Getty Images
Mourinho sa innan matchen att han trodde att Sevilla skulle “vara med i det till slutet”. Med facit i hand såg vi honom dels ställa ut en elva för att försvara sig och dels ställa till med ett av de större debaclen i Europaspel på Old Trafford under 2000-talet.
Pinsamt är bara förnamnet.
Det här var en av det mer förnedrande insatser jag sett United göra i Europaspel på hemmaplan på mycket länge.
Så fegt, så uselt, så patetiskt – och så oerhört rättvist.
José Mourinho gör verkligen mycket för att en ska tänka både en och två gånger om vad han verkligen kan göra för att föra den här klubben till nästa, rättmätiga, nivå.
Undslipper piskan:

  • Romelu Lukaku. Belgaren gjorde inte bara mål (på hörna!!!) utan var oerhört skicklig i både uppspelsfaser och i sina dribblingar. Han har verkligen hittat en andra andning i slutskedet av säsongen. Tyvärr är det nu bara FA-cupen kvar att slita för.

Drabbas av motårsågen:

  • José Mourinho. Herrejösses, vilka missar han gjort, portugisen. Han lyckades med nöd och näppe fixa 0-0 borta, men sen startade han alltså en elva som på förhand såg ut som en sådan som satsade på 0-0 och förlängning. På hemmaplan. På Old Trafford. I Champions League. Fellaini hade inte startat en match på fyra månader (?!) och såg fullkomligt vilsen ut. Och om han nu till varje pris inte ville starta Pogba, varför då bänka McTominay efter dennes bästa Unitedinsats mot Liverpool??? Och Mata som skapade så mycket senast? Obegripligt.
  • Vi får utgå ifrån att det var helt efter Mourinhos instruktioner att United, i princip bortsett från de första två minuterna, såg ut att spela på resultatet – trots att man var piskat att göra mål för att gå vidare. Det var som att de lallade runt och försökte spela av matchen. Ingen press, ingen entusiasm, inget mittfält … alltså, fy.
  • Mourinho igen. Herrejösses, vad pinsamt. Vid 0-1 och 0-2 började han försöka förändra en matchbild som … nej, jag orkar inte ens tänka på vansinnet i det. Vad trodde han skulle hända? Och det här är samme man som påstår att han behöver ännu fler miljarder för att kunna utmana. Vad ska de spelarna göra? Lalla omkring ännu snabbare än nuvarande trupp?

Sist:

  • Än en gång: Om nu Pogba var så pass frisk att han kunde sitta på bänken, hur i hela fridens namn kan han starta Fellaini före??? Belgaren har sina stunder, men kom igen? Han vinner ju inte ens nickduellerna?
  • Senast United förlorade i Champions på hemmaplan var efter en domarskandal och Real Madrid på besök. Det är ett tag sen.
  • Sevilla vann helt rättvist. Och kommer att åka ur med dunder och brak i nästa omgång.