Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United – Brighton & Hove Albion

Embed from Getty Images

Efter uttåget ur Champions League återstår nu en titelchans för Manchester United. FA-cupen har väl länge ansetts som José Mourinhos enda chans att vinna en titel i år, och efter debaclet mot Sevilla i onsdags är det hela nu defintivt. Två hinder återstår på vägen fram till en final på Wembley. Det första kommer till Old Trafford på lördag och heter Brighton.

Manchester United

Efter en urusel laginsats mot Sevilla och ett alltför tidigt uttåg ur Champions League ska Manchester United nu försöka återupprätta ens lite heder och kravla sig vidare till semifinal i FA-cupen. Brighton står för motståndet i en sen kvällsmatch på lördag, och skärpning krävs på alla delområden för att undvika ett nytt fiasko. Spelar United samma fega och tillbakadragna fotboll som i onsdags så kan cupäventyret mycket väl vara över strax före lördag övergår i söndag.

José Mourinho levererade varken från bänken eller på presskonferensen efter matchen i onsdags och ska portugisen alls ha en kontraktslång framtid i United ska FA-cupen tas hem, samtidigt som resultaten resten av säsongen ska tala sitt tydliga språk. United måste vara United, inte ett riskminimerande lag som inte vågar spela offensivt ens mot på pappret klart sämre motstånd. Väljer vi att försöka se detta ens lite positivt finns det en del gott att spinna på från ligaspelet de senaste omgångarna, även om det förstås betyder väldigt lite när det handlar om att vinna eller försvinna. Det blev vi plågsamt påminda om i onsdags.

Embed from Getty Images

På något sätt känns det som om José Mourinho kunde tänka sig Sergio Romero i målet på lördag. Han kunde också tänkas spela Matteo Darmian som högerback och den mobbade Luke Shaw som vänsterback. Inget tyder på att han petar in Victor Lindelöf istället för Chris Smalling, så mittbacksparet förblir intakt. Marouane Fellaini borde inte ha funnits med i truppen mot Sevilla. Ändå startade han. Nu tyder allt på att Scott McTominay spelar istället för belgaren, bredvid Nemanja Matic.

Framåt borde det finnas rum för Anthony Martial. Gärna på Alexis Sánchez bekostnad. Nu resonerar Mourinho knappast så, varpå chilenaren lär spela tillsammans med Jesse Lingard och Marcus Rashford bakom Romelu Lukaku.

Embed from Getty Images

Möjlig startelva:

Romero
Darmian, Smalling, Bailly, Shaw
McTominay, Matic
Sánchez, Lingard, Rashford
Lukaku

Brighton & Hove Albion

Lördagskvällens motståndare Brighton är på väg att kirra säsongens målsättning, det vill säga att som nykomlingar krångla sig kvar i Premier League. Med åtta omgångar kvar parkerar man på en elfte plats i ligan, där avståndet ner till plats 18 och nedflyttning är sju poäng. Med tanke på att kontraktet ingalunda är kirrat än ligger fokus med all säkerhet inte till fullo på FA-cupen, även om det givetvis är en av säsongens stora begivenheter att möta Manchester United på Old Trafford i en kvartsfinal av det här slaget.

Embed from Getty Images

Chris Hughtons mannar har gått från att slå ut ett Premier League-lag (Crystal Palace) till att slå ut ett lag från Championship (Middlesbrough) till att slå ut ett lag från League Two (Coventry) i FA-cupen i år. Man har sålunda inte haft den tuffaste vägen fram till kvartsfinal, vilket ju United sannerligen inte heller haft. Det oaktat gör klubben en säsong över förväntan och större skrällar än en bortaseger på lördag har definitivt skönjts i denna turnering. Brighton visar dock upp vad som kan vara en sviktande formkurva. Efter sju matcher utan förlust gick man på pumpen med 2-0 borta mot Everton i helgen.

Hughton lär spela vidare med sitt beprövade 4-4-2-uppställning (som ibland formeras mer som en 4-4-1-1) vilket betyder att Matt Ryan står i mål. Backlinjen lär bli rätt beprövad även den, sånär som på Gaëtan Bong. Han hann göra självmål och utgå skadad mot Everton och ersätts troligen av Markus Suttner. Övriga tre i försvaret lär bli Shane Duffy, Lewis Dunk och spanjoren Bruno. På mittfältet finns av allt att döma en av säsongens utropstecken, José Izquiredo till vänster. Colombianen lär få Davy Pröpper, Biram Kayal och Solly March med sig centralt. Den senare lär ersätta avstängde Anthony Knockaert som synade rött kort mot Everton.

Embed from Getty Images

Framåt aspirerar Leonardo Ulloa på en startplats framom bäste målskytten Glenn Murray. Troligare är kanske att Ulloa tar platsen bredvid eller bakom Murray, en plats som innehades av Pascal Gross mot Everton.

Möjlig startelva:

Ryan
Suttner, Duffy, Dunk, Bruno
Izquiredo, Pröpper, Kayal, March
Ulloa
Murray

Historik

Manchester United har aldrig förlorat en match mot Brighton hemma, vare sig det gäller spel i FA-cupen eller annars. Totalt har United bara en förlust mot fiskmåsarna. Säsongens första och hittills enda möte lagen emellan spelades på Old Trafford i november. Det var en rätt trist historia, där ett självmål av Lewis Dunk fällde avgörandet i 66:e minuten.

Visste ni att…

…Brightons bästa placering i FA-cupen är en andraplats? 1983 års final vanns av, just det, Manchester United efter omspel.

Matchfakta

Manchester United
Brighton & Hove Albion

Matchinformation

Turnering: FA Challenge Cup, kvartsfinal
Tid: Lördagen den 17 mars 2018, 20.45
Plats: Old Trafford, Manchester
Teve: Eurosport 1, Eurosport Player, Dplay

Manchester United

Skador:

 • Blind (fot, inget datum)
 • Ibrahimovic (matchform, inget datum)
 • Jones (okänd skada, inget datum)
Tveksamma:

 • Herrera (lår, liten chans)
 • Rojo (okänd skada, liten chans)
Avstängda:

 • inga avstängda
Position: 2:a20-5-558-2365
Hemma:2:a12-2-133-738
Bästa målskytt: Lukaku (14)
Disciplin: 54 GK, 1 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
V17/2HuddersfieldBFA2-0
O21/2SevillaBCL0-0
V25/2ChelseaHPL2-1
V5/3PalaceBPL3-2
V10/3LiverpoolHPL2-1
F13/3SevillaHCL1-2

Brighton & Hove Albion

Skador:

 • Brown (knä, inget datum)
 • Sidwell (fot, inget datum)
Tveksamma:

 • Bong (okänd skada)
 • Skalak (fot)
 • Stephens (smäll)
Avstängda:

 • Knockaert (första matchen av tre)
Position: 11:e8-10-1228-4034
Borta:16:e2-4-97-1910
Bästa målskytt: Murray (11)
Disciplin: 43 GK, 1 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
V3/2West HamHPL3-1
O10/2StokeBPL1-1
V17/2CoventryHFA3-1
V24/2SwanseaHPL4-1
V4/3ArsenalHPL2-1
F10/3EvertonBPL0-2

United mot Brighton

Totalt: 1711-5-127-9
FA-cupen: 64-2-012-4
Hemma: 97-2-013-4
SENASTE MÖTENA
O1992-09-23BLC1-1
V1992-10-07HLC1-0
V1993-01-23HFA1-0
V2017-11-25HPL1-0
SENASTE HEMMAMATCHER
O1983-03-19HD11-1
V1992-10-07HLC1-0
V1993-01-23HFA1-0
V2017-11-25HPL1-0

Domare: Andre Marriner

Assisterande: West, Ledger, fjärdedomare: Madley, videodomare: Jones, extra videodomare: Halliday.
M
PL 2017/18:2154023
PL 2016/17:2898115
PL totalt:277912222754
Snitt (2016-18):3,10,020,060,16
Alla domare 2016/17:3,60,050,060,21
MVOF
Dömt United:3321210
Dömt Brighton:8413