Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mourinho tar på sig skulden; landslagsuttagningar; Fred, Jones och De Gea på ryktesbörsen

Manchester United slickar fortfarande såren efter den tunga förlusten mot Sevilla. Tiden att hänga läpp är dock knapp, då fokus så sakta skiftar mot lördagens FA-cupkvartsfinal mot Brighton & Hove Albion.

Mourinho tar på sig skulden

Paul Hirst på Times rapporterar att José Mourinho efter förlusten mot Sevilla bad Uniteds spelare att skylla på honom.

“När vi vinner vinner vi alla, när vi förlorar så förlorar jag ensam,” uppges Mourinho ha sagt till sina spelare.

Hirst rapporterar också att Ed Woodward fortfarande har fullt förtroende för sin manager. I Uniteds styrelserum ska det dock finnas flera som ogillar Mourinhos taktik.

I samma tidning påminner Oliver Kay oss om vad Mourinho sa efter den första åttondelsfinalen mellan Unite och Porto 2004.

“Jag förstår varför Ferguson är lite emotionell,” sa Mourinho. “Han har några av de bästa spelarna i världen och de borde göra mycket bättre än så. Du skulle vara riktigt ledsen om ditt lag blir så tydligt dominerat av en motståndare som har byggts på kanske tio procent av budgeten.”

Spelarna ber om ursäkt och ska studsa tillbaka

Dagen efter förlusten mot Sevilla tog några av Uniteds spelare till Twitter för att be om ursäkt.

“Vi ber våra fans om förlåtelse efter vårt uttåg,” skriver Eric Bailly. “Gårdagen var fruktansvärd och vi måste alla reflektera och ta notis så att det inte händer igen. Det är smärtsamt, men nu måste vi resa oss upp direkt, damma av oss, och se framåt.”

Jesse Lingard hade “många känslor”. “Arg. Ledsen. Sårad. Besviken.” Han tror dock att United kan studsa tillbaka.

Marcus Rashford tycker att förlusten är “svår att ta” men han säger att United nu “måste studsa tillbaka på lördag”.

United undantaget när de rika vinner

I Champions Leagues åttondelsfinaler vann den rikare klubben i sju fall av åtta. Enda undantaget var Manchester Uniteds förlust mot Sevilla. Extra anmärkningsvärt då skillnaden mellan United och Sevilla kanske är den allra största skillnaden.

De Gea, Jones och Fred på ryktesbörsen

Manchester United utslagna ur Champions League? Då är det hög tid att spekulera om spelare! (Att notera är dock att samtliga rapporter här faktiskt skrevs före matchen mot Sevilla.)

United leder kampen om Fred: James Ducker på Telegraph menar att Manchester United är favoriter att värva mittfältaren Fred från Shakhtar Donetsk. Tidigare sågs Manchester city som favoriter men deras intresse ska ha svalnat. Att José Mourinho behöver förstärka sitt mittfält vet vi.

“Fred kommer att lämna i sommar,” ska Shakhtars VD Sergei Palkin ha sagt. “Om inte till Manchester city så till Manchester United.”

De Gea ska ingenstans: David de Gea ska emellertid inte byta klubb. “Jag ser [De Gea] stanna här. Jag vet inte vad Real Madrids intentioner är men om jag var dem skulle jag tänka på en annan spelare,” säger José Mourinho.

Allardyce vill ha Jones: Evertons manager Sam Allardyce har siktet inställt på att värva Phil Jones från Manchester United, påstår Matt Hughes på Times. Det förutsätter förstås att Allardyce är kvar i Liverpoolklubben när nästa säsong börjar. Och att United vill sälja Jones. Det verkar inte vara någon självklarhet, då Hughes skriver att United överväger att ge Jones ett nytt kontrakt.

Landslagschans för ett gäng Unitedspelare

Jesse Lingard, Marcus Rashford och Ashley Young tar alla plats i det engelska landslaget inför träningsmatcherna mot Holland och Italien senare i mars.

Notabelt är att Chris Smalling inte fick plats i truppen. Förbundskapten Gareth Southgate har, såvitt jag kan se, inte förklarat varför Smalling är utanför truppen. Tidigare har Southgate dock sagt något i stil med att Smalling är en för dålig passningsspelare.

Om dagens landslagsuttagning var ett dystert besked för Smalling så gjorde Southgate en poäng av att säga att Phil Jones antagligen hade varit med om han inte hade varit skadad.

I den engelska U21-truppen tar Dean Henderson plats medan Regan Poole är uttagen till Wales U21-landslag.

Hughes tar över Southampton

I allra högsta grad indragna i nedflyttningsstriden agerade Southampton så till slut. Mauricio Pellegrino sparkades – innan jag ens hann lära mig att hans förnamn är just Mauricio och inte Manuel, som ligger mer rätt på tungan – ut med huvudet före. Ersätter gör Mark Hughes.

Hughes har skrivit på för återstoden av den här säsongen. Om Hughes lyckas rädda Southampton kvar i Premier League gör han det sannolikt på bekostnad av Stoke. Just Stoke var Hughes senaste uppdrag och han fick sparken så sent som i januari.

Strudwick lämnar United

Tony Strudwick, chef för atletisk utveckling, lämnar Manchester United i sommar, rapporterar BBC:s Simon Stone. Strudwick kommer i framtiden att ingå i Ryan Giggs ledarstab i det walesiska landslaget.

Månne kan Strudwick återvända till United om Giggs någon gång i framtiden får sin önskan om att bli manager för United uppfylld.

Bong och Stephens tveksamma för Brighton

Så över till lördagens match. Brightons manager Chris Hughton höll idag presskonferens och han säger att Gaëtan Bong och Dale Stephens kommer att testas inför matchen.

“Att gå vidare skulle vara underbart för den här fotbollsklubben,” säger Hughton. “Men det blir tufft och vi vet att vi inte är favoriter.”

Tidigare under säsongen förlorade Brighton med 1-0 på Old Trafford och Brightons manager menar att den förlusten ger laget självförtroende. Han ser inte bara fram emot att vinna mot United utan även mot alla andra lag han ställs mot i cupen.

“Varför kan vi inte vinna cupen? Det är anledningen till att vi är här och skrällar kommer. Vi kommer att behöva ha en bra dag samtidigt som de har en dålig, men det är inte tur att vi är här.”

Marriner dömer på lördag

Det blir Andre Marriner som får i uppdrag att döma matchen mot Brighton. Marriner får sällskap av:

  • Assisterande domare: Richard West och Scott Ledger
  • Fjärdedomare: Robert Madley
  • Videodomare: Michael Jones
  • Extra videodomare: Andrew Halliday

Marriner är en av de mer meriterade domarna i England. Han har gjort 33 Unitedmatcher i karriären (21-2-10). Den här säsongen har vi haft Marriner vid fyra tillfällen: de båda vinsterna mot Everton, segern borta mot Arsenal och förlusten mot Tottenham på Wembley.

Brighton har haft Marriner vid åtta tillfällen (4-1-3). Den här säsongen tre gånger: deras båda hemmamatcher mot Crystal Palace (vinst i FA-cupen, oavgjort i ligan) samt deras seger hemma mot Newcastle.

Att notera är att videodomare kommer att brukas på lördag. Det blir således första gången som videodomare används i en match på Old Trafford. United har haft videodomare en gång tidigare, i segern mot Huddersfield i senaste FA-cupomgången.

Länktips: Så har fotbollen förändrats

Avslutningsvis idag ett länktips. Opta jämför VM-finalen 1966 med VM-finalen 2014 och upptäcker markanta förändringar i hur fotboll spelas. I VM-finalen 1966 sköts 77 skott, mot bara 20 i finalen 2014. I finalen 1966 sköts emellertid massor av skott utanför straffområdet medan spelarna 2014 generellt avslutade i bättre lägen.

https://twitter.com/OptaSuit/status/971031834040635392?s=19

En annan markant förändring är att spelet 1966 var mycket direktare. I finalen 2014 hade Tyskland 25 sekvenser och Argentina 11 sekvenser med minst 9 passningar i rad. Tyskland och England hade tillsammans 2 sådana sekvenser 1966.

Res med oss till Manchester!