Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – Brighton 2-0

Embed from Getty Images

Manchester United vann ännu en match utan att övertyga spelmässigt. Den här gången slogs Brighton & Hove Albion tillbaka med 2-0 under Old Traffords strålkastarljus, vilket betyder att United nu skall till Wembley för en semifinal i FA-cupen.

Väderförhållandena gjorde det svårspelat på sina håll, med en nyskottad plan och en påtaglig snöyra väljer jag därmed att ta med detta i beaktning en smula när jag sätter mina spelarbetyg.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

Sergio Romero: 7

Vår argentinska andramålvakt stod för en fin insats mellan stolparna och höll nollan ännu en gång i de inhemska cuperna. Tog vad han skulle och lite till. Kan ibland önska mer med bollen vid fötterna, men han är främst på planen för att rädda bollar. Det gjorde han mycket bra.

Antonio Valencia: 5,5

Defensivt inget att klaga på. Offensivt måste Valencia bidra med mer än han gjort det senaste. Vi behöver få tillbaka den ostoppbara ångvält som tog sig fram oavsett metod tidigare under säsongen. United behöver mer och bättre leverans in i boxen.

Eric Bailly: 6

Fortsätter att spela stabilt. Missade bollen efter att ha stött framåt i matchens inledande minuter, vilket sedermera gav Brighton ett hyfsat läge. Spelade sedan upp sig och fortsatte visa prov på varför han är vår bästa mittback, trots en tystare match den här gången.

Chris Smalling: 6

Jag måste säga att Smalling har spelat upp sig sedan Eric Bailly klev in vid hans sida. Gör inget märkvärdigt i matchen men är solid och bedöms därmed som godkänd.

Luke Shaw: 5,5

Utbytt 45′. Luke, Luke, Luke… Var ska vi börja? Efter att äntligen ha fått chansen i startelvan igen tyckte jag att det gick helt okej under de inledande 45 minuterna. Tillräckligt bra för att få fortsätta spela åtminstone. Men, när andra halvlek skulle dra igång visade det sig att Ashley Young stod redo att ersätta sin landsman, vilket betydde att Shaw hade bytts ut redan i paus.

Mourinho menade efter matchen att bytet berodde på att varken han eller Valencia gjort vad de skulle på sina kanter, men att Valencia dock bidrog defensivt, därav byttes Shaw ut. Frågan är nu om 22-åringen ens får spela mer den här säsongen. Oavsett bör han nog söka efter ny klubb snarast, tyvärr.

Embed from Getty Images

Scott McTominay: 4,5

McTominay har fått allt mer speltid under säsongen och har mestadels gjort det bra. Mot Brighton gjorde han dock förmodligen sin sämsta match för seniorlaget. Tappade boll, förlorade närkamper och spelade bort passning efter passning. McTominay har det tydligt fortsatt svårt när han behöver vara produktiv med bollen i sin ägo.

Nemanja Matic: 7

Hade det också svårt i vissa tillfällen med att pricka rätt med passningar och mottagningar. Vann dock en del boll och ligger som vanligt sällan fel i positionsspelet. Lämnar matchen med ett mål och en framspelning, när skedde det senast egentligen? Efter att fint ha spelat fram Lukaku i den 37:e minuten som enkelt kunde nicka in 1-0, satte han sedan själv 2-0-målet med pannan i den andra halvleken. Betyget blir därefter.

Embed from Getty Images

Juan Mata: 6

Utbytt 74′. Jag gillar Mata och tycker generellt att han gör det bra. Han bidrar oerhört mycket med sin trygga passningsfot och sitt oberäkneliga rörelsemönster. Han behöver dock bidra med mer poäng men framförallt avgörande passningar. Det är tyvärr lite för sällan som Mata står för den utslagsgivande bollen. Men, Uniteds anfallsspel flyter på klart bättre med spanjoren på planen än utan honom.

Jesse Lingard: 5,5

Utbytt 89′. Det händer tyvärr för lite när Lingard har bollen och han hade det väldigt svårt att bidra under matchen mot Brighton. Rör sig bra men hotar sällan. Gör inte bort sig på något vis, men väljer i princip alltid det enkla vilket sällan hotar motståndarna. Enda gången han inte valde det enkla, då försökte han dribbla sig igenom fem motståndare och tappade bollen vilket givetvis var ett felbeslut.

Anthony Martial: 6

Fortsatt tydligt att Martial borde vara huvudvalet till vänster i anfallet. Hotar ofta med sina löpningar både med och utan boll. Fick inte riktigt till det där sista idag, men intentionerna finns där. Väggade sig otroligt elegant igenom tillsammans med Mata i den första halvleken, en aktion som förtjänade ett bättre öde.

Romelu Lukaku: 7

Lukaku stod ytterligare för en mycket fin match i United-tröjan. Har tagit stora kliv under säsongen och lägger därtill även med en målproduktion som varit mycket bra de senaste veckorna. Sju mål och två assist på de nio senaste matcherna talar sitt tydliga språk. Fortsätt med detta, Big Rom!

Embed from Getty Images

Ashley Young: 5,5

Inbytt 45′. Det gjorde varken från eller till på vänsterkanten när Ashley Young ersatte Luke Shaw. Personligen tycker jag inte att det gjorde någon större skillnad och jag kan verkligen inte förstå mig på Mourinhos val i den här frågan. Young gör absolut inte bort sig, men jag ser heller inte vad det är han gör så bra i match efter match som rättfärdigar dessa beslut. Står för en assist efter att ha skickat in en frispark till Matic som enkelt nickade in 2-0.

Marcus Rashford: N/A

Inbytt 74′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Marouane Fellaini: N/A

Inbytt 89′. Spelade för kort tid för att betygsättas.