Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Juventus rycker i Martial; Priser intakta; Juniorerna vann stort

Embed from Getty Images

Manchester Uniteds ligamöte med Swansea hemma på Old Trafford är dryga två dygn bort. Landslagsuppehållen tenderar alltid att kännas som ökenvandringar och på lördag har det gått prick två veckor sedan United spelade match senast. Då slog man ut Brighton ur FA-cupen. I nyhetssvepet noterat vi att det ryktas om Italien för Anthony Martial, att biljettpriserna inte stiger och att juniorerna fortsätter spela bra. 

Anthony och den gamla damen

Långdansen kring Anthony Martial och hans vara eller icke vara i Manchester United tenderar att fortsätta. Förhandlingarna om ett nytt kontrakt har hittills inte burit frukt och fransmannens ordinarie avtal löper de facto ut nästa sommar. I avtalet finns ett optionsår, men surret kring Martial har sagt att förhandlingarna gått trögt och att United inte gjort mycket för att skynda på dem. Nu rapporterar Talksport, som i sin tur hänvisar till italienska Tuttosport, att Juventus är i långt gångna förhandlingar med Martial. Enligt rapporterna ska Martial finnas högst upp på Juves önskelista och förhoppningen är att affären ska gå i lås innan sommarens VM. Det är inte första gången Martial sägs vara på väg till Juventus, och även om rapporterna är något knapphändiga får vi se det som högst beklagligt att United inte lyckats få till en förlängning av kontraktet under vintern.

Embed from Getty Images

Biljettpriserna intakta?

Ska vi tro rapporteringen på Twitter så kommer säsongkortspriserna på Old Trafford för säsongen 2018/19 att vara de samma som under pågående säsong. Nyheten för nästa säsong lär ska vara reducerade biljettpriser på Stretford End för 18-25-åringar. Manchester United har inte bekräftat nyheten, men skulle det stämma så betyder det sju raka säsonger med bibehållna priser.

Juniorerna i semifinal

Manchester Uniteds juniorer deltar, som vi tidigare rapporterat om, i Dallas Cup på andra sidan Atlanten. Det tenderar att gå rätt hyfsat, och nu är laget framme i semifinal. Detta efter en förkrossande 8-0-seger mot Higashi Fukuoka. Nishan Burkart stod för ett hattrick, medan Joshua Bouhi och Mason Greenwood klippte in två mål var. Di’Shon Bernard stod för det åttonde målet när han nickade in en hörna. Målet var Bernards första för United. Nu väntar Arsenal i semifinal på fredag. Vinnaren där får ta sig an mexikanskt motstånd i finalen, då Tigres och Monterrey gör upp i den andra semin.

Ny klubbsekreterare klar, Director of football på väg

Sedan John Alexanders pensionering från posten som klubbsekreterare har posten varit vakant hos Manchester United. Nu rapporterar Manchester Evening News att United utsett Rebecca Britain till ny sekreterare och att en så kallad director of football också ska vara på väg in. Meningen, enligt MEN, är att Britain ska rapportera direkt till den nya direktören, medan akademin förväntas göra det samma. Precis som sin föregångare Alexander kommer Britain närmast från Tottenham och hon blir, förutom den första kvinnliga sekreteraren hos United, den blott sjätte personen att inneha posten sedan 1926. United sägs se Alexanders pensionering som en möjlighet till förändring och ska, även det enligt MEN, ha insett betydelsen av en ny post i klubbledningen. Vem som är tilltänkt som direktör är inte känt.

Embed from Getty Images

Den här dagen…

…för fyra år sedan gjorde Juan Mata sitt första mål för Manchester United.