Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United är bättre än lagen bakom; Pogba har inga problem med Mourinho

För Manchester United vänds nu fokus mot Manchesterderbyt på lördag. Fortfarande finns det lite att behandla efter segern mot Swansea i lördags.

Det är Paul Pogba och José Mourinho som dominerar diskussionen.

Pogba har inga problem med Mourinho

“Det finns inga problem med Mourinho,” säger Paul Pogba enligt Guardian.

“Det är inte jag som tar ut laget. Fråga tränaren om du vill veta varför jag spelar mindre. Jag respekterar hans val. Det är sant att [jag] aldrig [har bänkats] men det kan stärka mig. Du måste gå igenom såna här perioder för att bli starkare.”

Funderar Pogba på att lämna United? “Det är för tidigt att säga. Situationen kan förändras.”

José Mourinho tycker att Pogba gjorde en bra match, i alla fall i första halvlek.

“Jag tycker att han spelade som laget,” sa managern. “Laget spelade väldigt bra i första halvlek, han spelade väldigt bra i första halvlek. I andra halvlek blev laget lite sämre och Paul blev också lite sämre. Men han spelade 90 minuter i Ryssland och det är normalt att bli sämre, som laget.”

Mourinho: Vi förtjänar att sluta tvåa

Efter segern i lördags fick José Mourinho frågor om Manchesterderbyt. Han ville dock inte prata om den matchen redan då och sa att han inte har börjat tänka på derbyt än.

“Manchester city är inte viktiga för mig. Det som är viktigt för mig är att vi sedan vi tappade förstaplatsen och blev tvåa har vi stannat där hela säsongen. Vi förtjänar att sluta tvåa.

“Trots vad ni kan säga, kritiken ni kan komma med. Ni säger att trean, fyran, femman och sexan är bättre än oss men de är inte bättre än oss. De är inte bättre än oss, för vi har fler poäng än dem. Så vi kommer att slåss för att sluta tvåa.”

Två Mourinho på bänken

Michael Carrick gjorde tränardebut i lördags, då han tog plats på avbytarbänken som en i José Mourinhos ledarstab.

Carrick var emellertid inte det enda nya ansiktet i tränarstaben. På bänken satt också José Mourinhos son José Mourinho Jr, kallad Zuca i familjen. Men där Carrick sannolikt kommer att vara ett permanent inslag på bänken nästa säsong var det en engångsföreteelse för Zuca.

Nu studerar Zuca. Han satsar kanske också på en karriär som fotbollsmålvakt. Men sedan han friställdes av Fulham i somras har han varit klubblös.

Pardew lämnar West Brom

Alan Pardew lär vi, tack och lov, aldrig få se på Manchester Uniteds avbytarbänk. I fortsättningen kommer kommer vi heller inte att få se honom på West Bromwich Albions avbytarbänk. Idag meddelar West Brom att Pardew lämnar klubben. Det beskrivs som ett ömsesidigt beslut men rimligen fick han sparken.

Efter segern mot Liverpool i FA-cupen i slutet på januari har West Brom radat upp nio raka förluster. De är hjälplöst sist i tabellen med tio poäng upp till säker mark.

Darren Moore tar över ansvaret för laget tills vidare.

Grattis Teddy

Idag gratulerar vi Teddy Sheringham på födelsedagen.

Res med oss till Manchester!