Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Guardiola: Jag blev erbjuden att köpa Pogba och Mkhitaryan

Vi nås på fredagen av uppseendeväckande kommentarer från Manchester citys manager Pep Guardiola. Spanjoren påstår att han i januari blev erbjuden att värva Paul Pogba och Henrikh Mkhitaryan.

Mino Raiola, agent till både Pogba och Mkhitaryan och även Zlatan Ibrahimovic, ska nyligen ha sagt att Guardiola är “en fegis” och “en hund”. Guardiola fick idag en fråga om Raiolas kommentarer.

“Jag kommer att svara en annan dag, idag före matchen kommer jag inte göra det. Jag kunde svara honom,” svarade Guardiola. Som sedan inte kunde vara tyst.

“Jag har en fråga. Jag kommer att svara honom. Kom igen. Okej.

“Så jag förstår inte varför jag är så… Jag håller med honom. Jag är inte… Slutligen upptäcker folk mina hemligheter. Jag är en dålig person. Jag är en fegis. Så jag förstår inte varför jag är en så dålig person. Jag pratar aldrig med honom, så han påverkar mina åsikter, så jag vet inte kanske för Ibra förklarar många saker om mig. Men vara som kille. Som för två månader sedan erbjöd mig Mkhitaryan och Pogba att spela med oss. Varför?”

För två månader sedan?

“Ja. Varför erbjöd han, intresserade han Pogba och Mkhitaryan att spela med oss. Så jag är en [otydligt] kille. Så han måste skydda sina spelare. Han måste veta, han kan inte ta sina spelare till en kille som mig, som en hund. Och att jämföra med en hund är illa, det är inte bra. Han måste respektera hundarna.”

Guardiola säger sedan att han tackade nej till erbjudandet, då Pogba skulle vara för dyr.

När Guardiolas kommentarer dök upp kom ett kryptiskt svar från Paul Pogba.

Och Mino Raiola har svarat: “Jag pratade aldrig med honom. Och jag erbjuder spelare inte till honom men till Manchester city. Som är en fantastisk klubb med en fantastisk manager. Vilka jag pratar om kommer jag inte kommentera, det lämnar jag till klubbens ansvar.”

United ska till BBC ha svarat att de inte skulle ha sålt Pogba till Manchester city.

Minst sagt uppseendeväckande kommentarer från Manchester citys manager.

Res med oss till Manchester!