Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Martial på väg bort; Sam & Max Johnstone; Månadens mål

Dagenes nyheter innefattar mestadels rykten kring Anthony Martial. I övrigt har United bekräftat försäsongsturnering till sommaren och månadens mål har korats.

Martial på väg bort?

Anthony Martial är den spelare i truppen som stått för näst flest poäng, 21 st (Lukaku 34 st). Han har vunnit priset som månadens spelare för United hela tre gånger under säsongen och är en av de största fanfavoriterna. Detta till trots har nu Mohamed Bouhafsi, på den franska tidningen RMC, kommit med uppgifter gällande att Anthony Martial vill lämna Manchester United i sommar.

RMC och framförallt Mohamed Bouhafsi får generellt sett ses som väldigt pålitliga källor, speciellt vad gäller franska lag och spelare. Skulle detta visa sig vara sant, skulle jag personligen och majoriteten av klubbens supportrar bli sanslöst besvikna på klubben. Martial är 22 år, besitter en råtalang utan dess like och har gång på gång visat vilken stor framtid han har framför sig.

Sedan Alexis Sanchez värvades har speltiden för Martial bara minskat och minskat. Jag säger inte att värvningen av chilenaren var felaktig, men om den ger en sådan förödande effekt på vår kanske största talang, då har Mourinho och klubben sannerligen satt sig i skiten, rent ut sagt.

Ed Malyon, på The Independent, menar dock att Anthony Martials förstaval är att stanna i klubben. Problemet handlar dock om speltiden och vad Mourinhos planer är för sommaren vad gäller spelarköp offensivt. Enligt Independent skall ”franska källor” påstå att Martial tackat nej till ett kontrakt av United, medan tidningens egna källor kring fransmannen menar att han visst vill stanna i klubben. Att det helt enkelt skall vara hans förstaval att bli kvar, med en reservation för säkrad speltid, får vi anta.

Juventus, PSG, Atletico Madrid och Tottenham skall alla vara intresserade om fransmannens beslut blir att lämna United, menar Independent.

Nedan följer ett par tweets som jag personligen, och troligen många andra, tycker sätter ord på känslorna på ett mycket bra sätt.

Förhoppningsvis handlar det hela om att Martials agent, via franska RMC, vill sätta press på United i kontraktsförhandlingarna. Och ingenting annat. Mourinho har tidigare påtalat ett flertal gånger att han inte kommer värva någon offensiv spelare i sommar och att han är nöjd med vad han har. Martials nuvarande kontrakt med klubben går ut sommaren 2019.

Att förlora Martial skulle garanterat visa sig vara förödande i framtiden. För tillfället kan vi inte annat än att följa rapporterna och hoppas på antingen det ena eller det andra. Förmodligen kommer det att svänga ett antal gånger fram och tillbaka innan något är klart.

Försäsongsturnering bekräftad

Manchester United gick under dagen ut och bekräftade vad som inte varit en allt för välbehållen hemlighet – sitt deltagande i International Champions Cup. Turneringen äger rum under försäsongen i USA, vilket tidigare bekräftats av klubben.

Sam & Max Johnstone

I en intervju med The Guardian berättar Sam Johnstone om tiden i Aston Villa och sina framtidsplaner.

”Om du lämnar, då är den stora nackdelen att du inte har klarat det (att ta plats i A-laget) trots att du varit där sedan du var 10”, berättar Johnstone om tankarna kring hans vara eller icke vara i United.

”Jag skulle gärna ha klarat det. Men du har världens bästa målvakt, David de Gea, i klubben och du kan inte vänta för alltid. Du inser att du kanske måste följa exemplet av någon som Michael Keane, som gick till Burnley och har gått från styrka till styrka (med Everton och England)”, berättar 25-åringen.

Embed from Getty Images

The Guardian berättar också att Sams yngre bror, Max Johnstone (19 år), har blivit frisläppt av klubben. Han tillbringade 2 år i Uniteds ungdomslag. Detta bekräftades av storebror Sam i intervjun med tidningen.

Månadens mål – Mars

Nemanja Matics 3-2-mål mot Crystal Palace har bivit utsett till månadens mål i United. Slå på videon nedan, och njut.

Alexis + Old Trafford = kärlek

Alexis Sanchez njuter av sitt (relativt) nya hem, Old Trafford. Videon kommer från chilenarens instagram-konto.

https://twitter.com/utdxtra/status/983721087765753856