Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United kan bli hemlösa om Old Trafford byggs ut; holländare till Soccer Aid

Old Traffords framtid diskuteras av Uniteds VD Richard Arnold. Klubben vill bygga ut arenan men det är en komplicerad affär.

I andra nyheter noterar vi att Edwin van der Sar och Jaap Stam återvänder till Old Trafford, för att spela Soccer Aid i sommar.

Dessutom firar vi älskade Eric Baillys födelsedag.

Att bygga ut Old Trafford kan lämna United hemlösa

Manchester United kommer att bygga ut Old Trafford ”en dag”, det lovar klubbens VD Richard Arnold i en intervju med United We Stand. Tillsammans med vice verkställande ordförande Ed Woodward är det Arnold som har huvudansvaret för den dagliga driften av klubben.

Ska Old Trafford byggas ut så är det Sir Bobby Charlton Stand (tidigare South Stand) som kommer att bli större. Old Traffords södra läktare har bara ett etage medan den norra läktaren har tre etage och de båda kortsidorna två. När Sir Bobby Charlton Stand byggs ut kommer publikkapaciteten att ökas till 88 000.

Att bygga ut är dock komplicerat, säger Arnold och det är inte självklart att det finns en lösning där United kan fortsätta spela på Old Trafford under bygget.

”[South Stand] är intryckt på en ganska liten landbit mellan planen och den primära järnvägen mellan Manchester och Liverpool. Det finns inte mycket utrymme på endera sida av läktaren, vilket betyder att det är en väldigt komplex ingenjörsutmaning att leverera. Det skulle vara en utmaning under flera säsonger och det är inte givet att det finns ett sätt att göra det som inte renderar oss hemlösa.”

Medan Tottenham, och eventuellt även Chelsea, kan nyttja Wembley under arenabyggen finns ingen sådan möjlighet i närheten av Manchester.

Så det förefaller fortfarande dröja innan Old Trafford byggs ut. När så sker är det emellertid troligt att arenans exteriör kommer att målas röd och svart. Arnold lovar dock att Glazerfamiljen, som äger United, vill bygga ut arenan, så frågan är trots allt när och inte om.

En ytterligare utökning av kapaciteten kan ske om safe standing introduceras, något United önskar.

”Vi har pushat för det, men vi måste passa in det i omgivningen vi är i,” säger Arnold.

Hoppet om safe standing fick dock ett bakslag tidigare i veckan, då West Brom fick avslag på sin önskan att skapa en ståplatsläktare på The Hawthorns.

Stam och Van der Sar till Soccer Aid

I sommar, den 10 juni för att vara exakt, spelas Soccer Aid på Old Trafford. Det står nu klart att Edwin van der Sar och Jaap Stam kommer att spela i den matchen.

United – city 4-2

Det har varit mycket Manchesterderby den här veckan. Så varför inte lite till. Idag är det nämligen två år sedan som United vann mot city med 4-2 på Old Trafford.

Grattis, Eric Bailly

Idag fyller älskade Eric Bailly år.