Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Bournemouth – Manchester United

Imorgon tar Bournemouth emot Manchester United på Vitality Stadium. Andraplatsen i ligan skall befästas och många spelare behöver visa varför de är värda en startplats i helgens semifinal av FA-cupen. Låt oss hoppas på betydligt mer underhållning än senast mot West Bromwich.

Manchester United

Usch och fy! Matchen senast medför enbart deppiga tankar och minnen, låt oss därför se framåt mot lördagens FA-cup semifinal. Och visst ska Bournemouth besegras på bortaplan först, men fokus är ändå helt och hållet på enda kvarvarande titelmöjligheten och en potentiell cupseger på Wembley i maj. Bournemouth står som sagt för motståndet innan detta och efter det oerhört negativa resultatet senast kan matchen fungera som en direkt avgörande faktor om vilka som ens är värda att starta matchen på lördag – i alla fall om man skall tro det Mourinho säger.

José Mourinho har i början av veckan varit ute och orerat kring laget och att vissa spelare inte kommer att få spela semifinalen mot Spurs på lördag efter senaste insatsen mot West Bromwich. Paul Pogba lär känna sig träffad av dessa uttalanden då han också blev utbytt tidigt in i andra halvleken efter en allt annat än bra insats på planen. Han var dock inte ensam om att inte prestera på topp i söndags, och det finns nog ett gäng spelare som i morgondagens match kommer behöva visa varför de skall vara värda att satsa på från start på Wembley. Morgondagens startelva är därför mer intressant på förhand, än på länge, då man inte vet hur Mourinho kommer resonera.

Embed from Getty Images

Ska de underpresterande stjärnorna från senast få ännu en chans att visa varför de är värda en startplats eller vilas de och istället får visa vilja på träningar under resten av veckan? Eller får vi se en förändrad startelva med flera ändringar jämfört med de som startade senast och i stormatchen mot City? Pogba, Alexis, Rashford och kanske framförallt Anthony Martial är några av de namn som nog gärna vill spela matchen på lördag men som samtidigt inte kan vara säkra på sin plats i laget eller sin framtid. Rykten börjar spridas om försäljningar till Italien för Martial och vem vet vad som händer med Pogba. Rykten är rykten, men det vore inte konstigt om både Martial och Pogba funderar över sin framtid när Mourinho lär få fortsatt förtroende ytterligare en säsong där de fortsatt lär få förhålla sig till negativ taktik och tveksam behandling av sin tränare.

Får Luke Shaw chansen från start och Ashley Young vilas? Får Rashford chansen att visa vad han går för? Scott McTominay före Pogba? Frågorna är många.

Möjlig startelva:
DDG
Valencia – Smalling – Lindelöf – Shaw
McTominay – Matic
Martial – Lingard – Rashford
Lukaku

Bournemouth

Hemma på Vitality Stadium har ”The Cherries” ett hyfsat facit, förutom förluster mot topplagen som förväntat har de få förluster och är inget lag som ger upp. I matchen mot Crystal Palace var det Junior Stanislas som i 89:e minuten kvitterade matchen, mot Watford kvitterade Jermain Defoe på övertid, mot WBA avgjorde Stanislas på nytt i 89:e och Dan Gosling kvitterade mot Newcastle i slutminuterna. Sådär har det sett ut senaste månaderna, vilket tyder på ett lag som tror på sin egen förmåga att köra på tills domaren blåser och påfallande ofta också lyckas med det. Ett imponerande arbete av tränaren, Eddie Howe, återigen och som lyckas hålla lagen från sydkusten uppe ännu en säsong.

För närvarande huserar de på 11:e plats i tabellen och bör inte ha någon oro för att blanda sig in i någon bottenstrid. Mestadels på grund av att de redan har 10 poäng mer än Southampton på nuvarande 18:e plats. Kvarvarande spelschemat ser dock lurigt ut. De har spelat in 38 poäng och har efter United kvar att spela: Southampton (B), Swansea (H) och avslutar mot Burnley på Turf Moor. De möter alltså två lag direkt inblandade i striden om att få vara kvar i Premier League samt Burnley som kämpar för spel i Europa nästa säsong. Och United då, som man för närvarande inte vet vad de kämpar för.

Även om spelschemat ser klurigt ut så har Bournemouth ett par spelare som gör skillnad i matcherna, däribland Joshua King, Callum Wilson, Jermain Defoe (när han inte är skadad) och Jordon Ibe (när han är på humör).

Spännande att i sommar följa vad som händer i Bournemouth och om Eddie Howe fortsätter ännu en säsong? Mer ”attraktiva” jobbmöjligheter så som t.ex. Everton kan komma att vara lediga och undrar då vad Howe prioriterar – möjligheten att bygga vidare med trygga Bournemouth eller testa sina vingar högre upp i tabellen?

Möjlig startelva:
Begovic
Francis – S. Cook – Ake – Daniels
Fraser – L. Cook – Gosling – Ibe
King – Defoe

Historik

När lagen möttes på Old Trafford i december, närmare bestämt på luciadagen, avgjorde Romelu Lukaku matchen med mål i första halvleken. Inte en match man har allra närmast på näthinnan eller närminnet för sin kvalitet.

Matchfakta

Bournemouth
Manchester United

Matchinformation

Turnering: Premier League, omgång 35
Tid: Onsdagen den 18 april 2018, 20.45
Plats: Dean Court, Bournemouth
Teve: Viasat Sport Premium, Viaplay

Manchester United

Skador:

  • Romero (skadad, inget datum)
Tveksamma:

  • inga tveksamma
Avstängda:

  • inga avstängda
Position: 2:a22-5-663-2671
Borta:4:e9-3-428-1830
Bästa målskytt: Lukaku (15)
Disciplin: 58 GK, 1 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
V 10/3 LiverpoolHPL 2-1
F 13/3 SevillaHCL 1-2
V 17/3 BrightonHFA 2-0
V 31/3 SwanseaHPL 2-0
V 7/4 Man cityBPL 3-2
F 15/4 West BromHPL 0-1

Bournemouth

Skador:

  • Mings (matchform, maj)
  • Smith (knä, maj)
  • Stanislas (knä, augusti)
Tveksamma:

  • inga tveksamma
Avstängda:

  • inga avstängda
Position: 11:e9-11-1441-5638
Hemma:13:e6-5-625-2823
Bästa målskytt: Wilson (7)
Disciplin: 50 GK, 1 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
O 3/3 LeicesterBPL 1-1
F 11/3 TottenhamHPL 1-4
V 17/3 West BromHPL 2-1
O 31/3 WatfordBPL 2-2
O 7/4 C PalaceHPL 2-2
F 14/4 LiverpoolBPL 0-3

United mot Bournemouth

Totalt: 13 8-3-2 26-11
Premier League: 5 3-1-1 9-5
Borta: 6 2-2-2 9-9
SENASTE MÖTENA
V2016-05-17HPL3-1
V2016-08-14BPL3-1
O2017-03-04HPL1-1
V2017-12-13HPL1-0
SENASTE BORTAMATCHER
F1984-01-07BFA0-2
O1989-02-18BFA1-1
F2015-12-12BPL1-2
V2016-08-14BPL3-1

Domare: Graham Scott

Assisterande: Hatzidakis, Lennard, fjärdedomare: Marriner.
M
PL 2017/18: 17 38 0 1 4
PL 2016/17: 8 22 1 1 2
PL totalt: 30 82 1 3 8
Snitt (2016-18): 2,4 0,04 0,08 0,24
Alla domare 2016/17: 3,6 0,05 0,06 0,21
M V O F
Dömt United: 2 2 0 0
Dömt Bournemouth: 12 6 3 3