Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Manchester United – Tottenham 2-1

Embed from Getty Images

I en svängig semifinal kunde Manchester United till sist slå ut Tottenham ur FA-cupen. Matchen slutade 2-1 efter mål av Alexis Sanchez och Ander Herrera. Paul Pogba samt just nämnda Alexis Sanchez och Ander Herrera förtjänar mycket beröm efter fina insatser, tillsammans med flertalet andra.

Manchester United kan nu ta sin 13:e titel i FA-cupen. Finalen spelas den 19/5, återigen på Wembley, mot antingen Chelsea eller Southampton (som spelar sin semifinal imorgon, söndag).

Startelvan

Efter den senare tidens blandade prestationer var startelvan mer oviss än på länge. Vissa spelare, “Mourinho-spelarna”, var givna. I övrigt var det svårt att sia vilka spelare som skulle få chansen. När laguppställningarna till sist släpptes med en timma kvar till matchstart, fick vi blandade reaktioner bland supportrarna.

Var är Eric Bailly? Varför startar Jesse Lingard? Förtjänar Alexis Sanchez verkligen en plats i elvan? Frågorna var många. Det vi kan konstatera är att Bailly uppenbarligen har någon form av skada/problem, Alexis är gjuten i laget enligt Mourinho och att Jesse Lingard åter fått chansen på Wembley. Där har han ju presterat förr.

Få kan i efterhand klaga nämnvärt på laguttagningen. Spelarna följde till synes matchplanen beundransvärt, vilket resulterade i en viktig seger och en final i maj.

Wembley, Wembley…

Under den första halvleken på nationalarenan fick vi se en tämligen svängig historia. United parkerade inte bussen, för en gångs skull, och vi fick se chanser åt båda håll. I den elfte minuten hittade mittbacken Davinson Sanches ut med bollen på kanten till Christian Eriksen, som i sin tur spelade in säkert till Dele Alli som petade in bollen i öppet mål. Stora frågetecken på Smallings och Valencias agerande där, som både blev bolltittande och lät Dele Alli springa sig fri.

United spelade upp sig efter målet och kvitterade rättvist, i mina ögon, efter 24 minuter. Paul Pogba vann enkelt en närkamp högt upp i banan mot Moussa Dembele (som jag på riktigt aldrig sett förlora en axel-mot-axel-duell tidigare), och hittade sedan magnifikt in till Alexis Sanchez som på ett oerhört vackert sätt lyckades styra in bollen i målvakten Vorms högra hörn med pannan.

Embed from Getty Images

Halvleken fortsatte sedan med en hel del känslor, några individuellt fina prestationer och en del halvchanser åt vardera håll. Tottenham lyckades i det allra sista försöket innan halvtidsvilan att pricka stolpen efter att skottet styrts via Chris Smalling.

Den andra halvleken tog till en början vid där den första slutade. Men så, i den 62:a minuten, lyckas United med en oerhört väl utförd omställning. Alexis tog sig förbi på vänsterkanten och hittade in med en hård passning mot Lukaku centralt utanför straffområdet. Belgaren lyckades (komiskt nog) inte med förstatouchen, som istället blev en perfekt avvägd skarv till Ander Herrera som stegade fram och dundrade in 2-1.

United klev sedan, som så många gånger förr, tillbaka ett snäpp i banan och hotade istället med snabba omställningar. Tottenham hade väldigt svårt att hitta igenom det röda försvarsblocket och fick till sist se sig besegrat. Allt som allt en jämn match där United (och Mourinho) var smartare än sin motståndare och gick vidare rättvist, i min mening.

Embed from Getty Images

Manchester United riskerade att få en fortsättning av säsongen utan något nämnvärt att spela för. Andraplatsen i all “ära”, men en cupfinal slår så mycket högre. Tvåa i ligan och en seger i FA-cupen skulle rent resultatmässigt få ses som en godkänd säsong. Spelet har varit kritiserat (och det välförtjänt) under säsongen, men en dag som denna låter vi det vara osagt och ser till att njuta av segerns sötma!

Res med oss till Manchester!