Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Pogba och Martial stannar; ung slovak signerar; Wenger nobbade United

Manchester United laddar för morgondagens match mot Arsenal och passar samtidigt på att fira Juan Matas födelsedag. För José Mourinho handlar det emellertid redan om nästa säsong. Flera av spelarna i dagens trupp ska ha fått beskedet att de måste prestera under säsongsavslutningen om de ska ha en framtid i United.

Samtidigt säger Arsène Wenger att han nobbade United.

Martial och Pogba stannar

”Spelare som lämnar och som spelar för sin framtid på Old Trafford kommer att dominera narrativet på Old Trafford under säsongens sista veckor,” skriver Andy Mitten.

Några av spelarna i truppen spelar för sin framtid i United, vilket José Mourinho ska ha berättat för dem. För vissa, som Daley Blind och Matteo Darmian, är det dock redan kört. Samtidigt kommer Michael Carrick att lämna och det förefaller också vara givet att Marouane Fellaini kommer att söka lyckan annorstädes.

Anthony Martial och Paul Pogba förväntas stanna i United. Nästa säsong krävs dock att de regelbundet presterar på en högre nivå än vad som har varit fallet den här säsongen.

När det gäller potentiella nyförvärv kommer Mitten med en lång lista och det är namn vi har hört förr. Ryan Sessegnon (Fulham), Danny Rose (Tottenham), Fred (Shakhtar Donetsk) och Willian (Chelsea) ska vara spelare som United har koll på.

Duncan Castles passar på att addera Freiburgs unga turkiska mittback Caglar Söyüncü till listan. Ska vi tro på Castles – han har bra koll på Mourinho men också en tendens att svinga vilt – så önskar Uniteds manager så många som fyra nya försvarare i sommar.

En spelare som redan har signerat för United är den högt rankade slovakiska mittfältaren Martin Svidersky. Detta är dock inget namn för nästa säsong, då Svidersky bara är 15 år gammal.

Årsmöte den 12 juni

Manchester United kommer att hålla årsmöte för aktieägare den 12 juni.

Wenger nobbade United

På sin presskonferens inför matchen morgondagens match bekräftade Arsène Wenger att han 2002 var i samtal om att ta över United. Det var ju tänkt att Sir Alex Ferguson skulle sluta efter säsongen 2001/02 och Martin Edwards, som då bestämde i United, har sagt att han var i samtal med Wenger.

”Nej, [jag ångrar mig inte],” säger Wenger. ”Arsenal är mitt livs kärlek. Jag tackade nej till många klubbar för att stanna här. Jag ångrar inte det.”

Men du var i samtal med Edwards?

”Ja, jag pratar med alla. Ja, jag träffade Martin Edwards. Många människor kom för att träffa mig i mitt hem.”

På en fråga om han kommer att vila imorgon svarade Wenger undvikande.

Mata fyller år

Idag säger vi grattis till Juan Mata. Det är nämligen hans födelsedag.

Huruvida Mata får en startplats mot Arsenal i födelsedagspresent av José Mourinho återstår att se. Mata var utanför truppen mot Bournemouth och satt sedan på bänken i hela matchen mot Tottenham.