Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Försiktigt positivt om Fergie; Galbraith sköt månadens mål

Fortfarande är det Sir Alex Fergusons hälsa som dominerar Manchester United-världen. Idag nås vi av försiktigt positiva, om än obekräftade, rapporter.

Med anledning av Fergusons hälsa har United, på Adidas önskan, valt att skjuta upp lanseringen av säsongens tredjeställ. Det skulle egentligen ha lanserats imorgon men kommer nu att lanseras först på fredag.

Ferguson sitter upp och pratar

Källorna är långt ifrån de trovärdigaste som går att hitta men när det gäller positiva nyheter om Sir Alex Ferguson så greppar vi dem förstås med bägge händerna. Det är Daily Mail och Sun som nu rapporterar att Ferguson ska ha vaknat ur sin koma. Dessutom ska han nu kunna sitta upp och prata.

Prognosen sägs vara positiv och de som är närmast Ferguson uppges vara försiktigt optimistiska. Vi betonar dock att uppgifterna är obekräftade. Uniteds meddelande i lördags är fortfarande den enda officiella kommunikationen.

I alla omständigheter har Ferguson en lång väg att vandra. Såvitt jag förstår det hela (jag har verkligen ingen expertkompetens på området) var de första dagarna efter operationen de mest kritiska. Det kan dock dröja flera veckor innan det går att säga något säkert.

Carrick om Ferguson

Michael Carrick fick igår prata om sin boss i MUTV.

”Jag var förkrossad,” säger Carrick. ”Jag fick ett sms i lördags kväll och kunde inte riktigt förstå det. Det sjönk inte riktigt in. Jag var bara förkrossad.

”Det var en sådan gång då du börjar höra olika saker, vilket är ganska farligt och ganska störande. Jag höll mig bara lugn och pratade med några människor i klubben för att få information om hur det går för honom.

”Hela världen visade sitt stöd och jag vara bara orolig för honom, som en före detta manager och en vän, som han var till alla. Det var den effekten han hade på alla. Han betyder mycket för mig, som han gör för den här klubben.

”Det var en tuff kväll i lördags och vi väntade på positiva nyheter. Vi alla bad för honom och tänkte på honom, Cathy och hans familj. Det är en tuff tid för alla men jag tänker positiva tankar och hoppas att han klarar sig.”

Stödet för Ferguson har varit enormt, från alla håll och kanter.

”Det visar bara mannens kännetecken och respekten han hade,” fortsätter Carrick. ”Hela fotbollsvärlden är otrolig men utanför det också, från alla världens hörn och olika stadier i livet har folk visat sitt stöd. Det är den effekten han har haft på folk.”

Blandade fotbollsnyheter

Vi tar några nyheter som inte är direkt Manchester United-relaterade. Över på Telegraph rapporteras om problem på Wembley.

På Times påstås det att hemliga uppgörelser förbjuder matcher mellan topp 6-lagen i Premier League i den första och sista omgången.

Vi noterar också att säsongens 39:e viktigaste Premier League-match spelas ikväll (Manchester Uniteds 38 matcher är givetvis de 38 viktigaste). Detta då Swansea tar emot Southampton i en ödesmatch i bottenstriden. Swansea är under strecket, på sämre målskillnad än Southampton över strecket. Med största sannolikhet gör ett av lagen sällskap med West Brom och Stoke i Championship nästa säsong.

Ja, West Brom har en teoretisk chans att klara kontraktet och Huddersfield riskerar också nedflyttning, men det ska väldigt mycket till.

De nedflyttade lagen kommer att ersättas av Wolves, Cardiff och laget som vinner playoff.

Galbraith sköt månadens mål

Det hör inte till vanligheterna att ett mål i juniorlaget utses till månadens mål. Men det är vad som skedde i april, då Ethan Galbraiths kanon mot Manchester city röstades fram som Uniteds bästa mål.

Robsons sista match

Avslutningsvis idag noterar vi att Bryan Robson den här dagen 1994 gjorde sin sista match för Manchester United.