Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – Watford 1-0

Embed from Getty Images

Manchester United har spelat klart i Premier League för den här säsongen. Vi vet, om inget högst oväntat händer inför nästa helg, att detta var Michael Carricks sista match för Manchester United. Vi kommer dock inte särbehandla honom här, bortsett från betyget nedan, så för mer läsning om Carrick kolla snackisarna och krönikan

För, sett dels till kontraktslängd men också prestation får i alla fall jag känslan av att det kan ha varit sista matchen för ytterligare några andra spelare.

Nog för att det kan vara svårt att motivera sig när man inte har något att spela för, men när man har en finalplats och till och med en plats i nästa års trupp att kämpa för, ja då borde man kunna kräva mer. Jag pratar i första hand om Rojo, men även spelare som Darmian, Blind och Mata. Ja, det är väl redan ”klart” att några av dessa lämnar, men ändå.

United inledde Premier League-säsongen 2017/18 med 21 mål på sju matcher och avslutade med att göra åtta mål på de sista sju matcherna. Nu har vi visserligen en FA-cupfinal kvar, men sedan måste Mourinho och hans nya assistent sätta sig ned och analysera hur man skall komma tillbaka till spelet och effektiviteten från inledningen av årets säsong, för så här kan det inte fortsätta när sommaren lider mot höst.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

Sergio Romero: 7

Hade sitt vanliga misstag (ett par match) efter endast fyra minuter, då han tappade ner ett enkelt inlägg. Turligt nog fanns ingen Watfordspelare bakom honom, så det ordnade upp sig. I 44 minuten gjorde han sedan en räddning av de Gea-klass på Richarlisons nick, så vi får väl säga att han spelade 1-1 med sig själv, och i och med att han i övrigt såg stabil ut så blir det ett ”bra” i betyg. Skönt för honom inför VM.

Matteo Darmian: 5

Darmian har på något sätt tagit över den förmågan jag tyckte att Lindelöf hade i höstas, att han alltid är ett halvt snäpp sämre än den motståndare han möter, oavsett hur bra motståndaren är. Ställer egentligen inte till det bakåt, men bidrar inte med något framåt heller, vilket man måste som ytterback i dagens fotboll. Skulle egentligen göra sig bäst som höger innerback i en fembackslinje?

Eric Bailly: 7

Visade egentligen inga tecken på att ha spelet få matcher det senaste. Stabil och ledare i försvaret. Håller han sig skadefri nästa säsong kan han då ta klivet upp till den yttersta världseliten bland försvarare.

Marcos Rojo: 3

Varnad efter nio minuter, och det var förmodligen något av det bästa han gjorde idag, tillsammans med brytningen i minut 80. Virrig och nonchalant, och när han inte sparkade hål i luften hade han istället ett par höga sparkar där han bara hade tur att han inte träffade motspelare (eller medspelare för den delen). Inte Unitedkvalitet, kontraktsförlängningen var ruskigt märklig. Borde få lämna.

Ashley Young: 5

Utbytt 60. Hade tur som inte blev utvisad i matchminut 36. Hade i övrigt en dag där fötterna inte heller riktigt fungerade. Något av de inlägg han slog nådde faktiskt nästan rätt, det räddar så han bara blir underkänd, för att jag är snäll. Varnad dessutom.

Scott McTominay: 5

Inledde även han med ett supermisstag, som tack och lov inte ledde till något farligt. Fortsatte dock att vara slarvig i passningsspelet alldeles för ofta, och med Carrick och Blind bredvid sig borde han dessutom vågat sig mer framåt.

Michael Carrick: 12

Utbytt 85. Finfin ”hockeyassist” vid 1-0. Så underbart fint att han i sin sista match fick slå en sådan boll som ledde till mål. Ett gäng fina passningar utöver det som inte riktigt nådde fram, och han såg egentligen lika stabil ut som vanligt, men så var ju motståndet inte det allra svåraste heller. Fick sedan de välförtjänta stående ovationerna när han blev utbytt med fem minuter kvar, något som i alla fall gav mig tårar i ögonen. En solklar betygstolva, för 12 underbara säsonger.

Embed from Getty Images

Daley Blind: 5

Utbytt 77. Fick faktiskt spela mittfältare, med Pogbas centrala vänsterposition som utgångsplats. Kan helt ärligt inte säga att jag såg speciellt mycket av Blind, vilket från ett centralt mittfält inte är positivt. Visst, detta är inte hans bästa position, den är den Carrick hade idag och som Matic brukar ha – men något mer borde han kunnat klämma ur sig. Fick vad jag såg inte unisona stående ovationer vid bytet, och det är väl bara att konstatera att Blind aldrig blev den vi hoppades på. För lämna i sommar, det lär han göra.

Juan Mata: 6

Fin assist vid 1-0. Mycket bra löpning och osjälvisk passning. I övrigt ganska anonym, även om han försökte springa sig fri en hel del fler gånger även efter målet. Om det då var passningarna från mittfältet som inte satt som de brukar eller Matas löpningar som var något otajmade är svårt att säga.

Marcus Rashford: 7

Dagens målskytt, ett mål han skall tacka Mata för. Löpvillig i övrigt och visar att det finns potential i den unge mannen. Behöver bli mer effektiv, det är klivet han skall ta nästa säsong.

Alexis Sanchez: 6

Jag har i princip haft samma känsla sedan han kom; det finns en världsspelare där, men han får inte riktigt ut det. Om det är att han inte känner taktiken och lagkamraterna bra nog än, eller om det är något annat, det vågar jag inte svara på. Även idag försökte han hela tiden, men det ledde liksom inte till speciellt mycket för det mesta. Arbetar stenhårt, hela tiden – det räddar godkänt.

Luke Shaw: 6

Inbytt 60. Uniteds enda naturliga vänsterback fick idag 30 minuter, bisarrt nog troligen för att Young skulle få vila inför FA-cupfinalen. Om detta, vilket jag tror, var det sista vi såg av Shaw blir jag ledsen. Killen har fortfarande en grym potential att bli en toppspelare på sin position, men det verkar vara något personligt som gör att han inte lär vara kvar. Här har jag dock gärna så fel jag bara kan ha då Shaw är ung, engelsk och ruskigt talangfull.

Ander Herrera: N/A

Inbytt 77. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Paul Pogba: N/A

Inbytt 85. Spelade för kort tid för att betygsättas.