Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United på plats i London; Sandro på väg in; Paul Smith i tre delar

Embed from Getty Images

Två dagar kvar till säsongens viktigaste match. Sedan igår befinner sig Manchester United i den engelska huvudstaden för att ladda upp inför FA-cupfinalen mot Chelsea på lördag. Truppen som reste innehöll inga överraskande namn. Det vi däremot kan konstatera är att tre tidigare rapporterat skadade spelare fanns med. I övrigt så diskuteras vi Sandro och kostymer idag.

Truppen på plats i huvudstaden

Manchester United åkte redan under gårdagseftermiddagen ner till London för helgens FA-cupfinal mot Chelsea. Med i truppen som åkte fanns, enligt Manchester Evening News, såväl Romelu Lukaku, Anthony Martial som Marouane Fellaini. Trion har gått skadad och framför allt har det funnits frågetecken för huruvida Lukaku skulle hinna återhämta sig från den skada han ådrog sig mot Arsenal i slutet på april. Martial missade säsongsavslutningen mot Watford med en skada han ådrog sig i fredags medan Fellaini, som kan finnas med i en Unitedtrupp för sista gången, missade de två avslutande matcherna i ligan. José Mourinho rapporteras hålla sin presskonferens inför matchen på fredag eftermiddag på spelarhotellet. Då kan en del frågetecken kring de tidigare skadade spelarna rätas ut.

Spelarna som reste: David de Gea, Sergio Romero, Joel Pereira, Matteo Darmian, Antonio Valencia, Eric Bailly, Victor Lindelöf, Phil Jones, Chris Smalling, Marcos Rojo, Daley Blind, Luke Shaw, Ashley Young, Ander Herrera, Scott McTominay, Marouane Fellaini, Nemanja Matic, Paul Pogba, Juan Mata, Jesse Lingard, Alexis Sanchez, Romelu Lukaku, Anthony Martial, Marcus Rashford.

Embed from Getty Images

”Sandro presenteras snart”

Vi fortsätter med mer Manchester Evening News. Samuel Luckhurst, som följer United för tidningens räkning, refererar till La Stampa och menar att vänsterbacken Alex Sandro är mycket nära en övergång. Sandro togs inte ut i Brasiliens VM-trupp och är därmed tillgänglig för en hel försäsong med United. Övergången kan presenteras när transferfönstret öppnar och summorna det pratas om är i trakterna av 50 miljoner pund. Sandro är en av spelarna det ryktats mest om under vårvintern då det gäller förstärkning defensivt och skulle i så fall lämna Juventus efter tre år och lika många ligatitlar.

Embed from Getty Images

Finalkostym, check

Är det final så är det final. Manchester United kommer att göra entre på Wembley på lördag i sprillans nya kostymer. Paul Smith levererar utstyrslarna som är ljusgrå till färgen. Till dessa bär spelarna en vit skjorta med röd slips. United använde sig av Paul Smiths kreationer för första gången i samband med Champions League-finalen i Moskva år 2008. Den gången gick det ju rätt hyfsat, ändå.

Den här dagen…

…för 28 år sedan vann Manchester United FA-cupen efter seger med 1-0 mot Crystal Palace i omspelet av finalen.