Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – Chelsea 0-1

Embed from Getty Images

Manchester United förlorar FA-cupfinalen på Wembley med 1-0, efter att Phil Jones klumpigt glidtacklat ned Eden Hazard i eget straffområde. Ett dystert slut på en allt för ofta frustrerande säsong. Med det kommer här de sista spelarbetygen för detta spelår.

United hade en bra period i början av den andra halvleken men lyckades aldrig kapitulera, vilket som så ofta straffar sig i slutändan. Att finalförlusten sker på ett oerhört klantigt agerande i eget straffområde gör inte känslan lättare efter matchen.

Många menar att man inte kan döma en hel säsong på en enstaka match – och till viss del håller jag med. Problemet är dock att om vi ska spela den här typen av tafatt fotboll genom hela säsongen, så är det enda som kan väga upp detta just titlar. Därmed anser jag att den här typen av matcher till stor del kan avgöra hur vi bedömer säsongen i sin helhet. Med detta i beaktning är min personliga bedömning lika med underkänt.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea: 6

Gör en bra räddning tidigt på Hazards avslut. Är i övrigt lika stabil som vanligt. Kan långt ifrån kräva att han ska ta straffen.

Antonio Valencia: 5

Lyckas inte göra tillräckligt varesig offensivt eller defensivt. Får till sist ihop ett farligt inlägg, men det är inte nog för ett godkänt betyg idag.

Chris Smalling: 5

Inte tillräckligt för att nå godkänt. Känns för ofta som osäkerheten själv, vilket vi varit vana vid ett tag.

Phil Jones: 4

Utbytt 87′. Såg inte ut att vara rätt inne i matchen för fem öre. En oerhört klumpig och matchavgörande aktion ovanpå det gör att betyget sätts därefter. Hade aldrig tidigare spelat en stor final för United, det skulle nog varit bäst om det fortsatt så…

Embed from Getty Images

Ashley Young: 5

Likt Valencia helt enkelt inte tillräckligt bra. Ska bli grymt skönt med riktiga ytterbackar kommande säsong, om jag nu inte jinxar bort alltihop.

Nemanja Matic: 6

Serben gör vad han är på banan för att göra: Vinna boll, skydda boll samt spela den vidare till mer kreativa spelare. Har även ett farligt skott utifrån samt en nick från nära håll som missar målramen.

Ander Herrera: 6

United hade mått väldigt bra av fler spelare med Herreras energi, såväl framåt som bakåt. Saknar tyvärr den sista avgörande kvalitén den sista tredjedelen.

Paul Pogba: 6

Pogba var kanske den spelare i United som gjorde det bäst överlag. Hade fått ett högre betyg om han satt den fria nicken i slutet av matchen.

Embed from Getty Images

Alexis Sanchez: 5

Oerhört frustrerande match av chilenaren. Skapar för lite, tar vara på för lite. Han vill mycket som vanligt, men det måste ge mer utdelning nu. Ett lägligt sommaruppehåll för vinterfönstrets stjärnvärvning.

Marcus Rashford: 5

Utbytt 73′. När gjorde Rashford senast en bra match som anfallare för United? Kan personligen inte dra det till minnes i alla fall. Touchen, mottagningarna, avsluten – inget fungerar ens 80-procentigt. Spelar som bäst till vänster, men dit värvade vi ju Alexis till en position vi redan var överbefolkade på…

Jesse Lingard: 5

Utbytt 73′. Wembley-specialisten gjorde inte många glada under sina knappa 73 minuter på planen. Löper mycket som vanligt, men det räcker inte som enda egenskap i den här matchen för att nå upp till en godkänd bedömning.

Romelu Lukaku: 6

Inbytt 73′. Bidrar med en närvaro i Chelseas straffområde som varit saknad tidigare under matchen. Bra target-spel och gjorde vad som förväntades med sina aktioner. Hade belgaren fått något av lägena Rashford, Pogba, Matic med flera missade, kan jag svära på att det hade blivit mål.

Embed from Getty Images

Anthony Martial: 6

Inbytt 73′. Är bland de enda som faktiskt hotar under sista 20′. Hade bytet kommit tidigare skulle vi förmodligen fått in en boll… Var detta det sista vi såg av fransmannen i United-tröjan? Låt oss böna och be för att det inte blir till en sanning.

Juan Mata: N/A

Inbytt 87′. Spelade för kort tid för att betygsättas.