Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ledarstaben fullbordad; Sillynyheter gällande Martial, Bailly och Blind

När säsongen nu är avslutad blir det, som sig bör, en hel del nyheter gällande transferfönstret. Ryktena fortsätter surra kring Anthony Martial och vi får även läsa om Daley Blinds tankar kring framtiden. Samtidigt ska ledarstaben för kommande säsong vara fullbordad, med U18-tränaren Kieran McKenna som den sista pusselbiten.

Vi avslutar också genom att skänka en varm tanke till de drabbade i bombattentatet vid Manchester Arena, som inträffade för ett år sedan på dagen.

Kieran McKenna fullbordar ledarstaben

I gårdagens nyheter kunde ni läsa om att Sampdorias fystränare Stefano Rapetti ska vara klar för Uniteds ledarstab till kommande säsong. Det har pratats om att José Mourinho vill ha in tre personer som ersättare till Rui Faria, som nu lämnar sin post som assisterande manager. Ovan nämnda Rapetti ska vara den ena och Michael Carrick den andra.

Nu har det kommit uppgifter gällande den kompletterande och sista parten i tränartrion. U18-tränaren Kieran MacKenna, som haft en fantastisk säsong med sina ungdomsspelare, ska nu ha blivit uppflyttad. Ett tungt tapp för akademin, men ett oerhört intressant tillskott till A-truppen.

Den 32-åriga irländaren, som tidigare varit tränare i både Tottenhams ungdomslag och Nordirlands U21-lag, anses vara mycket taktiskt skicklig och har spelat en underhållande samt vägvinnande fotboll med Uniteds U18-lag. Det ska bli väldigt intressant att följa utvecklingen framöver, förhoppningsvis kan den nya ledarstaben vara det som behövts för att friska upp Mourinhos många gånger intetsägande fotboll.

Mourinho “öppen till Bailly-försäljning”

Miguel Delaney, som skriver för The Independent, menar att José Mourinho ska vara öppen till att sälja Uniteds backstjärna Eric Bailly. Enligt “källor från klubben”, ska Mourinho ha fått nog över det faktum att ivorianen alldeles för sällan är tillgänglig för uttagning, av olika anledningar. Mourinho ska alltså ha blivit såpass trött på detta att han nu inte sägs vara emot en försäljning av 24-åringen. Miguel Delaney menar att portugisen siktar på Tottenhams Toby Alderweireld som ersättare.

Artikeln går att läsa här.

Embed from Getty Images

Eric Bailly själv lade sedan ut nedanstående bild och undertext på Instagram, vilket starkt tyder på att han planerar att bli kvar i klubben. Jag skulle själv bli mäkta förvånad om han lämnar i sommar, känslan är att supporterfavoriten är kvar i klubben när nästa säsong drar igång. Blir han kvitt skadeproblemen är han topp 3 i ligan på sin position.

https://twitter.com/utdreport/status/998877955765035008

Martial säljs inte till PL-klubb

Daily Mirror, som vi får ta för vad dom är, har under dagen kommit med uppgifter gällande Anthony Martials framtid. Enligt tidningen ska United vara villiga att lyssna på erbjudanden, men sägs inte vilja förhandla med en annan Premier League-klubb då man inte vill riskera att det skall komma tillbaka och hemsöka klubben i framtiden.

Embed from Getty Images

Inhemskt sägs både Chelsea och Tottenham vara intresserade. Utanför Storbritanniens gränser ska Napoli vara en beundrare av fransmannen, men Martials lön är ett stort hinder. Juventus, som har större finansiella muskler, är en annan utländsk klubb som sägs följa situationen och dess utveckling.

Artikeln från Daily Mirror kan ni läsa här.

Daley Blind talar ut om framtiden

Holländaren har under en längre tid ryktats bort från United till den kommande sommaren, vilket inte är helt ologiskt efter en säsong med ytterst lite speltid. Till den holländska tidningen De Telegraaf berättar Blind att han ska fundera på framtiden under den stundande ledigheten.

Embed from Getty Images

“United är en bra klubb, självklart finns det mängder med konkurrens där. Jag har fortfarande kontrakt över ett till år. Jag kommer definitivt inte att göra en panik-övergång, för att det är inte garanterat att jag kommer få spela hos en ny klubb”, säger 28-åringen.

“Vi blir tvungna till att vänta, men det ser logiskt ut att jag inte varit tillfredsställd med den andra halvan av säsongen. Så först ska jag på semester, och sedan lägga alla möjligheter bredvid varandra”, avslutar han.

Artikeln, som tyvärr är på holländska, kan ni läsa här.

#ManchesterTogether

Vi avslutar dagens nyhetssvep på ett oerhört dystert vis. På dagen för ett år sedan, under Ariana Grandes konsert i Manchester, skadades 120 personer i ett bombdåd. Av dem miste 22 personer livet, varav 10 stycken som inte ens var fyllda 20 år. MUSS, Manchester United och väldigt många andra visar sin yttersta respekt och vördnad för de drabbade och påverkade.