Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Skadad Romero missar VM; Garner signerar; United den mest värdefulla klubben

Manchester Uniteds VM-delegation är en man mindre. Detta står klart sedan Sergio Romero lämnat återbud på grund av en knäskada. Samtidigt meddelas att Marcos Rojo fick plats i Argentinas slutliga trupp.

Annars noterar vi att James Garner är senast i raden att signera ett proffskontrakt med United.

Skadad Romero missar VM

Vi lider med Sergio Romero. Manchester Uniteds reservmålvakt missar VM på grund av en knäskada, det meddelar Argentinas landslag. Det handlar om skada i höger knä, som kommer att kräva operation.

Enligt Uniteds hemsida rör det sig om en “joint blockage”, vilket jag efter en del googlande tror handlar om knäleden. Någon prognos för hur lång rehabilitering som målvakten behöver har jag ännu inte sett.

Rojo till VM

Romero var en av spelarna som tidigare i veckan fick plats i Argentinas slutliga VM-trupp. Men han måste alltså ersättas nu. Argentina blir dock inte utan Unitedrepresentant i VM. Marcos Rojo är nämligen en av sju försvarare i truppen.

Fortfarande väntar vi på att Serbien ska ta ut Nemanja Matic till VM. Serberna har skjutit upp trupputtagandet till imorgon, rapporterar Futbolgrad.

Garner signerar proffskontrakt

Juniorlagets högt rankade mittfältare James Garner har idag signerat sitt första proffskontrakt med Manchester United. Garner, ofta jämförd med Michael Carrick, anses vara en av de mest lovande spelarna i akademin. I U17-EM var han lagkapten för det engelska lag som gick till semifinal.

Med största sannolikhet kommer han att inleda nästa säsong som kapten för juniorlaget. Min personliga gissning är dock att han under säsongen kommer att ta klivet upp till reservlaget.

“Jag är jätteglad,” säger Garner till Uniteds hemsida. “Givetvis är det vad jag har jobbat för sedan U8 och U9. Jag är stolt för mig själv och min familj men jag tror att det bara är början.”

Han är nöjd med den nyligen avslutade säsongen och ser med tillförsikt fram emot nästa säsong.

“Att vinna ligan, göra en bra säsong, bli nominerad till bästa unga spelare och nu det här gör det till en perfekt säsong för mig. Jag ska på semester men kommer att jobba hårt under ledigheten. När jag kommer tillbaka för försäsongen hoppas jag vara på gång direkt, för att vara redo för nästa säsong.”

Ethan Galbraith skrev kontrakt tidigare i veckan och nyligen har även Dylan Levitt signerat som proffs. Under säsongen har även spelare som Aliou Traoré, Arnau Puigmal, Aidan Barlow, Largie Ramazani och Angel Gomes signerat proffskontrakt.

United den mest värdefulla klubben

Manchester United värderas till 3,255 miljarder euro av KPMG, rapporterar BBC. Därmed är United den högst värderade fotbollsklubben i världen. Real Madrid (2,92 miljarder) och Barcelona (2,78) hittas närmast bakom. På topp 10-listan finns också plats för Bayern München och Juventus samt övriga engelska topp 6-klubbar.

Jag gissar att Ed Woodward jublar men det skulle förstås vara mycket bättre om United istället var bäst på att spela fotboll.

Emery klar för Arsenal

Ännu inga annonserade värvningar för de engelska toppklubbarna. Arsenal har emellertid gjort klart med en ny manager. Det blir Unai Emery som efterträder Arsène Wenger. Inga lyckönskningar härifrån.

Arsenal passade i samband med detta på att producera en mycket märklig video, där de framhäver några av klubbens mest framgångsrika managers. Det i sig är väl inte så märkligt. Att de gör det utan att inkludera Wenger är dock obegripligt.

Busbys kontrakt på Uniteds museum

Manchester Uniteds museum har adderat Sir Matt Busbys första kontrakt till kollektionen. Mycket intressant att titta på, tycker jag personligen.

Jag förbluffas över hur årtal – “One thousand nine hundred and forty five” – skrivs i kontraktet.