Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Fred närmar sig; United i samtal med Tottenham; Juventus vill ha Darmian; konungens födelsedag

Spekulationerna om att Manchester United ska värva Fred från Shakhtar Donetsk och Toby Alderweireld fortsätter. Samtidigt bekräftar Juventus att de har Matteo Darmian på radarn.

Förutom rykten också lite VM och så firar vi att det idag är konungens födelsedag.

Fred närmar sig

Mycket tyder på att den brasilianska mittfältaren Fred från Shakhtar Donetsk blir sommarens första nyförvärv för Manchester United. Enligt Gianluca Di Marzio, som ofta svingar vilt, är affären klar. 

Guardian är försiktigare och nöjer sig med att skriva att affären närmar sig. Artikeln på Guardian är signerad av Fabrizio Romano och Ed Aarons. Här kan det vara värt att Romano också jobbar för Di Marzio.

Oavsett förväntas övergångssumman landa på 50 miljoner euro. För alla inblandade är det givetvis önskvärt att affären är klar innan VM börjar. Fred, som har sju landskamper på meritlistan, är en av spelarna som ska representera Brasilien i Ryssland.

Även Sky Sports tror att affären närmar sig.

Däremot förefaller United ha dragit i handbromsen i försöken att värva Sergej Milinkovic-Savic från Lazio. Detta då Lazio uppges kräva 100 miljoner euro i övergångssumma, vilket ska vara mer än United är villiga att betala.

United och Tottenham i samtal om Alderweireld

Om Fred kan värvas för en i dagens fotboll relativt liten övergångssumma så måste United öppna den större plånboken om Toby Alderweireld ska lockas från Tottenham. Enligt Darren Lewis på Mirror har de båda klubbarna inlett samtal.

Alderweireld har en utköpsklausul som aktiveras nästa säsong, då han kan lämna för 25 miljoner pund. Detta förklarar att Tottenham, som är erkänt svåra att förhandla med, kan tänka sig en affär i sommar. Enligt Lewis kommer det dock att krävas ett bud på 75 miljoner pund för att Tottenham ska acceptera.

Just 75 miljoner pund är vad Liverpool betalade när Virgil van Dijk i januari blev den dyraste försvararen någonsin.

Igen är det en VM-spelare vi snackar om, varför alla parter lär önska att affären ska vara klar innan VM börjar.

Pochettino förlänger med Tottenham

Samtidigt bekräftar Tottenham att de har förlängt sitt avtal med managern Mauricio Pochettino.

Juventus bekräftar Darmianintresse

Första spelare att lämna United i sommar kan mycket väl bli Matteo Darmian. Juventus ska nu ha bekräftat att de vill värva Uniteds ytterback.

Darmian ska inte spela VM, då Italien inte kvalificerade sig. Det gör att en affär inte är lika brådskande. En kan anta att eventuella förhandlingar mellan United och Juventus också inkluderar diskussion om Alex Sandro, som förefaller vara den vänsterback José Mourinho helst av allt vill värva. Inte heller Alex Sandro ska lira VM, varför United lär fokusera på Fred och Alderweireld den närmaste framtiden.

Fellaini har ännu inte bestämt sig

En som har svårt att bestämma sig är Marouane Fellaini. Han har fortfarande ett erbjudande från Manchester United att ta ställning till. För varje dag som han inte skriver på för United ökar emellertid sannolikheten att han ska lämna United i sommar.

Om Fellaini lämnar så är det sannolikt att José Mourinho kommer att kräva två nya mittfältare i sommar.

En tycker att Fellaini borde fatta beslut innan VM börjar.

Matic i Serbiens bruttotrupp

Nemanja Matic kommer givetvis att representera Serbien i VM. Serberna är emellertid veliga och Matic får vänta ännu lite till på det definitiva beskedet. Idag presenterade Serbien åtminstone en bruttotrupp inför VM.

Vi noterar НЕМАЊА МАТИЋ från Manchester United på listan. Fyra man ska rensas bort innan VM börjar men Matic kommer inte att vara en av de fyra. 

https://twitter.com/FSSrbije/status/999648701428781057

I nuläget ser det ut som att vi kommer att få elva Unitedspelare i VM, vilka vi kan formera i en klassisk 4-3-3-formation.

De Gea
Young, Lindelöf, Jones, Rojo
Fellaini, Matic, Pogba
Lingard, Lukaku, Rashford

Konungens födelsedag

Avslutningsvis idag firar vi att Kungen fyller år. Eric Cantona är nu 52 år gammal. Om han ville skulle han givetvis fortfarande platsa i Uniteds anfall.