Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Lewandowski vill bort; Dalot närmar sig; Lottat i Milk Cup; Pogbagaranti

Embed from Getty Images

Maj håller på att dra sin sista flämtande andetag och fotbolls-VM i Ryssland rycker närmare. Vissa klubbar agerar skyndsamt för att göra klart med spelare före öppningsmatchen den 14 juni, medan andra verkar ta det aningen lugnare. Vad gäller de spelare det surrats mest kring rörande en transfer till United är det rätt tyst denna onsdag. Däremot pratas det om spelare från den Iberiska halvön, där en 19-årig portugis rapporteras vara nära en övergång. Förutom det så har Uniteds motstånd i sommarens Milk Cup nu lottats fram.

Lewandowski trött på Tyskland?

Sporadiska rykten har gjort gällande att Manchester United skulle vara intresserade av Bayern Münchens polske anfallare Robert Lewandowski. Något konkret eller jättehett har det dock inte blivit av ryktena, hittills. Nu går dock 29-åringens agent, Pini Zahavi, ut med att Lewandowski vill lämna Bayern och att klubben är informerad om detta. Sport Bild, som citerar agenten, nämner inga andra klubbar än PSG som potentiella intressenter i sin webbartikel. Däremot gör tyska Kicker det. Klubbarna som ska vara intresserade är Chelsea, Manchester United och nämnda PSG. Real Madrid, som varit den klubb som varit mest i ropet kring Lewandowski, ska inte vara intresserade.

Lewandowski har gjort 151 mål på 195 matcher sedan ankomsten från Borussia Dortmund år 2014. Det faktum att han är en renodlad anfallare och notorisk målskytt skulle tala emot en affär mellan Bayern och Manchester United.  I José Mourinhos uppställning finns det helt enkelt inte plats för Lewandowski och Romelu Lukaku. Något som skulle ha talat emot en affär tidigare är åldern. Lewandowski fyller 30 år i augusti och har sålunda inte många år kvar på absolut toppnivå som forward. Uniteds policy där har dock ändrat något, varför det nödvändigtvis inte är ett hinder.

Embed from Getty Images

Diogo Dalot först in?

Under gårdagen började det cirkulera uppgifter om att Manchester Uniteds första värvning denna sommar skulle bli en högerback. Idag går så portugisiska A Bola ut med uppgiften om att högerbacken heter Diogo Dalot och att det rör sig om ett femårskontrakt. Den något knapphändiga informationen som finns tillgänglig gör gällande att United ska betala upp till 24 miljoner euro till FC Porto för 19-årige Dalot som representerat Portugal på U21-nivå. I Porto har det hittills blivit sex ligamatcher, men desto fler i Portos reservlag i den näst högsta divisionen. Att José Mourinho skulle värva från den portugisiska ligan och därtill från FC Porto får ses som en ickeskräll. Att man däremot skulle betala de pengar man uppges vara redo att betala för en oprövad 19-åring känns mer tveksamt. Vi lär få skäl att återkomma.

Embed from Getty Images

Alba till vänster?

Om Uniteds alternativ till höger heter Dalot så skulle alternativet till vänster kunna heta Jordi Alba. Barcelonas lille vänsterback har hunnit bli 29 år och ska i sommar spela sitt andra VM. Alba har gjort 60 landskamper för Spanien och vunnit allt som går att vinna under sina sex säsonger i Katalonien. Nu rapporterar spanska Sport att både United och Chelsea är intresserade Alba i sommar. I United ska han lösa Mourinhos akuta vänsterbacksproblem medan han i Chelsea ses som en ersättare för Marcos Alonso. Kruxen? Ja, Alba har själv uttryckt att han inte ser sig själva spela någon annanstans än i Barcelona och har dessutom ett kontrakt som sträcker sig över de två kommande säsongerna.

Embed from Getty Images

United mot Rangers i Milk Cup

Igår lottades grupperna till sommarens upplaga av SuperCupNI, eller Milk Cup som den tidigare kallades. Manchester Uniteds juniorlag spelar i den så kallade Junior Section-kategorin och lottades där mot Rangers samt de lokala lagen Co Londonderry och Club NI. Turneringen spelas mellan den 22 och 27 juli och inleds med ett U19-möte mellan Manchester United och Celtic.

Gör mål, Pogba!

Manchester United uppmärksammar oss om att man inte förlorat någon ligamatch där Paul Pogba gjort mål. Nu är väl det att koka soppa på en onödigt liten spik. Pogba har gjort elva mål på 57 ligamatcher sedan återkomsten till United, vilket ger oss ett snitt på ett mål på mindre än var femte match. Lösningen på Uniteds problem torde ju nu vara rätt enkel. Pogba borde göra fler mål.