Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Rashford stod över träning; De Gea får ny tränare; Sandro för dyr; Lukaku snabbast

David de Gea och Spanien får en ny förbundskapten, bara ett par dagar före VM-premiären. I det engelska laget är läget mindre kaotiskt men att Marcus Rashford tvingas stå över en träning oroar.

Ja, det är VM som dominerar flödet nu. Inte enbart, dock. Att det ska sparkas boll i Ryssland hindrar inte transferkarusellen att snurra. Manchester United jakt på ny vänsterback har fått sig en motgång, då United tycker att Alex Sandro är alldeles för dyr. 

Men innan vi börjar med dagens nyhetssvep en viktig påminnelse: Imorgon klockan 10.00 släpps spelschemat för Premier League!

Rashford stod över träning

Marcus Rashford har problem med ett knä. Därför stod han över när England idag genomförde sin första träning i Ryssland. Skadan ska dock inte vara allvarlig och det hela förefaller vara en försiktighetsåtgärd.

Ny förbundskapten för De Gea

Dagens stora nyhet i fotbollsvärlden är annars att David de Gea får en ny förbundskapten, bara ett par dagar innan Spanien går in i VM. Den förre förbundskaptenen – Julen Lopetegui, med 14-6-0 som landslagsfacit – skrev på som tränare för Real Madrid, vilket det spanska förbundet inte alls uppskattade.

Efter ett möte bestämde sig förbundet för att göra sig av med förbundskaptenen.

Kort därefter presenterades Fernando Hierro som ny förbundskapten. Återstår att se vad det betyder för David de Gea och det spanska laget.

VM till USA, Mexiko och Kanada

Att Spanien illa kvickt gjorde sig av med förbundskaptenen var dåliga nyheter för Fifa. Idag utsågs nämligen värden för VM 2026, vilket hamnade helt i skuggan av de spanska nyheterna.

Nåväl, det blir hur som helst Kanada, Mexiko och USA som kommer att dela på VM 2026.

United vägrar acceptera Juventus prislapp

José Mourinho vill ha Alex Sandro som ny vänsterback i United, det kan vi vara ganska säkra på. Det kändes för några veckor sedan som att en övergång närmast var en formalitet. Sedan dess har inte mycket alls hänt och nu meddelas att United tycker att prislappen som Juventus har satt är alldeles för dyr.

Det rapporteras att Juventus kräver 60 miljoner euro för den brasilianska vänsterbacken. Så mycket är United inte villiga att betala.

Lukaku snabbast i laget

Romelu Lukaku var Uniteds snabbaste spelare säsongen 2017/18. Han nådde en topphastighet på 34,84 km/h i hemmamatchen mot Chelsea.

Lukaku hade två platser till på topp 5-listan, där Marcus Rashford och Jesse Lingard också smög sig in.

Länktips: Intervju med Carlos Queiroz

Andy Mitten intervjuar Irans förbundskapten Carlos Queiroz. Rekommenderad läsning!

Uniteds drömelva i Premier League

De Gea
Neville, Ferdinand, Vidic, Evra
Ronaldo, Scholes, Keane, Giggs
Cantona, Rooney