Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Premier League kvar på Viasat till 2022

Viasat har säkrat rättigheterna för att få sända Premier League i Sverige till och med säsongen 2021/22. Det skriver NENT Group/MTG, som äger Viasat, som i ett pressmeddelande.

I Sverige har vi kunnat se Premier League på Viasats kanaler sedan 2010. Det nya avtalet gäller för säsongerna 2019/20 till och med 2021/22. Under den nya avtalsperioden får Viasat visa 232 matcher per säsong, en ökning med 13 procent jämfört med det nuvarande avtalet, som alltså gäller över den kommande säsongen.

Detta fördelas på 104 lördagsmatcher (därav 8 kvällsmatcher med avspark 20.45), 64 söndagsmatcher, 24 fredags- eller måndagsmatcher samt 40 matcher mitt i veckan.

”Vår bevakning av engelska fotboll är oöverträffad med FA-cupen, ligacupen och Championship, tillsammans med de bästa engelska lagen som tävlar på den ultimata europiska arenan i Champions League,” säger Anders Jensen på NENT i ett pressmeddelande.

”Våra talangfulla produktions- och kommentatorsteam kommer att fortsätta leverera den bästa bevakningen av det här otroliga innehållet för alla våra tittare.”

Intressant att Jensen nämner FA-cupen. Den gångna säsongen köpte Discovery rättigheten att visa FA-cupen i Sverige. Oklart om det bara var för säsongen 2017/18 eller om Discovery även kommer att visa FA-cupen de kommande säsongerna.

Viasat har också Champions League-rättigheterna i Sverige, till och med säsongen 2020/21.