Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Garner till USA; status inför försäsongen; Pereira drömmer om United; Kehinde om framtiden

Försäsongen närmar sig så sakta och vi nås av rapporter om att juniorlagets mittfältare James Garner är en av spelarna som kommer att få följa på årets sommarturné. Dessutom går vi igenom hur det ser ut inför försäsongen.

I andra nyheter diskuterar Andreas Pereira och Tosin Kehinde framtiden och så annonserar Uefa att ett fjärde byte tillåts om det blir förlängning. Dessutom ska United ha ögonen på en Barcelonatalang.

Garner till USA

På grund av VM kommer Manchester United att ha ont om a-lagsspelare när det är dags att resa till USA för årets försäsongsturné. Därmed kommer det att öppnas platser för klubbens ungdomsspelare. En som kommer att få chansen ska vara James Garner. Det var Dave Garner, som ska vara pappa till James, som igår kväll skrev detta på Twitter. Tweeten är sedermera raderad.

Mittfältaren Garner kan du läsa mer om i vår juniorlagsgenomgång.

Status inför försäsongen

Med nyheten om Garner är det på sin plats att gå igenom hur det ser ut inför försäsongen. United skickade tolv spelare till VM. Nemanja Matic var, den 27 juni, första Unitedspelare att slås ut.

Jag vill minnas att reglerna föreskriver att spelarna ska ha minst tre veckors semester. Det skulle i så fall innebära att Matic tidigast kan ansluta den 19 juli, samma dag (amerikansk tid) som United spelar årets första träningsmatch. Rimligen är han inte aktuell för spel förrän tidigast till den tredje (Milan 25/26 juli) eller fjärde (Liverpool 28 juli) träningsmatchen.

Med VM-spelarna borträknade ser vi att det finns många luckor att fylla, åtminstone offensivt.

Målvakter: Grant, Romero, Pereira, O’Hara

Även om både Joel Pereira och Kieran O’Hara skulle försvinna på lån klarar sig United.

Försvarare: Dalot, Bailly, Smalling, Blind, Shaw, Fosu-Mensah, Valencia, Darmian, Tuanzebe

Nyförvärvet Diogo Dalot har hoppat på kryckor under sommaren. Alla rapporter säger dock att han ska vara fullt rehabiliterad när försäsongen drar igång. Trots att United hade fyra försvarare i VM så är det fullt. Inte tu tal om att United har alldeles för många försvarare kontrakterade.

Mittfältare och anfallare: Mata, Pereira, Herrera, McTominay, Sánchez, Martial

Offensivt är bredden inte alls lika stor. Även om vi räknar in James Garner finns det åtminstone plats för fem spelare till (om vi utgår från två spelare per position).

Helt klart blir det intressant att se vilka spelare som får följa med till USA!

Kehinde om framtiden

Reservlagets ytter Tosin Kehinde är för tillfället fri agent. Hans kontrakt med United löpte ut den 30 juni och han har ännu inte accepterat Uniteds erbjudande om förlängning.

”Det viktigaste för mig för tillfället, känner jag, framför allt i min ålder, är att jag behöver vara i en a-lagsmiljö,” säger Kehinde till ESPN:s Rob Dawson.

”I min ålder behöver du testa dig själv och sätta dig i de situationerna för att se var du är.”

Kehinde tränade regelbundet med Uniteds a-lag den gångna säsongen. Han har emellertid ännu inte varit med i någon matchtrupp. För närvarande försäsongstränar han, trots att han är utan kontrakt, med ungdomslaget på Carrington.

Återstår att se om Kehinde signerar för United eller om han söker lyckan annorstädes. Skulle han skriva på för United kan en anta att han är en av spelarna som reser till USA.

United jagar Barcelonatalang

Manchester United hoppas kunna signera Barcelonatalangen Nico González, rapporterar spanska Sport. González är född 2002, så om det blir en flytt till United är det givetvis i första hand en plats i juniorlaget som gäller. Barcelona har inte lyckats få honom att signera ett nytt avtal.

Pereira drömmer om United

Mittfältaren Andreas Pereira hoppas slå sig in United. ”För tillfället är mina mål i England. Jag vill lyckas i Man U,” säger han till den belgiska tidningen Het Belang van Limburg enligt Sport Witness.

”Att slå mig in i United är fortfarande drömmen.”

Pereira säger också att han fortfarande håller landslagsdörren öppen för både Belgien och Brasilien. I unga år spelade han landslagsfotboll för Belgien men på U20-nivån skiftade han till Brasilien.

Ett fjärde byte även i Champions League

Uefa bekräftar att ett fjärde byte kommer att vara tillåtet i Champions League, Europa League och Uefa Super Cup i matcher som går till förlängning. Minns jag rätt är detta bara en repetition av vad som gäller.

Nytt är däremot att det i Uefa Youth League och även i landslagssammanhang på U17- och U19-nivå kommer att vara tillåtet med fem byten i matcherna. Det kommer emellertid bara vara tillåtet att byta vid tre tillfällen under pågående match. I tillägg är det tillåtet att byta i halvtid och ett extra bytestillfälle tillåts om det blir förlängning.